Šta je novo?

MGE Nova 625

Gle malocas sam gledao site APC-ov i APC BR 800I ima AVR samo slabijih karakteristika i nije smart normalno .. http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=Br800i a on je off line model.
Nek mi neko objasni sad razliku izmedju njegovog AVR-a i AVR-a koji imaju Mge NOVA serije i racimo APC Smart serije ...

Ako ima AVR, onda nije off line :trust:

Eventualne razlike u primenjenoj tehnologiji kod navedenih modela moze da objasni samo neko ko je otvarao te uredjaje, ali mislim da sustinske razlike nema.
Svaki odradjuje svoj posao, manje ili vise efikasno.

:wave:

Ako ima AVR, onda nije off line :trust:

Eventualne razlike u primenjenoj tehnologiji kod navedenih modela moze da objasni samo neko ko je otvarao te uredjaje, ali mislim da sustinske razlike nema.
Svaki odradjuje svoj posao, manje ili vise efikasno.

:wave:
Nisam siguran, jer ovaj model nije u klasi line interactive modela. niti online ... verovatno regulaciju vrsi na neki drugi nacin ,mrzi me da googlem ... A i ne znam zasto bi razlika u ceni sa Sua 750 bila onda 60 ak evra ...

Poslednja izmena:
Nisam siguran, jer ovaj model nije u klasi line interactive modela. niti online ... verovatno regulaciju vrsi na neki drugi nacin ,mrzi me da googlem ... A i ne znam zasto bi razlika u ceni sa Sua 750 bila onda 60 ak evra ...

Ovaj skuplji daje pravu sinusoidu na izlazu kad se napaja sa baterije i ima 50VA manje ;)

Razlika izmedju moja dva APC-a je 700 vs 620VA [tj. 450 vs 390W] i to sto jaci model SUA750inet ima vise dijagnostike na sebi [led dioda za opterecenje,stanje baterije,status AVR,itd] i daje cist sinus na izlazu.
Ovaj rezervni je nesto slabiji[SU620inet], ima isti AVR sklop unutra,manje je spoljnih led dioda i daje pribliznu sinusoidu. Zbog snage,broja baterija i te dijagnostike je jeftiniji od jaceg modela.
Obadva se isto ponasaju kod padova napona,samo sto jaci model i pokaze sta je u pitanju,podnapon ili prenapon. Isto imaju self test baterije svakih 14 dana [moze se u softweru pomeriti] i kad se ukljucuju na tasteru ,prvo urade test baterije ,pa onda predju na mrezni napon.
U nekom stranom casopisu su dosta hvalili taj BR800i,pa moram da potrazim sta je jos od APC-a bilo testirano.
pozz

Razlika izmedju moja dva APC-a je 700 vs 620VA [tj. 450 vs 390W] i to sto jaci model SUA750inet ima vise dijagnostike na sebi [led dioda za opterecenje,stanje baterije,status AVR,itd] i daje cist sinus na izlazu.
Ovaj rezervni je nesto slabiji[SU620inet], ima isti AVR sklop unutra,manje je spoljnih led dioda i daje pribliznu sinusoidu. Zbog snage,broja baterija i te dijagnostike je jeftiniji od jaceg modela.
Obadva se isto ponasaju kod padova napona,samo sto jaci model i pokaze sta je u pitanju,podnapon ili prenapon. Isto imaju self test baterije svakih 14 dana [moze se u softweru pomeriti] i kad se ukljucuju na tasteru ,prvo urade test baterije ,pa onda predju na mrezni napon.
U nekom stranom casopisu su dosta hvalili taj BR800i,pa moram da potrazim sta je jos od APC-a bilo testirano.
pozz
E, tako brate konkretno ...
Zanima me samo da li im je Avr isti ili priblizno isti, tj. da li regulaciju vrsi na identican nacin ...

Poslednja izmena:
E, tako brate konkretno ...
Zanima me samo da li im je Avr isti ili priblizno isti, tj. da li regulaciju vrsi na identican nacin ...

Ako te ne mrzi da citas - http://www.controlledpwr.com/help-regulator-technologies.php

...Voltage regulators come in three forms: Tap-Switching, Ferroresonant, and Electronic. Each type of voltage regulator has its own characteristics and is better suited for differing applications....

Da li si zabrinut oko tvog AVR-a, ili te jednostavno interesuje da nesto novo saznas?

EDIT:

Ima i http://en.wikipedia.org/wiki/Voltage_regulator ako tako vise volis :D

Poslednja izmena:
Znas sta ukljuci u advanced settings, zatim software setting pa u programming events and actions pa u desnom delu donjem cekiraj show the event and action tree structure, pa bi trebao da imas pregled log-a, barem sam ja tako podesio ...

Jel' tebi javlja Caution! This object is not present on your UPS. The event will not be tripped. ?
Meni javlja to za varijacije u voltaži i frekvenciji i ne loguje iste.

Trenutno sam na Win7 pa ne znam sta mi je javljao u XP-u pogledacu kasnije pa javljam, ali koliko se secam nije ...

Poslednja izmena:
Hvala Kami ..., ali mene onako u 2-3 recenice interesuje da saznam nesto novo sto kazes, a mrzi me da guglam eto, ...

Ma nema na cemu - da nisi pitao, ne bih ni ja saznao ;)

Koju god tehnologiju da imam(o), radi posao :banana:

Al' kako god okrenes, mozes imati najbolji UPS na svetu, al' dzabe sve ako ti je napajanje krs :trust:
Da ne bude zabune, ne napadam nicije napajanje, vec govorim uopsteno :D

Poslednja izmena:
Šta znači kada izadje poruka UPS overload ?
U istoj toj poruci piše i da je 3 sekunde kasnije UPS returns to normal load.

Šta znači kada izadje poruka UPS overload ?
U istoj toj poruci piše i da je 3 sekunde kasnije UPS returns to normal load.

Znaci da je preopterecen, mada bih ja zaista sve sto taj softver javlja primio sa rezervom.

Da nisi mozda prikljucivao stampac ili skener?

Znaci da je preopterecen, mada bih ja zaista sve sto taj softver javlja primio sa rezervom.

Da nisi mozda prikljucivao stampac ili skener?

Dva puta je do sada izbacio tu poruku, moguće da je softver bagovit.
Na UPS-u imam samo PC i monitor priključen.
Imam štampač i skener ali nisu korišćeni kada su izašle poruke.
Output load level varira izmedju 21%-23% , retko i gledam ali 23% je uglavnom uvek kada pogledam.
Prvi put kada je izbacio poruku nisam bio za računarom nego me je zatekao taj prozor sa tom porukom kada sam seo za njega, drugi put sam radio normalno, ništa specijalno ga nisam preopteretio i izbacio je tu poruku. Nije preopterećenje sigurno u pitanju, zato me je i začudila ta poruka. Nije ni važno uostalom , I guess :D

Ajoj ljudi, ne smeta li vam onaj ventilator na 1250? Yebo ih on, UPS mi glasniji 4x od mašine sa 4 ventilatora! Da idiJotluk bude još veći, a spomenuto je već, ventilator na UPS-u radi i kad UPS ne radi, ali kad je na mreži, a na mreži treba stalno da bude, da ne bi po paljenju prijavljivao bateriju na 30%.

Zašto 1250 mora da ima vent, a 625 nema? Dve baterije se kao puno greju?
Hoće li ga neko probati isključiti?

Pošto se baterije mogu vaditi, dođe mi da ih izvadim, pa da vidim da otkačim ventilator sa napajanja, da ne zvrlji.

Mala mi soba, a UPS i kompjuter na metar od mene.

Još jedno pitanje za nekog ko ima 1250, da li vaš nekako crvrči kad napaja kompjuter sa baterija? Moj se čuje kao "transformator" :d

Poslednja izmena:
Ajoj ljudi, ne smeta li vam onaj ventilator na 1250? Yebo ih on, UPS mi glasniji 4x od mašine sa 4 ventilatora! Da idiJotluk bude još veći, a spomenuto je već, ventilator na UPS-u radi i kad UPS ne radi, ali kad je na mreži, a na mreži treba stalno da bude, da ne bi po paljenju prijavljivao bateriju na 30%.

Zašto 1250 mora da ima vent, a 625 nema? Dve baterije se kao puno greju?
Hoće li ga neko probati isključiti?

Pošto se baterije mogu vaditi, dođe mi da ih izvadim, pa da vidim da otkačim ventilator sa napajanja, da ne zvrlji.

Mala mi soba, a UPS i kompjuter na metar od mene.

Još jedno pitanje za nekog ko ima 1250, da li vaš nekako crvrči kad napaja kompjuter sa baterija? Moj se čuje kao "transformator" :d
E zato sam ga Ja i zamenio za 625, a 1250 je kao sto rekoh kancelarijski ups za 2-3 masine, i predvidjen da se ne iskljucuje, a i buka ventilatora u takvimm okolnostima se i ne primecuje ..

Uh, složićeš se da je vrlo glupo krenuti u proizvodnju proizvoda uz takvu pretpostavku :)
To što ne smeta većini ljudi u firmama, ne znači da neće smetati nekolicini koji ga neće dalje preporučiti/kupiti :) Nije svaka firma metalostrugarska radnja, gde još jedan izvor buke ne škodi.

Isto tako se može pretpostaviti da budući da pričamo o firmama, da će te neke firme pre kupiti APC, ima se može se :)

Kako god, zvao sam Konvereks, oni su serviseri (pošto su me iz Direct Linka prebacili na njih), pa je dečko koji radi tamo rekao da je svestan da to čudo pali ventilator i kad ne radi i posle konsultacije sa direktorom je rekao da ne mogu ništa da urade, jer je to u suštini neovlašćena intervencija :)

E sad, na kojim mašinama vama radi taj 625? Da li ću ja imati neke koristi od njega na mašini sa deklarisanim napajanjem od 980W?

Ne vredi razmišljati o zameni, u Modulusu gde sam ga kupio ga neće natrag, tako da ću ga otvoriti sam i ye*ati mu mamu i njemu i ventilatoru. Kad sam već pojeo go*no i kupio ga.

Ne vredi razmišljati o zameni, u Modulusu gde sam ga kupio ga neće natrag, tako da ću ga otvoriti sam i ye*ati mu mamu i njemu i ventilatoru. Kad sam već pojeo go*no i kupio ga.

Ja sam razmisljao da na moj MGE 1100, umesto ovog malog i brzog ventilatora, ugradim Xilence 12cm, ali je za to potreban specijalni srafciger od 600+ dinara da bih ga otvorio :trust:

Javi sta si uradio :type:

Poslednja izmena:
Ja počeo da ga otvaram sa entuzijazmom, da bih na pola video da mi treba taj T10 dugačak preko 10cm, a to nemam :d

Inače, izmerio danas prečnih ventilatora, od šrafa do šrafa, ***, sad zaboravih, da li 7.5 ili 8.5cm..za koji je onda to ventilator? Meni bi trebala onda neka 8ica..ili, kako se to gleda/numeriše?

Ja počeo da ga otvaram sa entuzijazmom, da bih na pola video da mi treba taj T10 dugačak preko 10cm, a to nemam :d

Inače, izmerio danas prečnih ventilatora, od šrafa do šrafa, ***, sad zaboravih, da li 7.5 ili 8.5cm..za koji je onda to ventilator? Meni bi trebala onda neka 8ica..ili, kako se to gleda/numeriše?

Ne trci pred rudu - kad/ako ga skines, videces tacno sta ti treba.

Mogli su da se kupe ti tanki a dugacki srafcigeri u Uradi sam i Woby House-u, al' skupi brate :S:
Ako ga kupis, javi da ga iznajmim :d :smash:

@ -V-O-Y-A-G-E-R-

Koju mashinu drzish na tom UPS-u i koliku ima autonomiju ??

Mac Pro. Nisam mu merio autonomiju još uvek. Zanimala me je potrošnja. U Idleu, sa monitorom troši oko 260W, dok kad nešto poteram na njemu skoči do 350W, pa i preko.

Sam UPS troši oko 40W.

Uzeo sam od kolege onaj digitalni merač, pa merio juče :)

Unutra je neki 60x25mm ventilator.

Koliko sam video, ne mora torx 10, može i obični šrafciger, samo malo tanji :)

Ima li neko predlog za neki 60mm silent cooler?

Unutra je neki 60x25mm ventilator.

Koliko sam video, ne mora torx 10, može i obični šrafciger, samo malo tanji :)

Ima li neko predlog za neki 60mm silent cooler?

Tesko se uopste i nalaze 60mm ventilatori, a kamoli silent :trust:

Ja sam razmisljao o secenju plastike i budzenju 12-ice, pa makar i sa spoljasnje gornje strane :smash:

Našao sam
Case Fan, 6cm, 3500rpm, 20dB, 1 Ball Bearing 382.00
Case Fan, 6cm, 3700rpm, 29dB, 2 Ball Bearing 491.00

20dB bi trebalo da je ok, zar ne? Nije baš kao neki od 9cm i 11dB, al' dobro.

Poslednja izmena:
Ta 6tica na 3500 obrtaja proizvodi 20db ali na jedno 10 metera razmaka.

LOL, hvala :D

Ovaj Kinez koji je sad u njemu proizvodi 29dB.

187187349149D5E983F3871.png

U pravu je KAMIKAZE, da kupim i ja jedan veći Xsilence unutra, pa makar se samo na jednom šrafu držao :d

MGE Nova 1250 AVR

Bojim se da ništa veće od 60mm unutra ne može da stane. Odmah iznad i ispod idu kondenzatori i štampana ploča.

Ni ovo što KAMIKAZE reče ne dolazi u obzir (sečenje plastike sa gornje strane), jer je na gornjoj strani UPS-a velika štampana ploča, a ispod nje veliki trasnformator, kome je i namenjen kuler.

Jedino ostaje stavljanje nekog većeg vani ili sličnog, ali tišeg unutra.

Molim sad da mi neko proporuči tišu 60mm. Nije bitna cena :d

Bojim se da ništa veće od 60mm unutra ne može da stane. Odmah iznad i ispod idu kondenzatori i štampana ploča.

Ni ovo što KAMIKAZE reče ne dolazi u obzir (sečenje plastike sa gornje strane), jer je na gornjoj strani UPS-a velika štampana ploča, a ispod nje veliki trasnformator, kome je i namenjen kuler.

Jedino ostaje stavljanje nekog većeg vani ili sličnog, ali tišeg unutra.

Molim sad da mi neko proporuči tišu 60mm. Nije bitna cena :d

Mislio sam da se na gornjoj stranici isece velika rupa za vazduh i da se izbuse 4 rupe za srafove, pa da ventilator stoji sa spoljne strane + filter za prasinu na njemu :d

E sad, postoji varijanta i za usporavanje tog venta od 60mm pomocu dela koji kosta 20-30 dinara:
http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1354167&postcount=27
http://img166.imageshack.us/img166/4121/voltregnb4.jpg

Ne znam samo da li ce onda dovoljno efikasno hladiti UPS :S:

Razumeo sam ja šta si mislio, ali, ispod gornje stranice ti je štampana ploča, tako da bi sav vazduh koji vent upumpava unutra udarao u nju, a pitanje je da li bi takav imao ikakav uticaj na transformator.

A na transformatoru piše da je ok do 130ºC :)

Daće mi kolega par 80mm da probam da uglavim neki umesto 60mm, pa ću videti. Ako budu mogli, onda ću uzeti neki tiši 80mm :)

Vrh Dno