Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Bice da je problem sa diodom. Telefon ne podrzava sve navedene boje. Imao sam takvo iskustvo sa m7

Nek instalira light Flow aplikaciju, pa preko nje uđe u podešavanja za neki događaj i tamo ima test, pa nek stavi boju koju hoće i testira jel radi ili ne.
Verujem da ima informacija i na nebu negde, ali preko ove može sve živo da podesi, plus kombinacije ako ima više dioda.

Ne kapiram kako funkcionišu ove boje za Led notifikaciju u Telegramu... Imam fabrički zelenu, crvenu i plavu boju notifikacije, i ma kakvu plavu da izaberem na spektru boja u telegramu, led notifikacija mi je crvena :/
Ako imaš RGB (red, green, blue) imas sve boje.
Skini app Light Manager i u njemu tesriraj.

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Imam plavu diodu. Na kraju sam instalirao xposed module XLED, čini mi se da manje troši bateriju od navedenih aplikacija. Hvala puno na savetima!

Meni na S6 nijedna od tih aplikacija nije pouzdano radila pa sam batali a xposed nisam probao iako je rootovan fon, prosto me mrzi više

Ne razumem, bez kakvih igrica?
Igrice sam instaliras ako hoces, nema ih u osnovnoj verziji.

+1

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Pa to je onda WhatsApp :D

no-gimmicks.jpg

Tri "ne" koja su WhatsApp učinili najneobičnijim uspešnim startapom Silicijumske doline | startit
http://startit.rs/whatsapp-ne-oglasavanju/

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Poslednja izmena:
jel ima neka fora da se u voip-u (whatsapp, viber) softverski pojaca zvuk u slusalici. na max je na regularnom pozivu preglasan, dok je isto na max na viber/whatsapp zvuk u slusalici pretih. lg leon je u pitanju.

Samo kroz kernel koji podržava to, ali onda ide povećanje zvuka i za pozive i za VoIP, isti zvučnik se koristi.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

jel ima neka fora da se u voip-u (whatsapp, viber) softverski pojaca zvuk u slusalici. na max je na regularnom pozivu preglasan, dok je isto na max na viber/whatsapp zvuk u slusalici pretih. lg leon je u pitanju.
Možda Tasker. Podesiš da ti pri regularnom pozivu stavi jačinu tona na X% a kad se završi razgovor na Y% (procenat koji ti odgovara za VOIP i koji imam odmah podesiš).

To je ako nećeš pri svakom pozivu pre stavljanja slušalice na uvo da stiskaš volume down dugme.

ne ne to mi nije bitno. problem je sto je na maximumu u voip pozivima i dalje previse tiho u slusalici

Ahaaa...
Ima neki drajvere za zvuk (Viper ili tako nešto) ima tema o njemu, možda ti on reši problem.

kod mene skoro svi na viberu
ovih dana nagovaram neke ljude da pređu na wa
mnogo je responsivniji i lepše izgleda (i ima bekap normalan)
još kada bi mogla da se bira boja oblačića...

mnogo je responsivniji i lepše izgleda (i ima bekap normalan)
još kada bi mogla da se bira boja oblačića...
Jeste WA malo responsivniji, ali izgledaju skoro isto (kao dva skina jednog istog programa ;) )
Bekap je verovatno nekome bitan (nisam probao bekap ni WA ni VI, tako da ne znam koji je bolji, ali važno da postoji mogućnost).
Što se tiče boje... Meni nije jasno zašto i WA i VI nemaju jednostavnu mogućnost promene većine boja UI-a.

A ja bih dodatno voleo da ne postoje oblačići, nego da samo piše ime sagovornika, a da same poruke budu na pravougaonom polju, pune širine a različite boje, ovako nekako:
MkX9RIE.png

Balončići su mi potpuno besmisleni, zauzimaju previše mesta.

Bitno je da rade posao. Na Viberu treba da rade da malo manje troši bateriju, sam izgled je mnogo manje bitan.
Na WA treba da omoguće da može da poziva iNum brojeve...

Poslednja izmena:
Ovde je lepše objašnjeno nego što bih ja sad mogao. :)
A ovde sam pisao kako se mogu registrovati i onda je poziv sa viberout besplatan.

Koja je poenta pozivanja iNum? Mislim probao sam i ne vidim prednost. Na mobilnom svakako imamo WA/Viber, zvaćemo tu direktno WA-WA. Na fiksnom(IP) sam stavio neki ippi nalog, dobio iNum i mogu sada da pozovem fiksni sa Viber Out-a besplatno. Ali ne razumem šta će mi to :D Ajde da može obrnuto, tu bih već video svrhu.

Sent from my A0001 using Tapatalk

iNum se može pozvati i sa drugih voip programa (provajdera), a takođe i uputiti poziv ka drugim iNum brojevima. Poziv sa Vibera je samo jedan od primera. Nekome treba, nekome ne treba... Uglavnom, poziv je gotovo uvek odličnog kvaliteta kada se poziva na voip gateway.
Npr. jedan iNum broj smo postavili na centralu u firmi, i imamo pozive naših ljudi iz inostranstva. To im je besplatna opcija za poziv.

Poslednja izmena:
Ne kažem da je loša opcija samo joj ne vidim primenu... Konkretno imam par Gigaset IP telefona koje sam dao recimo mojima, tetki u inostranstvu itd. Svi oni koriste internu gigaset.net mrežu i pozivi između njih su free. 3 klase iznad klasičnog fiksnog, Vibera, WA itd. To itekako koristim i vidim mu svrhu.

Za poslovnu primenu, pogotovo za free pozive iz inostranstva, da itekako. No ciljao sam na mogućnosti ovde, mnogo bi bolje bilo da recimo sa tog nekog SIP naloga može da se pozove Viber, automatski poziv sa fiksnog na mob za 0din ali ništa od toga :)

Sent from my A0001 using Tapatalk

Gigaset.net je super opcija, koju opet koristi zanemarljivo mali broj ljudi, bar kod nas. Verujem da veći broj ni ne zna ni šta je to. Opet, "problem" sa tom mrežom je što je zatvorena samo za gigaset korisnike. Sip je otvoren za sve :)
Sa SIP nema poziva ka viberu, jer konkretno viber ne daje korisnicima neki iNum broj koji bi primio te voip pozive.
Slažem se da je sada sa viber i wa potreba za iNum brojevima znatno manja. Naravno i zbog toga što operateri fiksne i mobilne telefonije besmisleno skupo tarifiraju pozive ka iNum brojevima.
Bez obzira na sve, smatram da nikome ne bi škodilo kada bi i wa omogućio pozivanje tih brojeva, jer eto bar mali broj ljudi bi našao nekakvu primenu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno