Šta je novo?

Mesecni internet

Kizovani

Zapažen
Učlanjen(a)
15.02.2024
Poena
15
Postovanje,
Narednih 2-3 godine planiram da u Srbiji budem 1 mesec u proseku na 6 ili 12 meseci sta preporucujete da uzmem za internet za taj 1 mesec?

Pa zavisi od potreba interneta, al ako ti treba brz i net bez ogranicenja a imas mts optiku tu gde ces boraviti onda yunet na mesec dana

@mr008 I šta onda da svakih toliko meseci ponovo plaća za uvođenje usluge + raskida i sklapa ugovor bez UO kad odlazi iz države?

Opcijama i cene 'bez UO' su bez UO, nisu bez ugovora & nisu prepaid način plaćanja. Sve dok se ne raskine ugovor svaki mesec stiže račun koji treba platiti.

Koliko sam ja informisan u Srbiji i dalje prepaid način & aktivaciju po potrebi nude samo Orion sa optičkim internetom i mobilni provajderi (gde se za kućnu upotrebu realno od svega toga uklapala samo A1 "Vikend net").

Poslednja izmena:
Hvala na ovoj informaciji ali ne treba mi neki bas brz internet do 50mb je ok i iskreno treba mi nesto kao sto A1 ima sto sam nasao malopre.
citao sam da A1 ima plan zvani Vikend net, gde kupis router i onda platis na 1, 2, 7 ili 30 dana prema potrebi. Da li je neko uzimao ovaj plan i kakva su iskustva i da li ima neki drugi provajder ovako nesto?

Nemaju ostali mobilni provajderi pandan "Vikend neta", ni u smislu da su stvarno "flat rate" a ni da se aktiviraju na X dana po potrebi i da možeš da ne platiš ništa po Y meseci.

Raspitaj se da li na tvojoj adresi ZLOrion ima optičku mrežu ili makar onu frankenštajn optika & WiFi antena (to oni zovu "GPON Light") pa ako imaju ovo ti je ta prepaid ponuda:

https://oriontelekom.rs/budi-slobodan/

Dakle tu imaš "fore" da ne aktiviraš paket 23 mesaca za redom, tek ako sa staviš 24 dolazi do raskida ugovora.

Ako nemaš na raspolaganju Orion ostaje ti samo neki 4G net mobilnih provajdera. A koliko će to dobro ili loše da radi zavisi od lokacije tj koliko je (pre)opterećena bazna stanica na koju bi se ti kačio. Plus tu naravno nemaš nikakvu garanciju da ako sad radi ok neće biti raspad za 4 meseca...

Poslednja izmena:
😂😂 Kod Zlo problemi kad nastanu makar u teoriji mogu da budu rešeni a upgrade kapaciteta bazne stanice ćeš da dočekaš nikad. A i problem kod ZLOrion = 20-ak Mbps a na 4G netu = 0.22 Mbps 😜

Ma znam, ne mere to bez kabla. :D
Nego da pecnemo malo ZLOrion.

ZLOrion lider, glavni inovator regiona, vidiš kako svi prepisuju njihovu inovaciju da se cena menja i korisnicima koji su pod ugovornom obavezom 😂😂😂
Samo kako nikom drugima nije palo na pamet da "prepišu" i to da nude prepaid kućni net...

Raspitaj se da li na tvojoj adresi ZLOrion ima optičku mrežu ili makar onu frankenštajn optika & WiFi antena (to oni zovu "GPON Light") pa ako imaju ovo ti je ta prepaid ponuda:

https://oriontelekom.rs/budi-slobodan/

Dakle tu imaš "fore" da ne aktiviraš paket 23 mesaca za redom, tek ako sa staviš 24 dolazi do raskida ugovora.
Ovo super izgleda ako imaju opticku mrezu hvala puno

Jeste super ali Orion pokriva jako malo teritorija... Ja koristim to skoro 4 godine (uveo u junu 2020.), iako ja plaćam svaki mesec bez preskakanja.

Apsurdno pomalo da ih više imaš po selima nego gradovima u Vojvodini. Neće kopaju samo se vešaju o bandere.

tema za Vikend Net

posto nisam tehnicko lice, jos jedno pitanje za ovaj a1 vikend net, na sta se on kaci tj, jel mi treba neka
sim kartica, koja se placa dodatno ili se kaci na satelit, gps itd

Obična, bežična 4G mreža, dobiješ SIM karticu kao za telefon, ubaciš u modem/ruter. To je ono što plaćaš sa servisom.

@Kizovani vidi/pitaj u linkovanoj temi. tamo piše da treba i da uzmeš uređaj (ruter) od A1

hvala vam svima, mislim da cu da uzmem ovaj vikend net s ruterom i dnevno - mesecnim planom u zavisnosti koliko dugo cu biti u Srbiji.

Vrh Dno