Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Trebalo bi da omoguće da svi mogu da koriste kao Ring+ kod Oriona

Sad videh da piše lepo :)

O aplikaciji

UniFon aplikacija radi kao ekstenzija vašeg kućnog fiksnog broja telefona, omogućavajući vam da ostvarite značajnu finansijsku uštedu i kada niste kod kuće. Praktično vi ćete imati vaš fiksni telefon uvek sa sobom, kao “fiksni za poneti”.

Sa UniFon-om možete pozivati vaše kontakte, slati im poruke (Chat) deliti fotografije, video ili zvučne zapise, i to potpuno besplatno.

Sve što je potrebno da uradite je da skinete besplatnu aplikaciju sa Google ili Apple store-a i da se povežete na dostupnu internet mrežu (WiFi ili 3G/4G).

Preporučujemo da koristite isključivo WiFi mrežu prilikom korišćenja aplikacije, kako biste izbegli dodatne troškove za mobilni prenos podataka (GPRS).

UniFon aplikaciju mogu koristiti svi aktivni korisnici SBB fiksne telefonije. Sa UniFon aplikacijom pozivi prema svim SBB fiksnim brojevima, kao i brojevima koji su deo United grupe (Telemach BiH, Telemach Slovenija, Telemach Crna Gora i Total TV Hrvatska) su potpuno besplatni.

Putujete u inostranstvo i želite da izbegnete povećane troškove za telefonske pozive? UniFon i tu radi za vas. UniFon vam omogućava da primate i pravite pozive i kada se nalazite u inostranstvu i to po standardnim cenama koje plaćate kada ste kod kuće.

Sve što je potrebno je da nađete dostupnu WiFi mrežu, povežete se i možete slobodno da razgovarate.

A kako li radi na više uređaja? To je možda i najbitnije pitanje.

Baš malopre pričao ~40 minuta preko unifon-a i razgovor je bio približnog kvaliteta kao sa fiksnog...

Treba mi pomoc kako da pisem poruke u vise redova kada koristim WA web.. Na enter se salje poruka ali ne vidim da moze da se podesi kao recimo sto je Telegram napravio. Imas dve opcije za slanje "Enter" i kombinacija "Ctrl+Enter" Ukoliko odaberem ovu drugu opciju mogu spustati u drugi red pritiskom na enter. Ova opcija ne postoji na WA ili gresim?

Probaj shift + enter za novi red.

Starred Messages Make An Appearance In WhatsApp, Perfect For Quickly Accessing Important Texts And Media Files

nexus2cee_whatsapp-star-message-4.png

http://www.androidpolice.com/2015/1...ly-accessing-important-texts-and-media-files/

Pozdrav ljudi,
imam problem sa handcent (next-tako se sada zovu) sms-om...
promenio sam telefon a posto handcent koristim vec godinama odmah je pao instal :)
na conversation listi (ona osnovna) se pojavio crveni znak uzvika?!? na svakoj poruci... inace su sve poruke redovno otisle, delivery prosao...
da li je neko imao takav problem?
googlao sam ali nisam nasao resenje pa rekoh ovde da pitam...
zakacicu i screenshot malo kasnije
jesam li pitao u pogresnoj temi ili niko nije imao ovaj problem?

Nisi pitao u pogresnoj temi. Verovatno nema niko resenje za tu situaciju pa zato nema odgovora.

Novi Ring+
Najvažnija izmena: "FIXED TELEPHONY – Make phone calls with Ring+ using your Orion Telekom fixed phone numbering plan wherever you are“
Izmenjen i dizajn, ali to i nije tako bitno.

Poslednja izmena:
Ti pozivi sa nomadskih brojeva su toliko skupi da nemaju nikakvu poentu. Ne znam kako je SBB ovo rešio...

Kako skupi? Zar ne bi sve trebalo da bude po onom cenovniku na orion sajtu?

Ako sam dobro shvatio za pozivanje van kuće se koriste ovi nomad brojevi, za 12,5/31 din/min. Pokušaću da nađem tačnu informaciju, a večeras ću da probam da skinem novi .apk i proverim.

Edit: piše na Play store u izmenama, kao i u vesti na G+ grupi - Pozivi sa nomadskog broja kada ste van registrovane adrese.

Poslednja izmena:
Da, to stoji, ali cene bi trebale da budu kao u cenovniku na njihovom sajtu. Nadam se da će biti tako.

Da, to stoji, ali cene bi trebale da budu kao u cenovniku na njihovom sajtu. Nadam se da će biti tako.

Pa ovo su cene sa sajta. I to je preskupo, minimalno jeftinije od Skype, svakako previše za bilo kakve duže razgovore.

Da, te cene sa nomadske numeracije nisam ni video...

Klikni na Unifon pa okači, moda je samo radio active bug.

Već je pao uninstall :)
Neka prođe neko vreme dok ne ispeglaju aplikaciju...

Moguće da je problem sa baterijom samo trenutan - dosta puta je nestajao net, a i vidim da se polako pojavljuju unifi wifi mreže ...

05. nov 2015.
Nakon mogućnosti korišćenja besplatnog internet signala na brojnim lokacijama širom regiona (UNIFI) i gledanja televizije na mobilnim uređajima gde god da ste u Srbiji online (D3 GO), predstavljamo vam UNIFON - naš novi servis koji svim korisnicima telefonije omogućava da koriste fiksni telefon i kada su van kuće.
Razgovarajte mobilnim po ceni fiksne telefonije
UNIFON je besplatna mobilna aplikacija koja omogućava korišćenje SBB fiksnog broja bilo gde da se nalazite u zemlji ili inostranstvu, u skladu sa važećim tarifama naše fiksne telefonije. Preporučujemo da aplikaciju koristite uz bilo koju dostupnu WiFi mrežu.
Prednosti:
Velika ušteda na dolaznim i odlaznim pozivima u romingu
Razgovori unutar SBB fiksne telefonije i dalje ostaju besplatni (primer: ukoliko ste na putu u Australiji i koristite bilo koji dostupni WiFi signal, možete potpuno besplatno da pozovete prijatelja u Srbiji koji koristi SBB fiksni telefon)
UNIFON aplikacija omogućava da pozive usmerene ka fiksnom telefonu primate na vašem mobilnom uređaju (telefon, tablet…), i to na čak pet istovremeno. Kada ne želite da vam fiksni telefon zvoni na mobilnom uređaju, brzo i lako isključite ovu uslugu. U bilo kom trenutku je ponovo aktivirajte.
Razgovarajte, dopisujete se, razmenjujte zvučne, foto i video zapise sa drugim korisnicima SBB fiksne telefonije koji imaju UNIFON aplikaciju.
Kako se preuzima UNIFON?
Besplatnu mobilnu aplikaciju preuzmite sa Google Play prodavnice, a uskoro i sa AppStore-a. Za korišćenje aplikacije unesite vaše podatke sa MojSBB naloga - korisničko ime i lozinku.
Ukoliko još uvek niste, kreirajte brzo i lako nalog na portalu www.mojsbb.rs i uživajte u našem internetu, televiziji i fiksnom telefonu u kući, ali i van nje.

Poslednja izmena:
Da li je neko uspeo da natera Viber da radi sa 2 broja na jednom telefonu (recimo dual sim).
Video sam da ima dosta addonova koji to omogucavaju ali za sada nisam naisao na neki koji stvarno radi :).
Za Whats app tu je 2line koji odradjuje posao kako treba:).

Ko želi da ima mogućnost prijema viber poziva na kućni telefon (preko sip), može da to uradi na sledeći način:

- registruje iNum broj (ippi, callcentric, voipmuch, localphone....)
broj je u formatu +883.......
tom prilikom se dobiju setovanja za sip
- u neki voip gateway (fritzbox, gigaset ili sl.) se ubace ta sip setovanja i to je to.

Taj +883 broj se poziva sa Vibera, kao Viber out, besplatno. Primio sam nekoliko poziva na ovaj način i svi su bili odličnog kvaliteta.

Poslednja izmena:
Ko želi da ima mogućnost prijema viber poziva na kućni telefon (preko sip), može da to uradi na sledeći način:

- u neki voip gateway (fritzbox, gigaset ili sl.) se ubace ta sip setovanja i to je to.

Taj +883 broj se poziva sa Vibera, kao Viber out, besplatno. Primio sam nekoliko poziva na ovaj način i svi su bili odličnog kvaliteta.

Gde si našao te informacije?

Ima li negde ovo detaljnije objašnjeno, voleo bih i ja da probam ovo. Hvala unapred

Da li je neko uspeo da natera Viber da radi sa 2 broja na jednom telefonu (recimo dual sim).
Video sam da ima dosta addonova koji to omogucavaju ali za sada nisam naisao na neki koji stvarno radi :).
Za Whats app tu je 2line koji odradjuje posao kako treba:).
Mislim da ima i OGWhatsapp i OGViber, koristio sam ranije

@geteks
Pa idi na recimo ippi, registruj se i dobićeš neki +883 broj. Na istom sajtu, na delu "SIP settings" videćeš postavke za sip.
Ako nemaš voip getaway, može da posluži i npr. X-lite softver, ali ćeš pozive u tom slučaju primati samo na PC (preko X-lite).
Prosto je zaista.

@magic21
Pa rekao mi neko ko malo efikasnije ume da koristi mozak od mene :D
Jeste logično i znam od ranije da su voip pozivi besplatni na +883, ali mi nije palo napamet da su besplatni i sa viber out.

Poslednja izmena:
@geteks
Pa idi na recimo ippi, registruj se i dobićeš neki +883 broj. Na istom sajtu, na delu "SIP settings" videćeš postavke za sip.
Ako nemaš voip getaway, može da posluži i npr. X-lite softver, ali ćeš pozive u tom slučaju primati samo na PC (preko X-lite).
Prosto je zaista.

@magic21
Pa rekao mi neko ko malo efikasnije ume da koristi mozak od mene :D
Jeste logično i znam od ranije da su voip pozivi besplatni na +883, ali mi nije palo napamet da su besplatni i sa viber out.

Može li to sve da se podesi u onom telefonu što smo ranije dobili od IKOM-a,onaj krš od telefona?

Hvala na informaciji, imam kući gigaset ip i baš ću da probam kada se vratim. Doduše već koristim free pozive preko gigaset.net ali ovo sa Viber-om itekako može da bude korisno.

Nazad
Vrh Dno