Šta je novo?

Metro: Last Light

Vala baš! Stalker je više od igre koja je pomerila granice, oba Metro su igre zarad zabave.
Obe sam obrisao, ali stalker je još uvek u kompu, a trenuto igram STALKER SOUP, mega mod koji donosi 33 mape, novi game play..

Upravo zavrsio igru, i isto kao i prethodni Metro - mislim da je sjajna! I pored svih bugs, glithes i fps problema, sama prica, zvukovi, detalji, ATMOSFERA i gameplay su me naterali da je odigram u cugu! Nekih 80% igre sam proveo u cucecem polozaju, igrajuci u mraku sa sluskama - uziveo sam se maximalno u jezu igre :d

Jako mi se svidja skriveni "moralni" sistem, kao i sam zavrsetak igre. Nisam uspeo da dobijem "dobar" zavrsetak... (mojne citate spoiler ako niste zavrsili igru :D)

Skoro sve sam uradio, onako 'samo' igrajuci - bez prethodnog znanja o "moralnom" sistemu, osim sto nisam uspeo da ne ubijam vojnike - malo mi ovo 'off' jer cak i mali Dark One spominje kako su besni i zedni krvi, tj. "crveni". Pa sam kontao da je ok smaknuti ih sve :D

Sve u svemu, sjajna igra, kao sto sam i ocekivao :)

Poslednja izmena:
Vala baš! Stalker je više od igre koja je pomerila granice, oba Metro su igre zarad zabave.
Obe sam obrisao, ali stalker je još uvek u kompu, a trenuto igram STALKER SOUP, mega mod koji donosi 33 mape, novi game play..

Kao što Jovyland reče, nema smisla porediti te dve igre, jer su u principu praktično drugi žanrovi u pitanju. Jedna igra je otvoren i dosta nelinearan FPS, a druga linearna koridor pucačina. i kao takvi se ne mogu porediti. Niti svaka pucačina treba da bude nelinearna i otvorenog sveta, niti je loše kada je neka pucačine linearna igra nabijena akcijom.

Ma igra je mnogoo dobra!Toliko ispeglana u odnosu na prethodnika(koji mi i nije privukao paznju),prvenstveno po pitanju gameplay-a.Grafika je,po meni,fenomenalna(kod mene dx9,High,50+,dok dx11,High,max 30-35).Samo sto je tu napravljen veliki jaz izmedju dx9 i dx11,a trebalo je,prema najavama,da bude obrnuto.Mada i u dx9 izgleda odlicno,a igrivo:D,za moju vremesnu graficku..Prezadovoljan!Evo performance test...

http://www.techspot.com/review/670-metro-last-light-performance/

Ma igra je mnogoo dobra!Toliko ispeglana u odnosu na prethodnika(koji mi i nije privukao paznju),prvenstveno po pitanju gameplay-a.Grafika je,po meni,fenomenalna(kod mene dx9,High,50+,dok dx11,High,max 30-35).Samo sto je tu napravljen veliki jaz izmedju dx9 i dx11,a trebalo je,prema najavama,da bude obrnuto.Mada i u dx9 izgleda odlicno,a igrivo:D,za moju vremesnu graficku..Prezadovoljan!Evo performance test...

http://www.techspot.com/review/670-metro-last-light-performance/

Mora ti to raditi bolje. Imamo slicne masine.

Taj DX9 daje strasno mutan prikaz.

I ja imam istu grafičku kao i vi, prosek mi je 30 fps-a na high i još ne igram u full HD-u.

Da,tako je i kod mene u dx11,ali nekako mi je fluidnije u dx9,igrivije...Jedino dx11 na medium quality,radi ok,40+.

Aman vise sa STALKEROM , igra je bila dosadna , ove su zabavne !
Ajde pucajte sad :p

Sto da pucamo, da je dosadna, jeste :)

Menjao bi i svaki cod serijal za stalkera , ma koliko i taj mrzeo.... A da, MLL je prilično zabavan i suštinski ovo je vrlo dobro optimizovan engine.

Gde podesavate DX9 ja ni nemam da promenim na Dx9 osim u benchmarku... Sto se tice igre ja sam fasciniran igrom. Prvi deo bio je fantazija a sad je to sve jos bolje :-D

Gde podesavate DX9 ja ni nemam da promenim na Dx9 osim u benchmarku... Sto se tice igre ja sam fasciniran igrom. Prvi deo bio je fantazija a sad je to sve jos bolje :-D

C:\Users\tvoj_user_name\AppData\Local\4A Games\Metro LL\110000100001337\user.cfg

r_api 0 je dx9
r_api 1 je dx10
r_api 2 je dx11

C:\Users\tvoj_user_name\AppData\Local\4A Games\Metro LL\110000100001337\user.cfg

r_api 0 je dx9
r_api 1 je dx10
r_api 2 je dx11

Hvala tebra sada cu da probam Dx9 a DX10 kakav je?

Uf ovaj DX9 je katastrofa :-D kao da nije to to :-DDD Vracam se na DX11 :-D

Poslednja izmena:
Ja onako ofrlje sto sam bacio pogled nevidoh neku razliku izmedju dx10 i 11 sem u fps-u. Al uzmi odgovor s dozom rezerve posto ja u benchmarku nemam opciju za dx9 (dx9 uredno instaliran i radi na drugim igrama), tes mi pise da je uvek disable sta god da izaberem i vsync je iskljucen u benchu, a u igri sljaka. :D

Igra je vrhunska, kako odmice sve je bolja i bolja. Inace odusevio sam se nivoom u mocvari - jednostavno savrseno! Uzivao sam kao nikada do sada, stvarno nevjerovatno, na trenutak sam pomislio da igram STALKER 2, pa posle dok lagano pada noc... E to je tek bio dozivljaj, non stop sam se sunjao da me ne bi primijetili oni mutanti.

Poslednja izmena:
Zavrsio igru (sa losim krajem :D ), no igra je vrhunska, mnogo bolje ispolirana u odnosu na prethodni deo.
Highly recommended. :D

Obavezno treba staviti update 3 + novi 320.18 whql drajver za vlasnike nvidia karti, jednostavno igra bolje radi.

Igra je vrhunska, kako odmice sve je bolja i bolja. Inace odusevio sam se nivoom u mocvari - jednostavno savrseno! Uzivao sam kao nikada do sada, stvarno nevjerovatno, na trenutak sam pomislio da igram STALKER 2, pa posle dok lagano pada noc... E to je tek bio dozivljaj, non stop sam se sunjao da me ne bi primijetili oni mutanti.

takav filing, kao taj u mocvari, je neprocenjivo gejmersko iskustvo i po tome se predominantno, bar kod mene, rangiraju igre...po kolicini filinga :d

Zavrsio igru (sa losim krajem :D ), no igra je vrhunska, mnogo bolje ispolirana u odnosu na prethodni deo.
Highly recommended. :D

Obavezno treba staviti update 3 + novi 320.18 whql drajver za vlasnike nvidia karti, jednostavno igra bolje radi.

Jel update 3, zezne save-ove?

Jel taj treci update ima u sebi onaj performance update za ati kartice ?

To vec imaju prethodni update-ovi, pocevsi od prvog...

dakle, moze da se instalira samo treci update preko vanile, radice ok ?

ljudi stigoh do neke skretnice pise venecija i ne znam sta je ono desno... gde ici desno su kosturske glave i te fore :-DDD

zezne ali ovu igru ja vec treci put igram ispocetka zbog tih update, nije mi tesko kad je vrh, plus sam je presao vec jednom :D

Pa buraz samo prekopiras stare saves i nema problema evo nastavljam bez frke :-D

ljudi stigoh do neke skretnice pise venecija i ne znam sta je ono desno... gde ici desno su kosturske glave i te fore :-DDD

Sidji sa vozila i promeni skretnicu za desno, proci ces kroz tunel sa kosturima, zaleti se i probi zastitnu ogradu (drvenu sa probodenim, mrtvim monstrumom). Pa nastavi dalje...ako sam dobro razumeo gde se nalazis.

Vrh Dno