Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Probao sam prošle godine neki od tih modovanih Vibera, nije loš, ali nema opcije za backup poruka.

Kako nema? Ja radim uredno backup, samo što ne može da se radi backup poruka izmedju official i modovanog. Ako se stalno koristi modovani, radi backup.

@Gulftown odakle ih skidaš? 4pda/mobilism? I koja to je trenutno verzija? Ja probao 2 verzije i kasne notifikacije prilično.

4pda. 18.6.1.0 verzija. Meni radi ok, šta znam.

Kako nema? Ja radim uredno backup, samo što ne može da se radi backup poruka izmedju official i modovanog. Ako se stalno koristi modovani, radi backup.
E pa u tome i jeste problem, kad neko prelazi sa oficijalnog na modovani, kako da prenese na njega poruke sa oficijalnog?
Zato sam i odustao od korišćenja modovanog.

Dobro, ako su nekome toliko bitne poruke, onda mislim da nema mogućnost. Meni je Viber nebitan, samo par ljudi mi tamo piše i imam ga zbog toga.

Jel mogu reklame na viberu da se blokiraju, i mene nerviraju?

Je l' to Whatsapp prs'o ?
Na dva telefona ne daje znake života..

Da da od jutros ne radi

Da li još nekome Telegram radi očajno nakon poslednjih ažuriranja i uvođenja onih premium stikera ?
Ne koristim mnogo stikere,ali kompletna aplikacija je postala jako troma,kilava i usporena,kao da vječno nešto učitava,pozivi i poruke nekad prođu,a nekad ne,dok je ekran ugašen

Meni sve normalno radi.

Ja je imam ima sto godina ali nemam s kim da pisem 😂

Два питања.
Да ли је истина да Гугле Месагес РЦС садржи Е2Е енкрипцију?
Ако се бекапује разговор са Вибера на Гугл дриве садржај је онда подложан?

Ima li neko ideju zašto neće da se pokrene Viber na mom desktopu?
Pootvarao sam sve portove kao što su objasnili ali i dalje ne radi.

1667317907088.png

Mogu li se nekako skinuti privatni viber stickeri od nekog korisnika? Ili postoji li način da se kontaktira taj korisnik?

Kako je ovo moguće ?
Dobio sam SMS poruku sa tog broja,posle nekog vremena proverim u Settings, taj broj mu stoji kao default. Kakav crni default!!!???
Kako ovo da maknem?

Prilozi

• Screenshot_2022-11-18-12-29-52-804_com.android.settings-01.jpeg
    Screenshot_2022-11-18-12-29-52-804_com.android.settings-01.jpeg
    41 KB · Pregleda: 57
  • Screenshot_2022-11-18-12-29-46-615_com.android.settings-01.jpeg
    Screenshot_2022-11-18-12-29-46-615_com.android.settings-01.jpeg
    58.2 KB · Pregleda: 57
Kliknuo na poruku u mesengeru i masovno poslao 50 poruka,neki nisu dobili,ima li neko podesavanje da ne radi sta hoce ili da ne primam takve poruke kao sto ih neki nisu primili?

Viber "Poziv u toku" stoji u notifikacijama danima nakon poziva.

Nikada nisu ni bili. Threema se preporučuje zbog privatnosti i uslovno anonimnosti (ne traži ID, ali u suštini ne možeš anonimno kupiti licencu). S tim što su sa novim protokolim ispravili većinu, ako ne i sve navedene rupe. Takođe, slučaj gde se za zloupotrebu zahteva pristup otključanom uređaju i nije neka ranjivost.

Mana Threeme je pre svega korisnička baza, koja je daleko iza Signala (o WA, Viberu, Messengeru...) da i ne govorimo, a i opcije koje ima su daleko iza njih. Čini mi se da je kvalitet poziva lošiji nego na Signalu. Mada im je plan za budući razvoj dobar, ali to ide relativno sporo. Novi desktop klijent koji ne zahteva koneckiju telefona je bio najavljen za prošlu godinu. A nisam siguran da će biti i u Q1/23. Evo sad su dodali opciju da napraviš sam svoju grupu (notes to self). Nije loše, ali nije ni nešto značajno.

Na kraju, jedini pravi razlog za korišćenje, tj. ono što ih izdvaja je, to što su im serveri u Evropi (CH), što se slike i klipovi mogu slati u boljem kvalitetu (originalnoj veličini) i što zvanično radi i bez Gugl servisa (Threema Libre na F-Droidu, ne traži FCM). Meni dosta :D

Signal je bio i ostao najbezbedniji, zato je i njihov protokol implementiran u WA, Messenger i Instagram e2e opcije, Skype e2e opcija, i Viber ga manje više kopirao bez da plaća licencu.
Za Threemu pretpostavljam da su ljudi mislili da je bolja jer se plaća.

Signal je bio i ostao najbezbedniji, zato je i njihov protokol implementiran u WA, Messenger i Instagram e2e opcije, Skype e2e opcija, i Viber ga manje više kopirao bez da plaća licencu.
Upravo tako.Ja ga koristim vec godinama i mnogo mi je bolji od ovih igracaka za decu kao sto je Vajber isl.

Signal koristis godinama?
Sigurno ga bas puno koristis.:rolleyes:

Imam Signal godinama i koristim ga više od bilo kog drugog messenger-a - jer ne koristim druge messenger-e. :)
Nije naš problem što ga vi bojkotujete. :)

Zaista bih voleo da vidim neku dobro urađenu naučnu studiju u kojoj bi se malo rasvetlilo koji su razlozi što ga ljudi ne žele.
Mesta na telefonima nikad više, argumentacija da će se desiti nešto loše ako ga instalirate na telefon ne pije vodu i nije ništa komplikovaniji za korišćenje od drugih... Ponekad čujem da ga koriste ljudi loših namera, ali lično ne vidim kako korišćenjem Signala postajete loša osoba. Telohranitelje, recimo, koriste osobe raznih profila, a ne samo kriminalci...

Nazad
Vrh Dno