Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Jasan mi je problem tj zašto nije moguć poziv na WA/Viber, samo kažem, to bi tek bio pun pogodak. Naravno to što ja ne vidim kao nešto mnogo važno da se sa WA pozove iNum je nebitno i svakako da će neko i tu naći primenu.

Što se gigaset.net tiče, da, cenim da se možda desetinama meri broj ljudi koji kod nas to koriste ali je kvalitet poziva vrhunski stvarno.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Ne mogu da tvrdim, ali mislim da gigaset.net mreža koristi g.722 wideband kodek, tako da onda zvuk mora i da bude vrhunski.

Konkretno imam par Gigaset IP telefona koje sam dao recimo mojima, tetki u inostranstvu itd. Svi oni koriste internu gigaset.net mrežu i pozivi između njih su free. 3 klase iznad klasičnog fiksnog, Vibera, WA itd. To itekako koristim i vidim mu svrhu.
Može malo detaljnije objašnjenje šta, kako, gde, koliko košta :)

Bukvalno nista :) Svaki gigaset IP telefon je nakacen na internu gigaset.net mrezu i pozivi izmedju njih su free. Ukljucis i radi :) Ja konkretno imam A580IP on je malo stariji a novi sada koliko kostaju vec ne znam. No rade kao klasicni fiksni i kao voip u jednom, dakle u bazu ide telefonski kabl i mrezni. Bukvalno nema sta, prosto radi.

Nema šanse da WA uvede bilo šta van njihove mreže, gde nemaju apsolutnu kontrolu. Jer bi uveli haos sa drugim klijentima, gde ne mogu da garantuju kako će drugi da rade.

Mislim da sam već stavljao, ali je dobar tekst o tome zašto je to štetno.

https://whispersystems.org/blog/the-ecosystem-is-moving/

Nema šta da bude štetno. Zna se da ne radi enkripcija kada se pozivaju "spoljni" brojevi i to je to. Nikakvi drugi klijenti nisu potrebni, samo ubace dialer da može da se pozove neki broj telefona i to je to. Kao što ima kod skype, handouts, viber-out. Pa ko hoće, hoće...

@ Darko1290: Extra, nisam znao za to :)

Ne mogu da tvrdim, ali mislim da gigaset.net mreža koristi g.722 wideband kodek, tako da onda zvuk mora i da bude vrhunski.
Ovo može da se izabere, no meni trenutno stoji da ona sam bira to:

308875969ea14d4788e5dc11581b6f13.jpg

Edit: Nisam lepo napravio SS. Iznad svih ovih je g.722

Sent from my A0001 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Verovatno bira na osnovu toga kakva je internet veza, a u današnjim uslovima ne verujem da ima potrebe da ide ispod g.722. Siemens je i dosta reklamirao "HD zvuk".

Kakav je video poziv preko Vibera? Jel valja nešto ili je Skype neprikosnoven u kvalitetu?

M2 Note

Skajp je skajp :)

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Kakav je video poziv preko Vibera? Jel valja nešto ili je Skype neprikosnoven u kvalitetu?
Kako kad, ali po mom iskustvu, tu su negde. Možda je Skype za nijansu bolji, ali svakako ne uvek. S druge strane, meni se čini da je video na Viberu nešto stabilniji (opet: ali svakako ne uvek ;) ).

Jel nisam u toku ili je Viber ukinuo free calls? Na S7 imam samo Viber out koji se placa, ne daje mi opciju free call ?

Ako nemaš free call onda ta osoba nema Viber.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

^^^ Automatski se podrazumevalo moje pitanje na Viber kontakte... Drug me zove sa Vibera normalno a ja njega ne mogu da pozovem, ide na Viber out.... I to nije usamljen slučaj, pa rekoh da pitam šta je u pitanju.

Sent from S7

Facebook is testing secret conversations with end-to-end encryption in Messenger

Facebook Messenger is using the same protocol that Open Whisper Systems developed for TextSecure and, later, Signal. Unlike WhatsApp or Signal, Facebook isn't encrypting all messages. Only those conversations that you and another person deem secret will disappear from prying eyes. It's the approach we've seen taken by various secure messaging services for years, and it's the same path Google is taking with Allo.

http://www.androidpolice.com/2016/0...t-conversations-end-end-encryption-messenger/

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Poslednja izmena:
^^^ Automatski se podrazumevalo moje pitanje na Viber kontakte... Drug me zove sa Vibera normalno a ja njega ne mogu da pozovem, ide na Viber out.... I to nije usamljen slučaj, pa rekoh da pitam šta je u pitanju.

Sent from S7
Aha, to već ne znam zašto je tako..

Messenger za face džabe bilo šta testiraju kad im osnovno ne funkcioniše, šarena laža, ubedljivo je najgori

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Ne znam da li je tačno, ali evo:

Kada su u pitanju mobilni telefoni i mobilne aplikacije, stigao je najopasniji virus do sada odmah prikuplja sve lične podatke.

Na telefon može dospeti putem poruke na Whats App-u kojoj se traži da kliknete na određeni link. Nakon što kliknete, na vašem mobilnom telefonu je instaliran virus, a potom počinje praćenje svih vaših radnji.

Obično kako se navodi u poruci preko koje se prenosi piše: “We could not deliver your order. Please check your shipping information here”.

Navodno je putem samo jedne takve poruke čak 130 hiljada ljudi u Danskoj nesvesno skinulo virus.

Savetujemo vam da ne odgovarate na poruke za koje niste sigurni od koga stižu, i da ne klikćete na neproverene linkove koje ste dobili putem poruka.

Virus je otkrio bezbednosti istraživača iz FireEie koji kažu da je bio širi širom Evrope.

http://rs.n1info.com/a176040/Sci-Tech/Novi-virus-krade-licne-podtake.html

To može da radi na kompu, ne na telefonu, koliko ja znam.
Na kompu preko jave ide.

Pa ko klikće na svašta bez razmišljanja i treba da ga fasuje

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Treba mi preporuka za aplikaciju koja podrzava pozive (voip), ali da je kvalitet dobar (po mogucnosti bolji od whatsapp i vibera), a da radi ok i u uslovima sa sporim netom :)
Nije bitno koja je app, samo kvalitet :)

Zoiper, svakodnevno je koristim.
Najbolje mi se pokazala od svih. Koristim g711 kodek koji praktično svi voip provajderi podržavaju. Kvalitet je recimo kao kod isdn, pod uslovom da je sa vezom sve ok i sip server dobar.
Sa sporim netom neće raditi dobro. Veliki je ping i ima zastoja, bez obzira na aplikaciju. Takođe, onda bi trebalo da se koristi g729 kodek koji nije besplatan, i u samoj aplikaciji mora da se kupi. Po meni nije vredno investicije , jer će svejedno biti loše zbog ona dva razloga.

Poslednja izmena:
Koja od ove tri?
4d620b54c6f1006cad96ac55d1f57479.jpg

Vrh Dno