Šta je novo?

Merači krvnog pritiska

Da ne nerviraš ženu 😃

Imam neki Omron, osnovni model. Radi posao.

Omron ima ,,dobru'' cenu u Lili parfimeriji i Galen apoteci ako nekog zanima.

Bio je i neki dan Prizme proslog novembra 1 dan je bilo 33% popusta na sve...

Bio je i neki dan Prizme proslog novembra 1 dan je bilo 33% popusta na sve...
Ma Prizma momacki zavarila pocetne cene i sad mogu da spustaju i do 50% i da opet budu u rangu realnih cena tih uredjaj u ostatku Evrope. Ja porucih Omron 7 za 9000din, al zbog strajka cekam tacno dve nedelje na isporuku, sto ispada malo i glupo, jer su mogli poslati po drugoj sluzbi pa nek posle od poste traze povrat za transport, al *** ko sam ja da im solim pamet

Ma Prizma momacki zavarila pocetne cene i sad mogu da spustaju i do 50% i da opet budu u rangu realnih cena tih uredjaj u ostatku Evrope. Ja porucih Omron 7 za 9000din, al zbog strajka cekam tacno dve nedelje na isporuku, sto ispada malo i glupo, jer su mogli poslati po drugoj sluzbi pa nek posle od poste traze povrat za transport, al ********* ko sam ja da im solim pamet

Ja sam iskoristio priliku i kupio M7 Intelli na istom sniženju, ali sam lično otišao u radnju i kupio. Sada vidim da bi se zeznuo da sam ga online poručio :)

Ovaj je baš na popustu, šta mislite o otvom modelu. Nije na spisku , kao ni BEURER BM 54

Ma Prizma momacki zavarila pocetne cene i sad mogu da spustaju i do 50% i da opet budu u rangu realnih cena tih uredjaj u ostatku Evrope. Ja porucih Omron 7 za 9000din, al zbog strajka cekam tacno dve nedelje na isporuku, sto ispada malo i glupo, jer su mogli poslati po drugoj sluzbi pa nek posle od poste traze povrat za transport, al ********* ko sam ja da im solim pamet
Juce narucen rezervni deo za inhalator,pre 12 sati.Danas stiglo.
Neka kur.sluzba nikad cuo. Ne znam ,da li jos uvek cekas,ali nije problem do kurira....

Juce narucen rezervni deo za inhalator,pre 12 sati.Danas stiglo.
Neka kur.sluzba nikad cuo. Ne znam ,da li jos uvek cekas,ali nije problem do kurira....
Cekam :ROFLMAO: Zvali su me i rekli da je problem do poste, mozda su naucili lekciju pa poceli da salju kurirskim sluzbama... kako god, vise od 2 nedelje gledam u tih 9000 i odupirem se (da ne kazem dizem sebi pritisak) :ROFLMAO:

Sacekaj ovu promociju i ako bude povoljnije od toga sto si platio otkazi porudžbinu.

Ovaj je baš na popustu, šta mislite o otvom modelu. Nije na spisku , kao ni BEURER BM 54

Slično. Lepo radi. APP nije bagovita, pomalo rustična ali radi...

Društvo, šta mislite o Microlife BP A150 AFIB. Dobra mu je cena 4.800,00

Garancija 10 godina

Prilozi

• CamScanner 2023-11-21 11.48.pdf
    749.4 KB · Pregleda: 23
Au necu docekati Crni petak na Prizmi, danas stize Omron posle 3 nedelje cekanja. A Prizma reklamira popuste do 40% za Crni petak koji pocinje za 3 dana :)

Napokon stigao aparat (Omron M7)... sta znam, malo sam ga samo pogledao i izmerio 2x pritisak kao gost i kao user 1 i pokazao je poprilicno razlicite rezultate (merenje u razmaku od minuta). Instalirao i aplikaciju, al nisam uspeo da povezem i drugog korisnika na aplikaciju. Kontam mozda ce mu otvoriti profil sinhronizacijom, nemam sad vremna da cackam. Do sad sam koristio neki Medisana model koji mi deluje nekako "prijateljskije", jer je i mandzetna obicna nema ovo ojacanje u sebi, ali videcemo.

U uputstvu za Omron merac koji ja koristim pise da uzastopna merenja daju pogresne rezultate i da treba sacekati 10-ak minuta izmedju dva merenja da se krvni pritisak vrati u normalu.
Ovo nije samo za taj OMORON merac, vec vazi za sve merace, nikad mi se nije desilo da dva uzastopna merenja pokazu istu vrednost.

@pinocio
Da si merio sa isto baždarenim aparatima u istom trenutku i na levoj i na desnoj ruci ne bi pokazali isti pritisak, i kod uzastopnog merenja pritiska na istoj ruci nikada ne pokaže istu vrednost jer kod čoveka nije zacrtano toliki i toliki pritisak, varira što zbog metabolizma i mnogih drugih stvari pa i promene atmosferskog pritska za 1 mbar. Postoje neke preporuke čini mi se max 3 merenja dnevno osim ako čovek oseti neku promenu i nakon uzimanja terapije čeka se dejstvo 15-30min (vreme normalno uz konsultaciju sa dr.) pa onda može novo merenje.
PS Ovo ti je ujedno i bio savet da ne isprazniš baterije do crnog petka zbog razlike u ceni :ROFLMAO:

Da li je imaš ?
Da, aparat i aplikaciju. Aparat je OK, radi brzo, u jednom prolazu (dok pumpa) i prilično je precizan, rekao bih. App se zove Vita Connect, bazična ali memoriše sve rezultate i prenese i iz memorije aparata ako ga ne konektuješ kod svakog merenja. Naravno aparat može da funkcioniše nezavisno. Praktično app je baza podataka sa nekim osnovnim istorijskim grafičkim pregledom.

Uzeo danas Omron M3 comfort. Pitala me zena u radnji da probam da li mi odgovara, nisam hteo, isprobavam ga na poslu svaki dan :)
Dodjem kuci i reko aj da isprobam aparat. Radi ,meri sve je to ok ali onaj M3 sa posla koji kupljen pre par godina deluje mnogo kvalitetnije. Ekran je bolji, manzetna je duza i ima lampicu u boji koja svetli zeleno kada je pritisak ok. Ovaj sto sam ja kupio to nema.

Edit:
Ananas ima iste cene ko u Prizma radnji.
Sa vaucerom moze da se lepo ustedi. Npr vaucer 2500 na 6000 rsd
Ja sam se bas lepo zeznuo :cry::cry::cry:
Sa posla svratio u radnju i uzeo aparat. sad listam sta ima po Ananasu i imam sta da vidim :)

Ima li M7 neke bitne razlike u odnosu na M3? Ako sam dobro video jedina bitna razlika je detekcija AFib kod prvog, ali ne znam opravdava li to cenovnu razliku od 3 hiljade din.

@pinocio kolika je garancija na omron?

Ima i bluetoth M7, ja se razmisljao dal da uzmem i odustao.
Garancija 2 godine. Tako rekose u radnji. Na kutiji pise 5 godina.

Vrh Dno