Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Apdejt Signala donosi:

Changes in 3.26.2:
★ Support for bundled notifications (Android N and Android Wear)
★ Support for Android N direct reply notifications
★ Support for image keyboards
★ Support for large image viewing
★ Increase default image quality
★ Bug fixes and performance improvements

Isprobao sam malo messenger lite i koliko videh baš lagan za bateriju. Običan messenger bi mi urnisao bateriju za pola sata dopisivanja . Dzaba su ispravili grešku ovu kad i kada radi "normalno" jede bateriju.

Izbrisao sam fb lite , slabo ga i koristim pa rekoh da probam preko chrome. Nego niko mi ne odgovori da li mora chrome da bude uvek otvoren da bi mi stigla notifikacija ? Koja opcja ima više mogučnosti , fb lite ili fb preko chrome ?

chrome radi u pozadini, ima background task ...

Onda je problem rešen, od sada kombinacija fb preko chrome i messenger lite . Ne koristim mnogo fb , ovo čisto za minimum potreba, po koju poruku i obaveštenje . Jedino što nemam badge, sad da li je do aplikacije ili emui-a , ne znam. Messenger ,Instagram i ostale imaju. Jedino što mi se ne dopada kod messenger lite je što ne pokazuje online status .

Kako da odradim prenos Viber konverzacija na novi telefon? Do sada sam koristio Backuptrans aplikaciju, ali mi sada nešto nije u ljubavi sa telefonom.
Postoji li način da se ovaj prenos odradi relativno brzo i pouzdano?

To čuva samo textualne poruke, a do nedavno nije moglo da radi restore. Trebaju mi i poruke koje imaju multi medijalnji sadržaj.

Jel i dalje traži root? Onda ništa.

Kako to da i dalje ne postoji "normalna" aplikacija za ovo, kad npr Samsung to odradi bez greške kad npr prelaziš sa jednog Samsunga na nski njihov noviji model...

Ma kakva privatnost na internetu, bio to what's ili signal, nema šanse, ne verujem u to.

Poslato sa HTC 10

Instaliraj surespot i nema zime.. Kazu mnogi da su najjači po pitanju privatnosti.. Ima dosta tekstova o tome na netu

Tapa...

Pogrešno preneta vest. To je dizajn aplikacije od početka kako se ponaša pri promeni javnog ključa. Urađeno jer su korisnici većinom nepismeni.
Ako i ima backdoor, to nije to. I to zna svako ko je pročitao aprila kad su uključili e2e.

There is no WhatsApp 'backdoor'

P.S. WA nema nikakvu privatnost, s obzirom na metadatu koju skuplja (trivijalno se zna ko s kim priča i koliko). Jedino što pruža je sigurnost sadržaja komunikacija.

Poslednja izmena:
A šta ovde na forumu ima terorista, novih Tesli, Ajnštajna, pedofila pa se bojite oko pitanja privatnosti? Znaš koliko me zabole da li i ko čita moje svakodnevne manje više *******cije sa messangera. Ili možda veliki Vođa čita kako se sprdamo sa njim.

Meni su uvek zanimljivi ljudi s tim baš me briga. Naravno da te je briga, ne bi bilo kome dao da ti čita sve što si pisao na telefonu.
Ta priča pada u vodu čim dođe neko i kaže daj mi da sve vidim šta pišeš/pričaš.

Poruke su ko zna koliko dugo na serveru, za 20 godina probiju kompaniju i objave sve razgovore (a onda te neko potraži preko username ili broja). Ljudi su se već ubijali zbog takvih stvari, nije apstrakcija.

Meni su uvek zanimljivi ljudi s tim baš me briga. Naravno da te je briga, ne bi bilo kome dao da ti čita sve što si pisao na telefonu.
Ta priča pada u vodu čim dođe neko i kaže daj mi da sve vidim šta pišeš/pričaš.

Poruke su ko zna koliko dugo na serveru, za 20 godina probiju kompaniju i objave sve razgovore (a onda te neko potraži preko username ili broja). Ljudi su se već ubijali zbog takvih stvari, nije apstrakcija.

Bravo!
Da im viriš u telefon dok pišu poruke svi bi te pitali koji moj gledaš u moj telefon,a ovde ih kao briga za privatnost.

Poslednja izmena:
Treba stvarno deliti poene za flejmovanje na temu privatnosti.

Gde je ovde flejmovanje ?
Koliko ja vidim dva različita mišljenja i to je to

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

To sto poredite buljenje u fon i ovakvu vrstu narušavanja privatnosti nema veze s mozgom.

Telegram:
Telegram Desktop for your Mac or Windows PC graduates to version 1.0 today, adding a fabulous new design and support for custom themes!

- Our native stand-alone desktop app was first released in 2013 and works on Windows, macOS, and Linux.
- Telegram Desktop doesn't require a mobile phone to work.
- It syncs existing messages from your phone with your computer using Telegram’s encrypted cloud.

Read more about this update:
https://telegram.org/blog/desktop-1-0

And get Telegram Desktop now:
https://desktop.telegram.org

Napokon [emoji102]

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Kad imaju tri korisnika sa Nougat. :D

Poslednja izmena:
Signal update

What's new:
Changes in 3.27.1:
★ Support for "direct share" into Signal