Šta je novo?

Metro: Last Light

HELP! :)

Nije mi jasno ovo na kraju sa tenkovima onesposobim tenk snajperkom i onaj gore sa topom samo roka nemam sanse da ga naciljam cini mi se da ih je 2 gore , sta da radim?

Prvo zaustavi tenk ako vec nisi, a onda gadjaj spremiste sa granatama koje nalazi iza poslužioca topa

Poslednja izmena:
a kako doci do njih? Ja sam preko puta ako ih gadjam bombama nista :-D

Gadjaj snajperkom sipku koja povezuje tockove, da zaustavis tenk. Onda gadjas tockove da bi se tenk nakrivio i onda treba da vidis spremiste granata iza posluzioca topa. Problem je kad zaustavis tenk po meni najbolje da ga zaustavis kada je krajnje levo ili desno, ja nisam video spremiste kada je bio direktno ispred mene.

Poslednja izmena:
Gadjaj snajperkom sipku koja povezuje tockove, da zaustavis tenk. Onda gadjas tockove da bi se tenk nakrivio i onda treba da vidis spremiste granata iza posluzioca topa. Problem je kako zaustavis tenk po meni najbolje da ga zaustavis kada je krajnje levo ili desno, ja nisam video spremiste kada je bio direktno ispred mene.

snajperkom i tockove? Znaci to je fora ja sam gadjao dok je na sredini :-D

moze mala pomoc nadam se....
ne mogu da nadjem na tastaturi onu kurblu za dopunu night visiona i lampe (flashlight - F)
jel to moze neograniceno da se dopunjava i kako?
(u katakombama sam...)
hvala!

^
Drzis taster F i levi klik i klikces dok se ne napuni lampa!

hvala!

Lepa vest je da se igra lepo prodaje, pa su u tu cast spremili jos jedan interesantan trejler...

[YOUTUBE]KAQdaLZBVYo[/YOUTUBE]

Dopada mi se igra za sada (mada bih rekao da sam pri pocetku, tek sam stigao u Venice), videcemo kako ide dalje. Krivo mi je sto nisam igrao keca, jel povezana prica (jel propustam mnogo?). Inace, nisam ga igrao jer nije hteo da mi radi lepo (nesto stalno pucao).

^neces se pokajati ako odigras i prvi deo s tim sto je last light jos bolji :-D

Dopada mi se igra za sada (mada bih rekao da sam pri pocetku, tek sam stigao u Venice), videcemo kako ide dalje. Krivo mi je sto nisam igrao keca, jel povezana prica (jel propustam mnogo?). Inace, nisam ga igrao jer nije hteo da mi radi lepo (nesto stalno pucao).

Povezano je, prvi deo je ok sa nekim od poslednjih peceva. Ovo je takodje ok.

Ja sam presao, ocekivao sam vise opcija za budzenje oruzija, sve u svemu je ok, nije bas za igru godine ali je iznad proseka svakako. Trudio sam se da ne ubijam sve redom, i zaista sam tek u par situacija to i radio... ali sam dobio los kraj.

Igra je odlicna. Juce sam je kupio original, i mogu reci da je odlicna. Dokupicu novi Ranger Mode DLC :)

Odlicna igra. Meni ipak bolji kec.

Drugari, jel postoji sansa ako mi zabode igra na nakom od nivoa, da ukucam neku komandu u konzolu i jednostavno ucitam sledeci po redu ? Naime, kod caleta na kompu mi je na nekom od nivoa drasticno opao fps (2-3 fps) sto cini igru neigrivom. Do tog nivoa sam imao skoro pa 60 fps na medium podesavanjima. Smanjenje rezolucije i detalja ne pomaze. Neki bug sa igrom je u pitanju. Kako ga resiti ?

Drugari, jel postoji sansa ako mi zabode igra na nakom od nivoa, da ukucam neku komandu u konzolu i jednostavno ucitam sledeci po redu ? Naime, kod caleta na kompu mi je na nekom od nivoa drasticno opao fps (2-3 fps) sto cini igru neigrivom. Do tog nivoa sam imao skoro pa 60 fps na medium podesavanjima. Smanjenje rezolucije i detalja ne pomaze. Neki bug sa igrom je u pitanju. Kako ga resiti ?

probaj nesto od ovog ako vec nisi:
POSSIBLE SOLUTION #1
1)Steam > Right-click > Properties > Verify Integrity of Cache
2)After its done run the game as Administrator (Block the game .exe in firewall)

POSSIBLE SOLUTION #2
1)Right-click on computer > Properties
2)Click Advanced System Setting
3)On Advanced Tab > Performance > Click Setting
4)A new window will open > Click on Advanced Tab
5)Ok here is the tricky which you must do it correctly. Just follow this step :
a)On Processor scheduling > Tick the Program just below it.
b)And then on Virtual Memory, open "Change"
c)Untick > Automatically manage paging file size for all drives.
d)Click drive C: > Tick "Custom Size:"
e)On initial size put 7000 mb and do it the same on maximum size.
f )After finish tweaking press set and click ok
6)Run game as Adminstrator

POSSIBLE SOLUTION #3
Update your graphic card to the newest one.

POSSIBLE SOLUTION #4
Check if you meet the minimum system requirement. If not upgrade your pc. If yes and if you use Nvidia Graphic Card just do what i did
1)Open Nvidia control panel
2)Manage 3D setting > Program setting tab
3)Turn off : - Vertical Sync, Triple-buffering, Anisotropic Filtering, Antialiasing FXAA &
Gamma correction
4)Set Max pre-rendered frames to 4
5)Power Management > Prefer Maximum Performance
And if you are good in this thing you can tweak it the way you want it

POSSIBLE SOLUTION #5
Use directx 9 instead of 10 or 11.
1)Open User.cfg and find r_api x (whereas "x" is your directx version)
2)Change "x" to 0 for directx 9. (directx 10 and 11 is 1 and 2 respectively)
user.cfg is located at C:/Users/"Username"/AppData/Local/4A Games/Metro LL/

POSSIBLE SOLUTION #6
(This is for 64 bit user only)
1)Open start menu > enter msconfig
2)Boot tab > Highlight your windows > Advanced options...
3)Tick and untick the maximum memory (tick it first then untick it and tick it again)
4)Tick number of processor and put it to maximum core you have.
5)Click apply and ok
I don't know if this trick is working or not but its worth a try.

Izglada da postoji neki problem sa igrom i 7000 serijom jer se ljudi zale da imaju velike fps dropove na toj seriji kartica.

Poslednja izmena:

isto sam imao ogromne dropove u jednom delu ali kada je igra izasla i tadasnji drajver bio aktuelan. resio sam problem sa gasenjem advanced fizike u samoj igrici i gasenjem jedne karte pa vidi da li ti je slucajno ukljucena fizika.
problem je kasnije resen izlaskom novog drajvera pa probaj sa poslednjim drajverom za svoju grafiku ako vec nisi...

Poslednja izmena:
Cale se igra na 4850 512 MB VRAM i proc AMD 965 BE u kombinaciji sa 8 GB RAM.

ok slaba je grafa ali je cudno sto ni smanjenje rezolucije nista ne resava.
vidi da li ti je ukljucena advanced fizika u samoj igrici (mislim da se tako zove) ako uopste mozes tu opciju da ukljucis, samo to mi je u startu pomoglo... vidim da update 3 resava dropove i neke probleme sa logitech softverom ako ih imas pa probaj i to ali sacuvaj sejvove pre toga...

Stavljen je update 3 na vanilu. Medicine sve ispravne. Dosao je fazon do pola igre bez da trzne, kad odjednom taj nivo (ne znam mu tacno ime) obori fps na ocajnih 2-3 fps. Zauzece VRAM-a oko 480 MB kao i u prethodnim nivoima. Bas bedak, da batali igru na pola zbog bagova ... :(

pa jedino da skines onda neki 100% save i ubacis ga pa loadujes od sledeceg novog nivoa...

To cu na kraju i da uradim. Ima li neko sa foruma da je presao 100 % pa da mi posalje save ?

Probao, al nece. Nemam nijedan nivo koji vec nisam otkljucao sam. Mozda da mi das ceo folder ??

Vidi druze,i ja sam ima osti problem sa 7970....igarao dosta,sve bilo super,fps oko45-50,i onda sam dosao do onog nivoa kad ides ispod one crkve kroz neke katakombe,tu su mi je fps bio otprilike oko 20 u nekim momentima.....a evo sa gtx760 oko50-60 na istom mestu!

Eeeee, to je taj nivo :)
A i onaj posle njega, pa i onaj posle njega. Dalje nisam pokusavao sa ovim sejvovima.
Gpu zauzece u tim trenucima je 10-30 %. A fps oko 10 pa i ispod.
Ne mogu da promenim da renderuje u directX 9 vec mi prikazuje da renderuje u dx11 (a cale igra sa 4850).

Nesto je tu opasno ******o. ne znam sta da radim. Poslednji driveri za njegovu kartu su instalirani (13.1)

TWIMTBP

Prilozi

• 410000004100000.7z
    771.9 KB · Pregleda: 25
Poslednja izmena:
Vidi druze,i ja sam ima osti problem sa 7970....igarao dosta,sve bilo super,fps oko45-50,i onda sam dosao do onog nivoa kad ides ispod one crkve kroz neke katakombe,tu su mi je fps bio otprilike oko 20 u nekim momentima.....a evo sa gtx760 oko50-60 na istom mestu!

Uvek Ati i problemi !!!!

Kontam da je igra zestoko optimizovana za nvidia karte....nema sta drugo biti,cak sam sa 7970 probao i par verzija drajvera na tom mestu gde je padao fps,ali uvek ista prica.....na kraju sam presao na GTX 760,i iskren da budem,shokirao sam se (pozitivno) kako ova karta radi!

Nikakvih problema sa igrom nisam imao i to sam je jos odigrao odmah posle prvog patcha i sa tadasnjim poslednjim drajverima...

Kakav ti je fps bio u ovim pomenutim nivoima gde smo mi imali problema,ako se secas?

Vrh Dno