Šta je novo?

Mišljenje o Dell G2724D monitoru - isplati li se za to koliko košta?

Igorica04

Poznat
Učlanjen(a)
25.09.2020
Poena
31
Pozdrav svima.

Šta mislite o ovoj ponudi - Dell G2724D, 40k dinara. Čitao sam i po ovom forumu i strane recenzije - svi ga hvale. Samo mi je neverovatno da u Americi košta 200$ = 22000 dinara, skoro duplo manje! Osim njega, video sam da na internetu hvale AOC Q27G3XMN kao odličan HDR monitor, ima VA panel sa mini led osvetljenjem, definitivno bolji od ovog monitora, u Americi košta svega 280$. Koliko vidim, u Americi izlaze novi modeli monitora koji donose bolje kakteristike za iste pare, a cene starih modela padaju. Da li je za očekivati ovakav pad cena i pojavljivanje novih modela i kod nas? Da li da čekam ili da sad kupim ovaj Dell monitor?

Da li da čekam ili da sad kupim ovaj Dell monitor?
Neko drugi će ti reći da li je dobar za te pare ili nije (ja mislim da jeste), a ja ću ti odgovoriti na poslednje pitanje - ne čekaj ništa, kupuj odmah šta želiš :) Non stop izlaze novi modeli, te sačekaj ovaj, te sad će onaj, i prođe vreme u čekanju...

Nije samo usa u celoj evropi je 250-260e. Tako da ne vredi 40000. Ali u srbiji sem njega i lg gp850 i nemas neki izbor za tu cenu. Bogati smo sta drugo reci.

Ja kupio,cene kod nas stvarno nisu za komentarisanje ali za 40.000 mislim da vredi.
Da su cene kod nas normalne niko ne bi radio tehniku na KP. 🤗🤔😂

Pozdrav,

Ima li aktivnih korisnika ovog monitora? Interesuje me da li su primerci kupljeni kod nas sa AUO panelom ili sa kineskimTPV koji je dosta losiji? To moze da se proveri u servisnom meniju.
Hteo bih da kupim ovaj monitor ali samo ako je sa originalnim auo panelom.

Koliko sam primetio, ovom delu tržišta uvaljuju krš panele, bolji idu za NA...
Ne znam što Dell radi taj bullshit sa dva različita panela već godinama i na drugim modelima, i oni i HP...

Uzmi LG ili Iiyamu.

Uzo bih monitor i od madjara ali pretpostavljam da je i kod njih slicna situacija - panel lutrija.
Ne vidim da ijedan drugi ips monitor u ovom cenovnom rangu moze da izvuce kontrast od 1500:1 a negde sam cak procitao i da uz odredjena podesavanja iide i na 2000:1

Narucis kod nas online, proveris, ako ne valja vratis, pa tako dok ne dobijes odgovarajuci primerak. Nisam ovo ocekivao od Dell-a, posebno jer i sam merkam ovaj model.
Ako je ovako, dodatan razlog da dam duplo vise i uzmem OLED monitor...

Pozdrav,

Ima li aktivnih korisnika ovog monitora? Interesuje me da li su primerci kupljeni kod nas sa AUO panelom ili sa kineskimTPV koji je dosta losiji? To moze da se proveri u servisnom meniju.
Hteo bih da kupim ovaj monitor ali samo ako je sa originalnim auo panelom.
Imam ja taj monitor. Slika je odlična, nemam zamerke. Panel u monitoru je AUO, TPV je proizvođač - sa ruskog foruma:

Indeed, the Dell G2724D seems to have an AUO M270DAN08.C . Matrix TPV in the service menu means that the manufacturer of the matrix is TPV Technology.
Dell monitors are produced at the TPV factory, they do not make the matrix themselves, they only assemble the monitors. TPV Electronics (Fujian) Co.Ltd is the manufacturer in the certificates of conformity, and Dell is the customer. Therefore, tpv is not a matrix there.
Izvor: https://forum.overclockers.ua/viewtopic.php?t=11978&start=18840

Uzo bih monitor i od madjara ali pretpostavljam da je i kod njih slicna situacija - panel lutrija.
Ne vidim da ijedan drugi ips monitor u ovom cenovnom rangu moze da izvuce kontrast od 1500:1 a negde sam cak procitao i da uz odredjena podesavanja iide i na 2000:1
Najbolje da kupiš kod nas u legalnoj radnji da bi mogao da vratiš u slučaju da ti ne odgovara. Kod Mađara nema vraćanja.

Ako je ovako, dodatan razlog da dam duplo vise i uzmem OLED monitor...
Ja OLED zaobilazim zbog lošeg prikaza teksta, ali sledeće godine bi trebalo da izbace 27" 4K modele i tu će situacija biti sigurno mnogo bolja, pa će se pazariti. :LOL:

Imam ja taj monitor. Slika je odlična, nemam zamerke. Panel u monitoru je AUO, TPV je proizvođač - sa ruskog foruma:

Izvor: https://forum.overclockers.ua/viewtopic.php?t=11978&start=18840

Najbolje da kupiš kod nas u legalnoj radnji da bi mogao da vratiš u slučaju da ti ne odgovara. Kod Mađara nema vraćanja.
Jesi li ti kupila kod nas ili je od madjara? Jel ti isto pise TPV u servis meniju?
Procitao sam sad ovo na ruskom forumu i ako sam dobro razumeo nisu isti paneli AUO i TPV.

Piše da ne postoji TPV panel, već TPV samo proizvodi i ugrađuje AUO M270DAN08.C panel. Pročitaj opet citate. Ja sam kupila kod nas. Nisam ulazila u servisni meni, ne bih to da čačkam, ali ekran je odličan, nema mrtvih piksela, probijanje osvetljenja je minimalno i boje su dobre. Nećeš pogrešiti ako ga uzmeš.

@anicai
Vise puta sam procitao post sa ovog ukrajinskog foruma i Ja i dalje sticem utisak (mozda i gresim) da ovaj lik smatra da postoje i AUO i TPV paneli. Njegov primerak ima TPV i vratio ga je i pretpostravlja da na njegovom trzistu svi monitori imaju taj panel.

Inace, ja sam ubacio u razmatranje i IIyama GB2770QSU-B5, trebalo bi da ima isti AUO panel kao i ovaj dell.

U donjem citatu piše da je panel AUO. Pogrešno je protumačio šta znači TPV u servisnom meniju.

Dell monitors are produced at the TPV factory, they do not make the matrix themselves, they only assemble the monitors. TPV Electronics (Fujian) Co.Ltd is the manufacturer in the certificates of conformity, and Dell is the customer. Therefore, tpv is not a matrix there.

Ne znam kakvi su IIyama monitori, nisam ih nikad koristila.

Po meni su daleko bolji utisci ljudi ovde, ovaj monitor poseduju vise clanova, nego neki tamo lik sa nekog foruma itd. I koji god sam klip ogledao, monitor je izuvao koliko je dobar.
Ne moze samo tamo nekom da nesto fali a svima ostalim da bude dobro. Da bi se sam uverio, lepo naruci, proveri, testiraj. Verujem da prosecan korisnik koji je navikao na fox/vox kvalitet slike tv-a i ultrabudzget monitora, ima da progleda u ovom slucaju.

Ja sam na redittu citao da se dosta ljudi zali da im monitor ne odgovara specifikacijama na testovima. Narocito oni koje su kupovali na amzaonu na nekim popustima (za 160-200$).
Nisam se usudio da rizikujem pa sam porucio iiyama monitor sa istim panelom, koji je i jeftiniji za 70-ak EUR.

Upravo mi je stigao ovaj Dell. U nedelju javljam utiske.

edit: plaćen 30k

Poslednja izmena:
Prvi utisci:

+ odličan kontrast i crna
- backlight bleed u gornjem levom uglu i malo izraženiji IPS glow (svakako bolji od prethodnog LGa)

Kod nas je trenutno jeftiniji nego kod madjara, 28k din, na nekom poljskom forumu procitao da su u eu samo tpv paneli ne znam jel to menja nesto

Hajte molim Vas pomozite, totalni sam Duduk za monitore.
Nekako sam izbor sveo na g2724d i Xiaomi G Pro 27i pa me zanima da li je neko imaop prilike da ih uporedi i šta mislite koji je bolja kupovina?
Najviše će se koristiti za AutoCad, office, generalnu multimediju(surf, youtube, netflix), povremeno modelovanje u Zbrush-u i povremeno igranje(igranje nije prioritet).
Oba su poprilično unapređenje u odnosu na postojeće rešenje, ali kako ga kupujem sad za duži niz godina, gledam da izvučem najbolje moguće u zadatom izboru.

Nazad
Vrh Dno