Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Pričamo o softveru za komunikaciju i zaista ne vidim da je neko pametniji ili gluplji ako koristi jedno, a neko nešto drugo.

U imeniku imam 200 kontakata u Viberu, 120 u WA, meni to dovoljno da obrišem WA, koji će mi?

Da je obratno, obrisao bih Viber, ali nije.

O Telegrafu i ostalim (grad duhova) aplikacijama da ne govorim.

Slažem se, nema to veze sa inteligencijom već je nešto drugo. Jednostavno, ta dva programa su se brzo raširila i primila i više niko nije zainteresovan da pokušava sa nečim novim kad nema korisnika. Ja bih radije koristio Hangouts ili Telegram ali sa kim da se čujem. Ne percepiraju ljudi stvari kao mi. Šta više, kad kažem da ne volim Whatsapp jer je u vlasništvu Facebook-a ljudi mi kažu da je razlog glup i da sa mnom nešto nije u redu. Kad im kažem da Viber troši najviše rama i pravi problem sa kamerom ljudi me gledaju belo. Možda je problem u meni :)

Hangouts radi i kao sms aplikacija ;)
Osim toga Google je developer pa je to još jedan plus...
Optimizovano, ne troši resurse, material dizajn!

Poslednja izmena:
Pričamo o softveru za komunikaciju i zaista ne vidim da je neko pametniji ili gluplji ako koristi jedno, a neko nešto drugo.

U imeniku imam 200 kontakata u Viberu, 120 u WA, meni to dovoljno da obrišem WA, koji će mi?

Da je obratno, obrisao bih Viber, ali nije.

O Telegrafu i ostalim (grad duhova) aplikacijama da ne govorim.

Upravo. Viber je meni potpuno zaokružen komunikacioni program, i samim tim izbor no.1. Diskusija oko nijanse boje i izbora stikera koju neki potenciraju je ipak za Ana i slične forume.

edit:
Hangouts je loše radio sa SMS-ovima na M1 note (nije prikazivao sve pristigle SMS poruke), tako da je otišao u kantu. I nema adekvatnu podršku za dual sim.

Poslednja izmena:
Hangouts je dobar softver za chat, a i za razgovor. Uz to, kome treba, besplatni su pozivi ka Americi. E sad, sto ga ljudi ne koriste, iako ga svi imaju, to ne znam.

Upravo. Viber je meni potpuno zaokružen komunikacioni program, i samim tim izbor no.1. Diskusija oko nijanse boje i izbora stikera koju neki potenciraju je ipak za Ana i slične forume.

edit:
Hangouts je loše radio sa SMS-ovima na M1 note (nije prikazivao sve pristigle SMS poruke), tako da je otišao u kantu. I nema adekvatnu podršku za dual sim.
Zaokružen jeste, ali potpuno svakako nije. Previše tu bug-ova ima.
Kod mene oko 150 ljudi koristi wa, nekoliko njih Skype i Hangouts (oni ne koriste ni wa ni viber).
A viber sam deinstalirao pre 3 godine i više me ni ne interesuje ko ga ima (previše frustracija sa tom kantom od softvera). Kada mi kažu piši mi na Viber, samo kažem nemam i ćao.

Ne znam na osnovu čega pišeš o bagovima ako ga ne koristiš 3 godine. Viber radi odlično, kvalitet zvuka pri razgovoru je odličan, poruke šalje/prima trenutno, notifikacije rade bez greške, ne primećujem da troši bateriju, ne primećujem da troši memoriju, svi ga koriste, tako da - da, to jeste potpuno zaokružen program.

Viber je jedan od malobrojnih programa sa kojima stvarno nemam problema.

Ne znam na osnovu čega pišeš o bagovima ako ga ne koristiš 3 godine. Viber radi odlično, kvalitet zvuka pri razgovoru je odličan, poruke šalje/prima trenutno, notifikacije rade bez greške, ne primećujem da troši bateriju, ne primećujem da troši memoriju, svi ga koriste, tako da - da, to jeste potpuno zaokružen program.

Radi kod tebe odlično, i kod mene radi solidno iako ga koristim samo jer moram. Dok kod keve, sestre, ćaleta, ujaka, katastrofa. Svi su prešli na WA koji je za to smeće bog Isus od softvera.

Kako o kojim bagovima pricas.... Pa *** nisu mogli mesecima da isprave problem sa koriscenjem kamere i morao si da restartujes telefon, jer ti zauzme i pokrene kameru i mozes onda da se slikas u bukvalnom smislu, a bas ti treba kamera. Da ne pricam o memory leak-u, pa onda o sporosti, pa drain-u kada je izazivao itd itd...

Ne koristim Viber za video pozive, tako da ne znam za te probleme sa kamerom. Curenja memorije i baterije nema, brzina je sasvim ok.

To da jede memoriju i bateriju lupate napamet, kacio sam ss nekoliko puta ovde cini mi se na kome se lepo vidi da viber vuce ~30mb rama.

Pa i nije bas 30..ide i preko ovoga trenutnog
02901ce381223d88f59720ba4cc2ac26.jpg

Zbog stikera, niko ni ne koristi iz drugih razloga to đubre.
Ja koristim Viber redovno, odličan je. Stikere praktično uopšte ne upotrebljavam. Skoro svi iz mog imenika (stari, mladi; domaći, stranci; muško, žensko...) imaju instaliran Viber.

Realno, ne vidim ni jedan minus kod Vibera.

Ne koristim Viber za video pozive, tako da ne znam za te probleme sa kamerom. Curenja memorije i baterije nema, brzina je sasvim ok.
Ja ga koristim često za video pozive i nisam primetio nikakve probleme sa kamerom. Što se tiče curenja memorije i korišćenja baterije - nema ni tih problema.

Hangouts
To što je G developer može da bude i plus i minus ;)
A da je Hangouts optimizovan - teško, često se vuče (i na telefonu i na tabletu), a material design je generalno ogroman minus :D

Poslednja izmena:
Hangouts radi i kao sms aplikacija ;)

Sabija bateriju za voip + se telefon jako ugreje. Na whatsappu hladan i mnogo manja potrošnja baterije.
Kvalitet razgovora tj ponašanje pri slabijem netu i dalje bolje kod hangoutsa ali je razlika sve manja.

Kod mene je 85 MB, potpuno nebitno, ne oseti se sa 2 GB na telefonu.

Ja koristim podjednako i wapp i viber, i ovako laički, osetim da je wapp *laksi* za ram, ne znam kako da objasnim, ali verujem da vidno manje rama traži, pa sad ako grešim ***..

Potrošnja memorije zavisi i od hardvera ;)
Dok sam ga koristio išlo je od 80-120 MB, a telefon je imao 45 - 60 minuta manji SOT...

Zaboravih da napišem, s4 u pitanju

Jesam ja retardiran pa ne znam u sta gledam ili je ovo stvarno preko 100 MB?

d2115c50209a4272bf704b167f9ab268.jpg

Poslednja izmena:
Po Srbiji se samo gluposti šire kao kuga, pa tako i Viber. Koji tek nema razloga koristiti ako se ne koriste video pozivi. Za šta opet velika većina ima Messenger.

Takodje umjesto FB + Messenger, kevi i sestri sam instalirao FB Lite i telefoni im sada normalno rade, ja hvala bogu nemam FB pa nemam tih problema. I ovaj Viber i WA koristim cisto da ne bih bio potpuno odsjecen od virtuelnih drugara..

A prazan ram? Ja stvarno ne vidim šta je problem u trošenju tih 50,100,150 MB. Uostalom kome ne odgovara može da skloni Viber sa telefona u 2 poteza.

Dobro druže, nije ovde polemika ukloniti ili ne, možeš i mob u kantu da baciš, pa da ne brineš ni o čemu, nego upoređuju ljudi ove dve App...

A prazan ram? Ja stvarno ne vidim šta je problem u trošenju tih 50,100,150 MB. Uostalom kome ne odgovara može da skloni Viber sa telefona u 2 poteza.

Pa ja kazem da meni ne pravi problem jer imam brdo praznog rama, ali kazem da ostalima npr. u mojoj kuci pravi problem jer kubure sa ramom. Smece je sto i pokazuje slika koju sam okacio. 120 MB za vajber, 20 za WA. Sve je receno. Takodje vise ljudi imam na WA, ovo drzim samo zbog napacenog drustva koji koriste samo ono sto ostali koriste.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno