Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Citam nesto sada. Pritisnes na igru tu koju dobijes i drzis a kad ti izbaci opciju, biras block app invites. Mozda dobijes neku drugu opciju koja nije blokiranje kontakta nego samo te igre

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like
Reagovanja: M J
Jeste, duo je odlican samo ga slabi ko koristi.

Negde sam pročitao da ima najbolji kvalitet video poziva. Da li je to tačno?
Probao bih je ja davno, ali niko je od mojih kontakta ne koristi.

Poslato sa VOG-L29 uz pomoć Tapatoka
Jeste, ubedljivo najbolje radi, najmanje zabada i najbolji je video

Sent from my P30 Pro using Tapatalk

Duo je zaista najbolji za pozive, kako obične, tako i video. Što se tiče WA i Vibera, ne vidim neku razliku. Čak mi je Viber i bolji zbog dark teme, a to što ima diskretne reklame koje maltene i ne primećujem, kao i stikere koje ne koristim, uopšte mi ne smeta. Obe aplikacije rade podjednako fluidno i ne vidim razlog da se jedna aplikacija pljuje, a druga hvali.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Duo valjda ima svako ko ima android. Tj nema samu app, ali je integrisano u Google Play services, ako ga zovete, zvoniće mu tel.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Iz vaših odgovora ja nisam zaključio ništa, tj svaki ima prednosti i mane, stvar navike koji se koristi.

Pa WA se prvi pojavio, nekoliko godina pre Vibera. Kada se Viber pojavio, stotine miliona ljudi su već koristile WA.
Redosled popularnosti svih tih mesindžera je otprilike i redosled pojavljivanja, logično.
Kada instaliraš prvog mesindžera u životu, kriterijum po kojem ga biraš je kojeg od njih već imaju tvoji kontakti u imeniku, a ne koji je najbolji, najlepši, najbrži itd.

To je dobar kriterijum ali po njemu svi imaju Viber dok po neko ima WA.

Razlog zasto je kod nas Viber mama u odnosu na WA je to sto je prvi imao video pozive. Ljudi su se navikli i sad je to tesko promeniti pogotovo sto sam testirao sve i sto se tice audio poziva, svi su djubre. Duo je odlican ali ga nema skoro niko a facetime nemam bas s kim jer sam okruzen Android korisnicima[emoji16].

Rece neko gore, sustina je da koristis sta koritent oji kontakti. Kod mene je 70:30 u korist Vibera. Imam i Wa , ne smeta mi ali mi je on bas nekako grdan vizuelno.

Kod mene je taj odnos 90:10 :)

Zoom je bio odličan prilikom jednog video poziva pre nekoliko meseci. Pre toga nisam ni koristio tu aplikaciju, ali je tip iz Amerike s kojim sam imao dogovoren poziv predložio taj način, pa sam zato i instalirao.

Ja koristim zoom svaki dan. Super radi.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Kod mene je 90:10 u koristi whats app-a, hvala bogu da je tako, viber samo zato što moram koristim..

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Po mom iskustvu mladi ovde vise koriste WA, a oni drugi Viber :)

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Baš tako, mladi većinom koriste WA. Dok u Nemačkoj ni ne znaju šta je Viber, samo WA.

OnePlus 6T via TT

Pitaš mene zašto Nemci ne koriste Viber? Otkud znam, znam samo da 95% komunikacije im je na WA a kad im pomenem Viber, bledo me gledaju.

OnePlus 6T via TT

^Slično je i u Francuskoj, bar u delu gde sam boravio.

Poslato sa VOG-L29 uz pomoć Tapatoka

Koji je po vama bezbedniji za komunikaciju (privacy), Viber ili WA? Ja nekako naginjem ka Viberu po tom pitanju, obzirom čiji je WA.

Sent from my moto g(7) using Tapatalk

Nit je spor nit je bagovit. To što ti se ne sviđa to je u redu.

Spor je i bagovig je, osetno sporiji od WhatsApp-a i Telegrama.

Mislim da se kod nas Viber bolje primio jer je Whatsapp u početku tražio da se plati 1€ posle prve godine. U suštini teško je utvrditi pravi razlog zašto neki (IM) program zaživi, a neki ne. Ili postane popularan pa propadne (Skype, Myspace, Yahoo).

Gledajući opcije, Skype je trenutno jedan od najboljih, jedino što E2E enkripcija nije moguća za krupe i moguća je samo na jednom uređaju u trenutku. Ali u suštini, ni Telegram nije nešto bolji pa je opet popularan među (neupućenim) korisnicima koji brinu o privatnosti.

Što se Viber vs. WA tiče po tom pitanju, i kod jednih i kod drugih je E2E enkripcija podrazumevana i za poruke i za pozive. Ali imajući u vidu ko je vlasnik, WA je verovatno najgori u slučaju skupljanja i prodaje metapodataka. Takođe, provlače se priče o backdoor-u koji zahtevaju USA, UK, AUS, DE... službe, pa je pitanje da li ćemo moći da se pouzdamo i u njihov E2EE. Skoro su zakrpili rupu koju su Izraelci iskoristili (i prodali drugima) da preuzmi i sadržaj poruka. Ali to je već nešto što može da se desi svima.

Viber sam prestao da koristim, ali znam da je po opcijama jedno od najboljih IM/VoIP rešenja. Samo jedan moj kontakt koristi Viber, a nema WA. Većina koristi i jedno i drugo.

WA je po pitanju opcija među lošijim rešenjima, ali ima najveću bazu korisnika. Ako ga uskoro ne ugasim kad krenu sa reklamama i integrišu sa FB i Instagram messengerima, koristiću ga ne telefonu koji će mi uvek biti kod kuće, pa kad me dobiju, dobiju :d

Wa nije uopšte imao pozive dok je viber odmah u startu imao.Nije ni čudo što je kod nas zaživeo ,uz to ljudi su i dalje koristili sms i Facebook za dopisivanje .Kasnije operateri ubacili u pakete i to je to,nikakva filozofija.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Wa nije uopšte imao pozive dok je viber odmah u startu imao.

Upravo ovo je bilo presudno za Srbiju koja je i danas iza margine bilo koje povoljne međunarodne telefonske zone. Dok je WA bio ćaskalica za decu i omladinu preko Vibera su radili audio (možda i video) pozivi, ne sećam se više. I Viber je za to i dalje sasvim korektan. Ja svakodnevno u velikoj meri koristim i Viber i FB messenger, zadovoljan sam sa oba.

Messenger kao ni fejs ne koristim, ali sam se stvarno sokirao da wa nema edit poruke. Mislim to je bukvalno osnovna opcija

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
Cek, mislis na napises, posaljes, primalac primi i ti bi onda da editujes poruku?

...riding on 720p...

Da, ima na dosta aplikacija za dopisivanje ta opcija. Još odavno je bilo, sad ne znam jer samo wa ii messenger koristim.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Koji je po vama bezbedniji za komunikaciju (privacy), Viber ili WA? Ja nekako naginjem ka Viberu po tom pitanju, obzirom čiji je WA.

Sent from my moto g(7) using Tapatalk
Ma sve je to isto, Viber japanski, WA američki...

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno