Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Ima logike da ga blokiraju.
Ipak ga je CIA zvanicno finansirala do nekog trenutka.
Nezvanicno dosta novinara i drzavnika je kukalo kako su im ulazili u trag, a koristili su samo Signal messenger.

Trebalo bi da je i dalje ok za nas smrtnike koji vole da eskiviraju velike firme koje nas koriste kao proizvod.
Kao sto je i sam TOR od samog starta finansirala USA vlada (konkretno vojska)

Inaće Maduro je pošteno dobio izbore ali eto, zeza ga Signal. Manite se politike i raznih diktatora...
Vratimo se na temu, da li koristi neko Viber Caller ID i da li radi kako treba?

Vratimo se na temu, da li koristi neko Viber Caller ID i da li radi kako treba?
Koji telefon je u pitanju?! Rekao bih da u zadnjih par poziva kod mene na S24U takođe ne prikazuje Caller ID pre poziva, baš ću da ispratim sutra u toku dana :unsure:

Manite se politike. Hvala.

Poslednja izmena:
nisam ranije koristio taj viber caller id, sad sam ga ukljucio radi probe, ali isto tako pise ko je zvao po zavrsenom razgovoru, sto je beskorisno..

Sad sam pogledao, menije Caller Id isključen, ali kada neko zove prvi put, piše ime kojim je registrovan na Viber.

Šta Caller ID radi više?

Prilikom svakog gsm poziva se pojavi pop-up prozor na kome vidiš ko te zove iako ga nemaš u imeniku.
Izlazi ime kako je registrovan na Viberu, kako ga je neko upisao ali izlazi i za većinu fiksnih brojeva.

• Like
Reagovanja: PJ
Brišem gore poruke, da ne pravim konfuziju. Mislio sam da vam unutar Viber aplikacija ne radi.

Da li se desi da nekad izbaci nešto tipa "Mile limar" i slično?

Više sam mislio na ono kada neko memoriše drugara u imenik rečima koje bi mi ovaj forum cenzurisao, pa ga Viber tako izvuče iz tog imenika.

Da, neke brojeve tako identifikuje.
Znači, ne kako je registrovan na Viberu nego kako ga je neko memorisao.

Da, neke brojeve tako identifikuje.
Znači, ne kako je registrovan na Viberu nego kako ga je neko memorisao.

Mislim da nema veze ID sa time kako je broj upisan kod mene, tebe....u imeniku.
Bukvalno vuče iz njihove baze kako se ko registrovao na Viber ili ako broj nije registrovan na Viberu ti imaš opciju da prijaviš broj kao spam ili da pošalješ po završetku poziva ime za taj broj.
Da vuče iz memorije telefona pisalo bi mnogima Keva, Ćale, Dobra zadnjica, Smarač...tu bi se tek tada pogubio njihov ID.

Ne znam koji algoritam koristi ali definitivno nije uvek onako kako je neko registrovan na Viberu.
To sam se lično uverio na svom broju kako me identifikuje kod nekog drugog.
Takođe i za svoj fiksni broj.
Caller Id ga identifikuje bukvalno kako ga je neko upisao i to iz 3 reči a ja fiksni broj sigurno nisam registrovao na Viberu 😉

Mislim da nema veze ID sa time kako je broj upisan kod mene, tebe....u imeniku.
Bukvalno vuče iz njihove baze kako se ko registrovao na Viber ili ako broj nije registrovan na Viberu ti imaš opciju da prijaviš broj kao spam ili da pošalješ po završetku poziva ime za taj broj.
Da vuče iz memorije telefona pisalo bi mnogima Keva, Ćale, Dobra zadnjica, Smarač...tu bi se tek tada pogubio njihov ID.

Naravno da ide iz njihove baze, ali i ta baza se od nekud puni, a najrealnije je da se puni iz imenika ljudi koji su uključili Caller ID opciju.

Najverovatnije da oni imaju imenike od svih Viber korisnika, zato njihov Caller Id je najbolji i prepoznaje sve, i fiksne i mobile brojeve... bitno da ga neko ko koristi Viber ima u imeniku.

Radio je extra do pre par dana, uvek se taj iskakajuci prozor javio pri bilio kom pozivu i odmah bi znao ko te zove. Sada se javlja tek kada završiš razgovor, što je bez veze.

Od pre 2 sata radi normalno Viber Caller Id.
Ništa novo nisam uradio, samo od sebe je proradilo.

Upravo sam imao poziv sa nepoznatog broja, nije mi se prikazao Caller ID, ali se prikazao nakon razgovora :unsure:

Ostavio sam uključen Caller ID prvih nekoliko poziva nije prikazivao Caller Id, ali onda shvatim da je na tom telefonu isključen pristup internetu. Uključim internet. U narednih nekoliko poziva se desilo baš ono što sam pitao, da li ispisuje "opisna imena".... Iskočilo ime i prezime, da bi se ispostavilo da to drugo nije prezime, već selo u kome čovek živi :)

U jednom trenutku sam preusmerio pozive na drugi telefon i kada je stigao novi poziv na prvom telefonu je iskočio Viber Caller Id, a regularno je pozvonio drugi telefon. Kada sam sa trećeg telefona pozvao, nije iskočio Viber Caller ID.

Naravno da ide iz njihove baze, ali i ta baza se od nekud puni, a najrealnije je da se puni iz imenika ljudi koji su uključili Caller ID opciju.
a piše vam sve lepo, samo vas mrzi da ukucate par reči u google, a ne mrzi vas da piskarate ovde i nagađate :D

koga interesuje, zbog narušavanja privatnosti, u linku gore postoji opcija da se povuče saglasnost za korišćenje vašeg broja i imenika u caller id svrhe, bez obzira da li ste registrovani viber korisnik ili ne.

Proradio je i kod mene Caller Id, malo je izmenjen jer je sad prozorcic u vidu balončića, nije više zakačen za donji deo ekrana kao do sada. Moguće da dobio neki update.

Da li mogu u Viberu da se pokazuju samo kontakti koji imaju viber,kao nekad sto je bilo,i kako da namestim to.Sad mi pokazuje all contakt kad udjem u call.

Da li se nekom ovo jos desilo da se na Telegramu ne vidi opcija za poruke za zakazano slanje.Vdi se tek kada otkucam poruku i hocu da je tako posaljem,ali kada izadjem iz kontakta, pa se vratim, te opcije nema.Na desktop app je sve ok.

Prilozi

• 20 08 2024 001.jpg
    20 08 2024 001.jpg
    137.9 KB · Pregleda: 21
Društvo, kada se kreira WA da li stiže obaveštenje kontaktima da sam sam napravila nalog?

Treba mi pomoć.
Zašto u Messengeru u opciji "Media, files and links" više ne mogu videti slike u istoriji dopisivanja? Ništa nije obrisano, naravno.
Uđem na Messenger preko kompa i slike su sve tu a preko moba ne...
U pitanju je inače 13 Pro Max, iOS 17.6.1

Nazad
Vrh Dno