Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Viber je teško smeće koje, iz nekog glupog razloga, Balkanci vole. I to je to. Svi ostali koriste Telegram ili WA.
Možda je smeće, ali ima preko milijardu aktivacija. Balkanaca u toj cifri ako ima i nekoliko procenata svega...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

mislim da ta diskusija koji IM ko voli ne vodi ničemu, sem flejmu, priča 100x prežvakana. Ljudi će koristiti onaj IM koji moraju, jer su im svi kontakti tamo, jer im je posao tamo, i ni 1000 postova to neće promijeniti. Deal with it...

[emoji847][emoji481]

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

Možda je smeće, ali ima preko milijardu aktivacija. Balkanaca u toj cifri ako ima i nekoliko procenata svega...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Može da ima aktivacija, ali bitni su aktivni korisnici.
376fb7501e11e310660707ee37bd7c70.jpg

Nije tačno da samo Balkanci koriste viber. Pričala sam sa ženom iz Amerike. Ima samo viber i najviše se on koristi kod njih. I šta ću, ja onda vratim viber u telefon da možemo da se čujemo. A po njenoj proceni dosta njih pojma nema za duo, telegram a wa se sve više deinstalira.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Ja viber samo što moram, ali npr primetio sam da u hrv i bih mnogo više koriste wa nego viber..
Svakako bespotrebna rasprava i mnogo puta sažvakana.. Wa koristim al koga je briga, može da me dobije gde ko hoće..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Iako vise volim WA kod mene je odnos kontakata 133:69 u korist vibera, pricam o sasvim obicnim ljudima vecinom van bilo kakvog dodira sa tehnologijom... definitivno je viber popularniji ovde.

Sent via Huawei P10

S obzirom da vazda kaskamo za razvijenijim zemljama u tehnološkom smislu (nebitno da li se radi o vrsti telefona, dostupnosti, brzini i količini interneta, itd) kod nas su relativno kasnije zaživele messaging aplikacije. Viber je u to vreme otprilike počeo da se probija na tržište kroz različite akcije kod operatera i jak marketing (dok npr tada već ustaljen WhatsApp nisi mogao da vidiš ni na TV ni kod operatera kroz akcije, prosto nisu imali potrebu za tim). Uz to mnogo bolje aplikacije ima za različite platforme (pre svega PC app je deceniju ispred WhatsApp-a). Sve to po mom mišljenju utiče na to da je Viber prosto daleko poznatiji prosečnom čoveku na ulici, nego li WhatsApp. Npr meni tetke, stričevi, ćaletove kolege, itd 90% ih je samo na Viberu. Već kod mlađih generacija je to jednako, pa se svede na ukus ili potrebu. Valjda isto zato iste te tetke i stričevi imaju Facebook a ne Instagram, Twitter, itd. Prosto daleko je više po medijima, reklamama i oni ljudi znaju za to.

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Telegram je super, ali džabe kad ja na njemu imam 0 kontakata.

Nije tačno da samo Balkanci koriste viber. Pričala sam sa ženom iz Amerike. Ima samo viber i najviše se on koristi kod njih. I šta ću, ja onda vratim viber u telefon da možemo da se čujemo. A po njenoj proceni dosta njih pojma nema za duo, telegram a wa se sve više deinstalira.

U usa postoji samo iMessage, sve ostalo je manje bitno. Viber sigurno nije medju onima koji se najvise koriste

Posle iMessage-a ide facebook messenger, pa wa i drugo

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Poslednja izmena:
to za imessage bi stajalo, kad bi svi bili na ajfonima, ali pošto ima i manje od 50% tržišta, a nema ga za ostale platforme, onda ne stoji tvrdnja. Drugo, AFAIK WA je tamo popularniji od Messengera.

Telegram je zakon.
mislim da ta diskusija koji IM ko voli ne vodi ničemu, sem flejmu, priča 100x prežvakana. Ljudi će koristiti onaj IM koji moraju, jer su im svi kontakti tamo, jer im je posao tamo, i ni 1000 postova to neće promijeniti. Deal with it...
Može da ima aktivacija, ali bitni su aktivni korisnici.
Telegram je super, ali džabe kad ja na njemu imam 0 kontakata.

Apsolutna istina i poenta je u citiranim postovima. Ja lično, preferiram Telegram. Međutim, među mojim kontaktima (imam ih preko 1000), situacija je sledeća:

Viber - 714
WhatsApp - 347
Telegram - 38

Od ovih 38, bar 20 su ga počeli koristiti na moju inicijativu, u poslednjih godinu dana. Najmanje volim Viber, najviše Telegram, ali ko mene šta pita? Tako da diskusija koja je apk najbolja i nema nekog preteranog smisla. Vaši kontakti vam komanduju koju ćete koristiti.

Poslednja izmena:
U svakom slučaju za video pozive stoji duo koji je matorcima komplikovan za javljanje (ne vredi, teletabisi) i za dopisivanje bilo šta. Opet, telegram se odlično uklapa na računaru i podržava mnogo više fajlova od vibera. Razgovor preko vibera i wa je mučenje u odnosu na duo. Kod mene pravu svrhu imaju te 2 aplikacije, ostalo je sve tu što mora. Eventualno fb messenger ima svrhu zbog prijatelja na istom i to je to.

Interesuje me da li je na viberu moguće podesiti da za određen kontakt ne pokazuje obaveštenje prilikom prijema poruke?

Dobro ajde da prekinem prepucavanja i postavim jedno korisno pitanje.

Kako u WA da zovem nepoznat broj koji mi nije u imeniku?

On nema dialer kao viber, pa se trenutno snalazimol tako što prvo pokušam da dobijem korisnika na viber ako ga nema nema mi druge nego da ga unesen u imenik pa zovem preko WA I posle obrišemo broj iz imenika.
Prilično *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*no rešenje.

Jel ima neko rešenje za to?
Kako je moguće da nemaju dialer?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ima ali obaveštenje o primljenoj poruci je isto kao i sa kontaktima koji nisu u skrivenom ćaskanju

Radim neki projekat i klijent zahteva telegram za komunikaciju. Posle 3 nedelje koriscenja mogu da kazem da je po meni bolji od svih. Najmanje koristim viber, ali kao i vecina moram, najvise sam koristio wa, a za posao skype i slack. Wa i slack desktop aplikacije su pisane u elektronu i tu ih telegram duva posto je native. Skype je zivi raspad. Kod telegrama mi se svidja sto su izdvojeni fajlovi, slike i linkovi ima search. Jako lepo radi, ubedio sam par ljudi sa kojima najvise komuniciram da predju. Tako da je telegram moj favorit.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Lako bih nagovorio par ljudi da pređe na Telegram da aplikacija nema dizajn iz 2010. Ovako ne mogu ni sebe. [emoji3]

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Ne moraju telegram da koriste. Ni ja ne koristim njihovu nego plus messenger, brdo tema i najsitnijih podešavanja.

Ima neko ideju,ili predlog...
Žena ima Huawei Y7 Prime....OS 8.0
Ja imam Xiaomi Redmi 5 Plus ...OS 8.1
Poslednji Viber na oba telefona...
Kod nje u podešavanju za Viber nema opcija da se pozove na drugi zvuk i da promeni fabrički za notifikaciju...kod mene ima,mogu da stavim koji hoću...!!!

Radim neki projekat i klijent zahteva telegram za komunikaciju. Posle 3 nedelje koriscenja mogu da kazem da je po meni bolji od svih. Najmanje koristim viber, ali kao i vecina moram, najvise sam koristio wa, a za posao skype i slack. Wa i slack desktop aplikacije su pisane u elektronu i tu ih telegram duva posto je native. Skype je zivi raspad. Kod telegrama mi se svidja sto su izdvojeni fajlovi, slike i linkovi ima search. Jako lepo radi, ubedio sam par ljudi sa kojima najvise komuniciram da predju. Tako da je telegram moj favorit.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Nego šta, odličan. Eventualno ga duo prestižne u kvalitetu video poziva.

Kod nje u podešavanju za Viber nema opcija da se pozove na drugi zvuk i da promeni fabrički za notifikaciju...kod mene ima,mogu da stavim koji hoću...!!!

Taj problem imaju svi Huawei telefoni. Da ne lupaš više glavu.

Hvala...:)

Resenje: odabranu zeljenu melodiju, preimenujes u viber_message.mp3 i ubacis u folder u internal storage Android/media/com.viber.voip/notification

Sent via Huawei P10

Probam pa javim...

Resenje: odabranu zeljenu melodiju, preimenujes u viber_message.mp3 i ubacis u folder u internal storage Android/media/com.viber.voip/notification

Sent via Huawei P10
Uspelo,hvala još jednom:)

Nazad
Vrh Dno