Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Da li ti je potražio da uneseš šestocifreni pin za predautorizaciju da sinhronizuješ sadržaj između uređaja?

Vibers end to end encryption, kako da se ovo izbaci ? Sada ne mogu da procitam istoriju chata.

Imam backup ali nema istorije razgovora, i to je na pojedinih chatova, dok drugi imaju uredno celu istoriju.

Da li je moguće WhatsApp na iOS sprečiti da čuva slike u Photos koje ja snimim iz WhatsApp?

Da ne bude zabune, otvorim WA chat sa @illidan, iz WA slikam Reu kako se izležava onako kako samo mačke to umeju. Ta slika će završiti u Photos, da li je to moguće sprečiti? Naravno, globalan setting Save to Photos je off: iako on ima veze sa slikama koje primamo a ne onim koje šaljemo.

To si ti tako podesio kada je pitao koje slike ce se bekapovati

Ja kod mene ne nalazim tu opciju al bi legla ako je ima.

Da li je moguće WhatsApp na iOS sprečiti da čuva slike u Photos koje ja snimim iz WhatsApp?

Da ne bude zabune, otvorim WA chat sa @illidan, iz WA slikam Reu kako se izležava onako kako samo mačke to umeju. Ta slika će završiti u Photos, da li je to moguće sprečiti? Naravno, globalan setting Save to Photos je off: iako on ima veze sa slikama koje primamo a ne onim koje šaljemo.
Save to photos opcija ti je isključena da on ne vuče fotke odmah čim ti neko pošalje. Ti kad čuvaš fotku direktno ide u photos, jer ti želiš da je sacuvas.

Osoba za koju pitam tvrdi da na starom iPhone nije snimao sopstvene fotografije iz WA u Photos a da novi iphon snima pa želi to da isključi.

Sad razumem... Iskreno nikad ne fotkam iz aplikacija, ali probao sam kod mene i sačuva kad se fotka is WA. Stariji iPhone, stariji ios, starija WA verzija?

Ubacuje slike u glavnu galeriju kad slikaš i iz neke aplikacije. Koristiš kameru i za operativni sistem, kako je trenutno podešen, je logično da tako radi.

Iskreno ne mogu da se setim da je nekad bilo drugačije, ali svakako nije bilo vezano za tip telefona, već je moglo da bude vezano samo za neku od iOS verzija 😃

Prilozi

• 16 10 2024 002.jpg
    16 10 2024 002.jpg
    112.2 KB · Pregleda: 66
Dostupno je to već par dana u Signal beta verziji:

Screenshot-20241018-122802-Signal-2.png

ne mogu da aktiviram telegram bez kompa
pošto imam instaliran na kompu stiže mi tamo kod, neće preko sms-a ili slično

Koristi li neko Session ili Element? Kakva su iskustva? Citam da Session seli u CH iz Aus

Na Viberu na mobilnom telefonu vidim da postoji opcija backup na Google drive
Da li je to jedina opcija ili postoji mogucnost da odradim backup na SdCard na primer?

Ili da li je mozda bolje da odradim bacup na laptopu pod Windows11 (imam instaliranu aplikaciju na istom nalogu/broju)?

Hvala

Sigurniji ti je Google Drive od SD kartice, zašto bi ti takav backup bio potreban?

Nisam pobornik cloud-a :)
Pa gledam da izbegavam takva resenja ako je i kada je moguce

Koliko znam, Viber nema drugu opciju, bae ne zvanično. WA bar nudi enkripciju pre slanja Guglu, pa je malo bolji. Ali i to je samo opcija, može i bez, tako da ne znaš kako druga strana pravi bekap
Koristi li neko Session ili Element? Kakva su iskustva? Citam da Session seli u CH iz Aus
Session je ok, ali pitanje je šta će ti. Jeste jedan od retkih servisa koji ne traži broj telefona, što istovremeno znači da nije jednostavan za korišćenje.

Element ljudi uglavnom koriste za grupne javne razgovore. Naslednik IRC-a za ljude koji neće centralizovan servis (Telegram, Discord). Tako da mnogi softverski projekti imaju tamo svoje zajednice i grupe.
Novi klijent (ElementX) jeste brži i fluidniji, ali meni UI i ne leži nešto, stari mi je bio bolji. Mada ja više koristim Neochat (KDE) i Fluffychat
.

Na par mesta na internetu sam video da se priča da telegram koji se skine sa njihovog sajta nije podložan cenzuri kao onaj sa play story tj apple store

1000027532.jpg
Instalirao sam sa sajta ali jada odem na Google play store. Izbacu ni da ga instaliram,trebalo bi update. Takodje je drugacija ikonica malo i moguce je da imate obe verzije na telefonu.

Odradio sam Viber backup na Google Drive, ali tamo ne mogu da nadjem taj backup file.
Ako moze pomoc gde gresim?
Hvala

Nazad
Vrh Dno