Ne znam odakle on vezan za Sony. Pamtim ga kada je kao "klinac" počinjao na IGN-u i žestoko pljuvao sve na Sony PS3, a svaku igru za Xbox 360 predstavljao kao malo božanstvo.
Evo napisah kratak ali efektivan story recap koji opisuje sta se desilo pre MGSV igre, savrsen kratki materijal za sve novajlije koji tek sada hoce da se ubace u sred sredine MGS franshize [MGSV je bas smesten u centar, kraj zivota Big Boss-a i pocetak zivota Solid Snake-a].
http://www.emuglx.org/editorijali/da-li-ste-spremni-za-mgs-v/
Ah da, za one koji nisu igrali MGS 4 i sede čekajući emulatore - spojler alert :d
ja sam bas skoro gledao detaljne recenzije svih MGS od PS1 na ovamo i bogami jedva da sam nesto razumeo.
Ko je ciji klon, i da li je uopste klon, i koliko ih ima i ko je protiv koga i s kim je u toj prici, i kako u jednom delu jedan popije metak u glavu ili ga raznese bomba i u sledecem je ziv i zdrav ili se cak pojavi kao nekakav duh?
itd, itd...
Tipicna japanska papazjanija gde bi se trazenje bilo kakvog smisla podvelo pod nitpicking, jer zaokruzena ideja je nesto sto se od Japanaca nikako ne sme ocekivati.
ja sam bas skoro gledao detaljne recenzije svih MGS od PS1 na ovamo i bogami jedva da sam nesto razumeo.
Ko je ciji klon, i da li je uopste klon, i koliko ih ima i ko je protiv koga i s kim je u toj prici, i kako u jednom delu jedan popije metak u glavu ili ga raznese bomba i u sledecem je ziv i zdrav ili se cak pojavi kao nekakav duh?
itd, itd...
Tipicna japanska papazjanija gde bi se trazenje bilo kakvog smisla podvelo pod nitpicking, jer zaokruzena ideja je nesto sto se od Japanaca nikako ne sme ocekivati.
Igra kupljena, cekamo 1. Septembar. 🙂
Sam japansko papazjanije je upravo u ovom serijalu idealano, delovi ne idu hronoloski i samim tim za koga se zna da je ziv, a za koga da je mrtav, ko je ko i sta se desilo moze da bude onako kako je ispricano, a i ne mora da znaci. Prednost igranja je u tome da sam mozes da dozivis pricu kako ti mozak utripuje, da se tako izrazim, nesto propustis, nesto ne razumes i mozak to veze sve nekom svojom logikom. 🙂
Licno misljenje da ce ovim delom poprilicno prica da se zaokruzi, nekako mi deluje da je i sam Kojima hteo da razkrsti sa igrom kako bi mogao neke druge ideje da sprovodi u delo. Ne kao do sad, vec stvarno. Mada opet Kojima je to, suvise je stvari vec otkrio i izbacio "demo" GZ, da bi sve bas bilo onako kako izgleda.
Ne kapiram odakle ti da se ne zna šta će sa narativom. Narativ je uglavnom konzistentan, ali su igre datirane u takvim vremenskim periodima da "skaču", pa tako jedna bude u sadašnjosti, sledeća 40 godina u prošlosti, pa u bliskoj budućnosti, pa 15 godina u prošlosti...
1. deo je sadašnjost, ili ajde, bliska budućnost za to doba kada je igra izašla, lupiću, 2010. godina. Naravno da je moguće da u 3. delu ti likovi postoje, kada se 3. deo odvija u 1964. A pošto su neki od tih likova klonovi, mogu da se pojave i u 4. igri, koja je smeštena u budućnost iz naše perspektive.
Zapravo, MGS V bi trebao da na lepi način zaokruži priču i doda timeline i događaje koji su falili, a za koje niko nije bio sasvim siguran kako su se odigrali. Zašto se Big Boss otrgao svačijoj kontroli i napravio svoju vojsku koja se nikome nije pokoravala. Tada će se imati jedna fina zaokružena celina, koja bi hronološki izgledala 3-5-1-2-4 i koja počinje stvaranjem i završava smrću Big Bossa i njegove organizacije. Dodaš tome pokoji spinof tipa Metal Gear Rising Revengeance ili Peace Walker i slično i eto ti remek dela.
I mi sto je nismo kupili ga isto cekamo 😀
Peace Walker nije spinof, on nastavlja tamo gde je MGS3 zavrsio, a MGSV nastavlja gde je Peace Walker delimicno zavrsio.
U MGSGZ se prica iz Peace Walker takoreci nastavlja.
To si upravu.OK, kada je u pitanju priča to je tačno, više sam mislio u kontekstu nomenklature jer ne nosi oznaku 1, 2, 3, 4 ili 5.
Ne kapiram odakle ti da se ne zna šta će sa narativom. Narativ je uglavnom konzistentan, ali su igre datirane u takvim vremenskim periodima da "skaču", pa tako jedna bude u sadašnjosti, sledeća 40 godina u prošlosti, pa u bliskoj budućnosti, pa 15 godina u prošlosti...
1. deo je sadašnjost, ili ajde, bliska budućnost za to doba kada je igra izašla, lupiću, 2010. godina. Naravno da je moguće da u 3. delu ti likovi postoje, kada se 3. deo odvija u 1964. A pošto su neki od tih likova klonovi, mogu da se pojave i u 4. igri, koja je smeštena u budućnost iz naše perspektive.
Zapravo, MGS V bi trebao da na lepi način zaokruži priču i doda timeline i događaje koji su falili, a za koje niko nije bio sasvim siguran kako su se odigrali. Zašto se Big Boss otrgao svačijoj kontroli i napravio svoju vojsku koja se nikome nije pokoravala. Tada će se imati jedna fina zaokružena celina, koja bi hronološki izgledala 3-5-1-2-4 i koja počinje stvaranjem i završava smrću Big Bossa i njegove organizacije. Dodaš tome pokoji spinof tipa Metal Gear Rising Revengeance ili Peace Walker i slično i eto ti remek dela.
Ako nekoga interesuje, Fantasterrific sa kp-a prodaje MGSV kupone za 20e, aktivirano bez problema, a kao što većina zna on je proveren lik.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari