Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

^ Hvala, to za WA cloud je u najavi za Android. Radio sam restore. U ovom trenu, gubitak moba je gubitak svega (ako nema bekapa na PC-u, al ko to jos radi?)
Zbog čega ti je toliko važan backup prepiski, bilo sms bilo viber, wa?

Vidim da jako puno ljudi backup-uje čak i sms poruke, pa me zanima koja je svrha tako nečega. Jedino logično što mi pada na pamet je:
1) backup zbog posla, ali koji se to ozbiljan posao ugovara sms-om?
2) backup iz sentimentalnih razloga (mislim da takve osobe treba da budu manje sentimentalne ako je moguće)
3) backup zbog nekog sudskog postupka, u slučaju razvoda ili pretnji. Ovo je dosta redak slučaj i svakako ne zahteva redovan backup a i nisam siguran da bi takav backup bio prihvacen kao dokaz na sudu, tj ne verujem da bi.

Da li sam nešto zaboravio?
Zbog svega navedenog meni backup takvih aplikacija deluje kao potpuno besmislen posao. Kompulsivna radnja koju treba prekinuti.

Vidim da solidan broj korisnika to zeli da radi pa se pitam šta sam propustio?

Živimo u slobodnoj zemlji, ko hoće da bekapuje, nek bekapuje - bez objašnjenja. ;)

Nisam gledao za telegram, ali pogledacu sta ima od toga na njihovom sajtu...jel vec neko nezavistan verifikovao njihov source code?
Jesu, i postoji nagrada za nalaženje rupe ili rupa. TextSecure je uvek enkriptovan end to end. Telegram isključivo u secret chat. Inače je do servera samo.
Postoji i SMS Secure, koji koristi TextSecure implementaciju za običan SMS.
Funkcija koju je TextSecure izbacio, zbog toga što nije praktična i mora da se manuelno razmene ključevi.
Takođe oba imaju za verifikaciju druge strane.

Poslednja izmena:
Ljudi bi trebalo da budu vise edukovani pa im ne bi bio problem rucne razmene kljuca..ja na svom G+ profilu imam okacen svoj javni PGP kljuc, ali nijednom do sada nisam primio enkriptovani mail :d (mislim da prosecan covek uopste ne razmislja o tome i nekako su sve svi uklopili u tu dogmu "ja nemam sta da krijem" , ali ***a zbog toga trpe i ostali..)

Ako već baratate poverljivim podacima, ne koristite (besplatne) digitalne servise, kraj priče. Postoji lepa izreka:

If you're not paying for it, you're not the customer, you're the product being sold.

Zbog čega ti je toliko važan backup prepiski, bilo sms bilo viber, wa?

Vidim da jako puno ljudi backup-uje čak i sms poruke, pa me zanima koja je svrha tako nečega. Jedino logično što mi pada na pamet je:
1) backup zbog posla, ali koji se to ozbiljan posao ugovara sms-om?
2) backup iz sentimentalnih razloga (mislim da takve osobe treba da budu manje sentimentalne ako je moguće)
3) backup zbog nekog sudskog postupka, u slučaju razvoda ili pretnji. Ovo je dosta redak slučaj i svakako ne zahteva redovan backup a i nisam siguran da bi takav backup bio prihvacen kao dokaz na sudu, tj ne verujem da bi.

Da li sam nešto zaboravio?
Zbog svega navedenog meni backup takvih aplikacija deluje kao potpuno besmislen posao. Kompulsivna radnja koju treba prekinuti.

Vidim da solidan broj korisnika to zeli da radi pa se pitam šta sam propustio?

4. Ozivljavanje i prolazenje kroz stare uspomene neke bivse ljubavi :d

Ljudi bi trebalo da budu vise edukovani pa im ne bi bio problem rucne razmene kljuca..ja na svom G+ profilu imam okacen svoj javni PGP kljuc, ali nijednom do sada nisam primio enkriptovani mail :d (mislim da prosecan covek uopste ne razmislja o tome i nekako su sve svi uklopili u tu dogmu "ja nemam sta da krijem" , ali ***a zbog toga trpe i ostali..)
Količina gluposti kroz koju prolazim da objasnim bilo šta ovde je nenormalna.
Nije da je teško, nego mentalitet stada.
Ako već baratate poverljivim podacima, ne koristite (besplatne) digitalne servise, kraj priče. Postoji lepa izreka:

If you're not paying for it, you're not the customer, you're the product being sold.
Telegram je non-profit.

Moras se navici da je prosecnom coveku lepse da bude ovca i da ga neko vodi, nego da on sam odlucuje za sebe...zato ja imam problem sa auotritetom :D

Jel može link do Telegram aplikacije koju pominjete?

Jer na GP vidim više verzija: obična, with anyways, talk, pro... A koliko vidim i autori se za svaku razlikuju...

Danas jeste uglavnom besmisleno pricati o nekoj privatnosti. Imam komsiju koji mi priča kako je nebezbedno slati neenkriptovane mejlove, sms poruke i sl. Sa druge strane, na svoj fb profil je nakacio sve slike sa svih odmora, slike dece od rođenja do današnjih dana i sl., a njegova zena menja statuse i kad idu u bioskop (ako neko slučajno ne zna gde su u tom momentu) :S:

Poslednja izmena:
Jel može link do Telegram aplikacije koju pominjete?

Jer na GP vidim više verzija: obična, with anyways, talk, pro... A koliko vidim i autori se za svaku razlikuju...

Nemoj da se ljutiš ali ako je ne možeš naći na google play mislim da ti je Viber dovoljno cool i da to ne treba ništa bolje.

Ali, pošto znam da ćeš se naljutiti, daću ti hint (Telegram je ona prva u nizu).
A daću ti i još jedan hint, ima ono dugme "more" , klikneš na njega pa pročitaš sta ćeš instalirati pre nego što to i uradiš. :) Toliko o tome koliko ti je privatnost bitna.... Next-next-next pa buaaaa na forumu, hocu svoju privatnost, dole sistem, dole ameri!

Poslednja izmena:
Danas jeste uglavnom besmisleno pricati o nekoj privatnosti. Imam komsiju koji mi priča kako je nebezbedno slati neenkriptovane mejlove, sms poruke i sl. Sa druge strane, na svoj fb profil je nakacio sve slike sa svih odmora, slike dece od rođenja do današnjih dana i sl., a njegova zena menja statuse i kad idu u bioskop (ako neko slučajno ne zna gde su u tom momentu) :S:
To se zove ******, i nema nikakve veze s tim da nema privatnosti u današnje vreme.
Dell je tako ćerki na kraju uzeo mobilni, jer je kačila na društvene mreže šta stigne.
A on troši dva miliona dolara godišnje na obezbeđenje porodice, dok ih ona glupošću ugrožava.

Stvarno?...car :D

Nemoj da se ljutiš ali ako je ne možeš naći na google play mislim da ti je Viber dovoljno cool i da to ne treba ništa bolje.

Ali, pošto znam da ćeš se naljutiti, daću ti hint (Telegram je ona prva u nizu).
A daću ti i još jedan hint, ima ono dugme "more" , klikneš na njega pa pročitaš sta ćeš instalirati pre nego što to i uradiš. :) Toliko o tome koliko ti je privatnost bitna.... Next-next-next pa buaaaa na forumu, hocu svoju privatnost, dole sistem, dole ameri!
Nemoj ti da se ljutiš, ali nemoj svoje frustracije da projektuješ na mene.

A sobzirom da znam da ćeš se naljutiti i pojasniću.

Sa istim nazivom, kao što sam napisao, postoje 4 aplikacije. Na to "more" koje pominješ piše da su sve messenger-i, što bi eto i ti znao, kao što si meni snishodljivo rekao, da si kliknuo na njih.

Komentar da ako ne mogu da nađem ne trebam ni da koristim je klinački rezon. Možda i ne trebaju ljudi da se leče ako ne znaju dijagnostiku ili doze i način primene terapije...

I neosnovano me svrstavaš u anti američku populaciju, ili onu koja traži privatnost ili onu koja traži nešto samo da bi se hvalili po forumima.
Ništa od toga nisam ni pomenuo...

A ako te baš zanima aplikaciju hoću da probam prvenstvo zbog mogućnosti slanja raznih tipova fajlova, a onda i brzine.

U svakom slučaju hvala na odgovoru.

Ja ne zelim da budem anominan, zelim da budem pilot. [emoji207]

Izgleda da i Vi zelite da budete ovakvi anonimci :D

Ljudi smjesni ste, jestel dali mozda lazno ime, adresu... kod ISPa.[emoji51]

Poslednja izmena:
Nemoj ti da se ljutiš, ali nemoj svoje frustracije da projektuješ na mene.

A sobzirom da znam da ćeš se naljutiti i pojasniću.

Sa istim nazivom, kao što sam napisao, postoje 4 aplikacije. Na to "more" koje pominješ piše da su sve messenger-i, što bi eto i ti znao, kao što si meni snishodljivo rekao, da si kliknuo na njih.

Komentar da ako ne mogu da nađem ne trebam ni da koristim je klinački rezon. Možda i ne trebaju ljudi da se leče ako ne znaju dijagnostiku ili doze i način primene terapije...

I neosnovano me svrstavaš u anti američku populaciju, ili onu koja traži privatnost ili onu koja traži nešto samo da bi se hvalili po forumima.
Ništa od toga nisam ni pomenuo...

A ako te baš zanima aplikaciju hoću da probam prvenstvo zbog mogućnosti slanja raznih tipova fajlova, a onda i brzine.

U svakom slučaju hvala na odgovoru.
Bukvalno mi je u potpisu link.
A za slanje fajlova je veoma koristan, izbegavanje limita mail-a itd.
Mada ako moram da objašnjavam zašto je to korisno na IT forumu...teško nama.

Poslednja izmena:
Dark uzmi matere ti otvori temu o privatnosti. Daj bre stalno mislim nešto novo ima, a već mesecima trubis o tome i rasprava ide u nedogled.

A šta novo?
Ovo se tiče teme, zanimalo to tebe ili ne.

Сва претходна прича је и више него зрела за нову тему. Не кажем да је бескорисна, чак напротив, али није у домену ове теме. Моје мишљење...

Naravno da je u domenu ove teme, stoji u naslovu teme.
Sada ćemo da delimo temu na široke narodne mase sa nesigurnom komunikacijom i svim podacima na otvoreno. Gde Olji Bećković kaže prijatelj da ne prisluškuju Viber.

I odvojenu temu koja nije ovde prigodna, zbog čega?
Ionako ništa novo neće da se desi dok eventualno Whatsapp ne ubaci video pozive. Đilke, sve čeka taj dan, nešto novo...
Evo vam novo, staro, kako god.

Donekle se tice teme, ali se diskusija rastegla, jer je svako izneo svoje licno misljenje(bar 4 puta). [emoji14]

6 ljudi od zaista velikog imenika imam na Telegramu. Svih 6 ljudi su nekada probali Telegram, niko ga ne koristi u ovom trenutku.
Instaliraću ga supruzi, cisto da ga probamo. Ako se pokaže dobro da preokrenem nekoliko glavnih kontakata na Telegram pa da brišem viber. :)
That's the plan. :)

Коначно сам се наканио да инсталирам Whatsapp и наравно пошто СМС слање верификационог кода није успело, изабрао сам опцију да ме позову. Аутомат ми је издиктирао шест бројева од којих су два двоцифрена (две десетке). Али на месту где се уноси код има места за само шест ЈЕДНОЦИФРЕНИХ бројева. И како сад ја да активирам апликацију када су они *****и и нису подесили програм да нормално генерише бројеве?

Poslednja izmena:
Пробао сам јединицу, пробаћу и нулу.

Probaj opet da ti pošalju. Obično je problem ako je neka third party za SMS, i na telefonima pre KK.

Ради нула уместо десетке, користим Текстру па вероватно због тога... Хвала на одговорима. :banana:

Meni je na textri sve lepo prolazilo za te verifikacione kodove za razne app.

Vrh Dno