Šta je novo?

Metal Gear Solid (PC)

• Začetnik teme Začetnik teme Doktor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kec i dvojka.

Metal Gear Solid,
Metal Gear Solid Substance,
Metal Gear Solid 3 Subsistence (na PS2 emulatoru :d, radi perfektno :smoke🙂.

Chekaj ne postoji MGS Substance, samo MGS 2 i MGS 3 Substance ili ja to greshim?

Za PC imam Substance.

Sokiran sam brzinom odgovora. Ovo samo pokazuje koliko se ceni MG.,)

Dodatni sadrzaj za MGS1 postoji, al to je su neke bezvezna male misijice, Integral je naziv.
Dodatni sadrzaj drugom delu (MGS2 Sons Of Liberty) se zove Substance.
Dodatni sadrzaj trecem delu (na konzolama -> MGS 3 Snake Eater) je Subsistence (moguce je staviti kameru u polozaj iza glave, kao u 4.delu 😉).

Inace, ja sad igram MGS2 Substance, i tek sad sam na Wikiju procitao da je to prequel celom MGS serijalu, i ovde je Snake predstavljen kao los lik 😉, bar u pocetkiu, a znamo da smo njega vodili u 1.delu.

edit: nema Solid Snake-a u 3.delu, tamo je Naked Snake u glavnoj ulozi, 'ebale ih zmije... 😀.

Poslednja izmena:
Da znam za Substence kod MGS 2 i MGS 3, a ovo za MGS 1 uopshte nije malo, ima veoma puno zanimljivih Virtual Reality Misija, ali ja ne bi da uzmem da ga igram sa onakvom grafikom, chekam da Dolphin lepo emulira MGS The Twin Snakes kako bi mogao da igram u manje-vishe prihvatljivoj grafici. Daleko od toga da ne bi mogao da igram sa takvom grafikom, ali kada vec ima remake, ne vidim razlog da ga ne igram.

Radnja u MGS3 se desava u vreme hladnog rata, izmedju amerike i rusije. Snake iz njega je poznatiji kao big boss koji se spominje u prvom delu. To jest , snake iz treceg dela nije onaj iz prvog.

Sto znaci da je treci deo zapravo prvi. Pa ide prvi pa drugi. Bar ja tako mislim, mada sam siguran da se treci desava pre prvog. U prvom se pojavljuju likovi iz treceg samo ostareli, kao revolver ocelot na primer.

Poslednja izmena:
Moja greska. Treci deo je prequel celog serijala 🙂.
Solid Snake (glavni lik 1.dela i delimicno 2.deo) i Liquid Snake (lik iz 1. dela) su klonovi Big Bossa 🙂.

Inace, ja kad sam rekao Snake, mislio sam na Solid Snake-a 😉.

Poslednja izmena:
Ja sam relativno skoro presao obe igre na PC-ju. Sjajne igre u svakom pogledu 🙂
Sad igram MGS3 na emulatoru 🙂

Solid Snake je glavni lik Metal Gear, Metal Gear 2(koji i nije neshto) i Metal Gear - Return of Snake(tako neshto, znam da je 3. naslov u serijalu), kao i Metal Gear Solid 1, 2 i 4 dok je Naked Snake poznat i kao Big Boss bio glavni lik u MGS 3 kao i glavni zloca u Metal Gear 1 i 3.

Bes mi sve ako i Kojima zna ko tu pije a ko placa 😀

Metal Gear i Metal Gear Solid su 2 razlichite igre
U Metal Gear 1,2,3 vodish Solid Snake-a i u sva ta 3 dela ubijash pred kraj Naked Snake-a(mada mislim da se drugi deo ne smatra vishe canon)
U Metal Gear Solid 1,2 vodish takodje Solid Snake-a(i Raidena u MGS 2), dok u Metal Gear Solid 3 vodish Naked Snake-a.

Poslednja izmena:
nije prica komplikovana kad odigras sve delove.
lako je vama da igrate MGS 3 na emulatoru kad imate zveri od masina, ja na mom krsu imam 5 FPS, totalno neigrivo ! bem ti komp !
mada sam MGS 3 pregledao vec dosta na tubi

Poslednja izmena:
Timeline MGS igara izgleda ovako

1. MGS3
2. MGS Portable Ops
3. Metal Gear
4. Metal Gear 2
5. Metal Gear Solid
6. Metal Gear Solid 2
7. Metal Gear Solid 4

Metal Gear Solid: Ghost Babel i Metal Gear Acid serijal su van kontinuiteta.

Inace, za igranje Metal Gear Solid 3: Snake Eater ili Subsistence, potreban je overklokovan Dual Core. Ja sam svojim neklokovanim E7400 i grafickom 4870 izvlacim nekih 30-40 FPS-a, bez frame skip-a jer onda Snake pri kretanju secka. Da napomenem, tih 30-40 FPS-a su u nezahtevnim scenama, cim se nadjem u malo vecoj dzungli ili sa vise strazara koji me gadjaju olovom, FPS drasticno opadne.

Tako da, ako hocete da igrate MGS3 u iole normalnim brzinama, nasvirajte svoj dual core ili kupite cipovan PS2.

Ja imam MGS 2 za PC koji mi ne radi.Tj radi ali fali mu pola tekstura.A kada sam ga probao u prodavnici tamo je radio
Da li je neko imao ovakav problem i kako je resio?
Gledao sam na netu i kazu da je to do nVidia grafickih kartica

Ja imam MGS 2 za PC koji mi ne radi.Tj radi ali fali mu pola tekstura.A kada sam ga probao u prodavnici tamo je radio

Ja sam to pregazio davno na GF Ti4400, igra je kasnije bagovala sa pojavom novijih verzija shadera...instaliraj patch i probaj ovaj nacin (editovanje fajlova igre ili probaj sa riva tunerom da uradis shader override, na disable ili na 1.0) ...mom drugaru je pomoglo ovo sa rivom.

Poslednja izmena:
MGS 2 radio kao podmazan, makina iz potpisa samo sa Radeonom 2600xt.
VR misije u kecu su extra, mnooogo vremena sam tamo proveo, muzika je odlična, pogodite koje oružje sam koristio uglavnom😛

Metal Gear i Metal Gear Solid su 2 razlichite igre
U Metal Gear 1,2,3 vodish Solid Snake-a i u sva ta 3 dela ubijash pred kraj Naked Snake-a(mada mislim da se drugi deo ne smatra vishe canon)
U Metal Gear Solid 1,2 vodish takodje Solid Snake-a(i Raidena u MGS 2), dok u Metal Gear Solid 3 vodish Naked Snake-a.

Ok, to nisam znao 🙂.

Timeline MGS igara izgleda ovako

1. MGS3
2. MGS Portable Ops
3. Metal Gear
4. Metal Gear 2
5. Metal Gear Solid
6. Metal Gear Solid 2
7. Metal Gear Solid 4

Metal Gear Solid: Ghost Babel i Metal Gear Acid serijal su van kontinuiteta.

Inace, za igranje Metal Gear Solid 3: Snake Eater ili Subsistence, potreban je overklokovan Dual Core. Ja sam svojim neklokovanim E7400 i grafickom 4870 izvlacim nekih 30-40 FPS-a, bez frame skip-a jer onda Snake pri kretanju secka. Da napomenem, tih 30-40 FPS-a su u nezahtevnim scenama, cim se nadjem u malo vecoj dzungli ili sa vise strazara koji me gadjaju olovom, FPS drasticno opadne.

Tako da, ako hocete da igrate MGS3 u iole normalnim brzinama, nasvirajte svoj dual core ili kupite cipovan PS2.

Hvala za hronologiju 🙂.

Meni sa E5200@3,75GHz i 8800GT radi oko 50-tak frejmova, ali zna da se desi da padne na ~ ispod 20, brzo odzumiram kameru (prebacim u pticju perspektivu, pa opet vratim i seckanje nestane). Doduse ovo mi se desilo samo jednom, odmah na pocetku, igru sam samo probao 10 minuta, da vidim da li radi 🙂.

Imam reeeseeeenjeeeee 😀.
Sve, ali SVE graficke opcije stavis skroz na levo, tj. na minimum 🙂.
Igra ce tada graficki liciti priblizno prvom delu 😛, ali nece biti problema sa teksturama. Probao sam sve kombinacije, i na kraju skapirao da mora ama bas sve da se iskljuci i stavi na minimum :wave:.

I onaj Raiden je gay 😀.

Poslednja izmena:
Raiden gay?...Gay je Snake, jerbo ga u jednom trenutku 'vata za balls (kanda hoce da proveri da li je ovaj zenstveni stvarno musko haha)...al ajde taj potez mu dodje zastitni znak😀

Raiden ima Rose, dok Solid ostavlja sve ribe kod kojih je imao shanse.

Jel uopste moguce igrati MGS4 na PC-u sa nekim emulatorom ? :/

i koje emulatore koristite za ps2?

da ne otvaram novu temu...
ima li kakvih glasina da ce mgs4 izaci kao multiplatform ili bar za pc
znam, znam... MGS doesn't make ppl to buy game, MGS make ppl to buy playstations
mada ipaq se malo nadam tome....

da ne otvaram novu temu...
ima li kakvih glasina da ce mgs4 izaci kao multiplatform ili bar za pc
znam, znam... MGS doesn't make ppl to buy game, MGS make ppl to buy playstations
mada ipaq se malo nadam tome....

Nemoj da se nadas. Od toga nema nista, po mojoj proceni. Cak se natezu i za XBOX, pa se sprdaju sa njim, kao gomila plastike ne moze da potera MGS (a prodali bi ko zna koliko kopija za XBOX), a o PCju da i ne govorim.

Sta da ti kazem. Ja sam okoreli PCijas, a kod kuce sam uzeo PS3, jer su svi pogotovo za MGS4 pricali kao o nekakvom bozanstvu. Moras da vidis, ako nisi da bi shvatio da je igra, prica, likovi, genijalna. Da ne govorim o drugim igrama za PS3 (killzone2, motorstorm, LBP...). Posle toga ti dodje da PC bacis kroz prozor. PC za rad, RPG igre i nista vise. Konzole za igru i kraj.

Poslednja izmena:
Nemoj da se nadas. Od toga nema nista, po mojoj proceni. Cak se natezu i za XBOX, pa se sprdaju sa njim, kao gomila plastike ne moze da potera MGS (a prodali bi ko zna koliko kopija za XBOX), a o PCju da i ne govorim.

Sta da ti kazem. Ja sam okoreli PCijas, a kod kuce sam uzeo PS3, jer su svi pogotovo za MGS4 pricali kao o nekakvom bozanstvu. Moras da vidis, ako nisi da bi shvatio da je igra, prica, likovi, genijalna. Da ne govorim o drugim igrama za PS3 (killzone2, motorstorm, LBP...). Posle toga ti dodje da PC bacis kroz prozor. PC za rad, RPG igre i nista vise. Konzole za igru i kraj.

De nadje Motorstorm :smash: da stavis medju te dve igre, prosecna voznja.
Probao.

Ima na PC-ju mnogo ali mnogo kvalitetnih igara, ne treba biti iskljuciv ili pc ili konzole. Ko ima mogucnosti...
Jesi li probao recimo igru The Path, malo remek delo 🙂. To je igra izasla pre 2-3 nedelje, problem je sto ti pc gledas kao veliku multiplatformu, a ima dragulja itekako...

MGS4 ne vidim razlog zasto ne bi dosao na PC, nije to Sony-jevih ruku delo, doduse ni prethodni deo nije :trust:.

pa sta znam,
sto se tice MGS on je usao u legendu, ne smem ni da zamislim koliko novca obrcu samo na PS platformi. Mislim da je MGS serijal najbolja stvar koja je napravljena u gaming svetu...
prvi i drugi deo sam presao ne znam ni ja kolko puta... budzet igrice je na nivou nekog holivudskog filma a obrt novca jos veci... A sto se tice PS3 mislim da mu cenu dosta dizu GT5 i MGS4 naslovi

Nazad
Vrh Dno