Šta je novo?

Merači krvnog pritiska

Jedno pitanje za vlasnike Microlife BP B3 Afib aparata, da li je ovo na manzetni normalno, ili nije lepo prostepano, tj. izvuklo se?

Prilozi

• 20240302_201723.jpg
    20240302_201723.jpg
    150.8 KB · Pregleda: 101
  • 20240302_201742.jpg
    20240302_201742.jpg
    95.4 KB · Pregleda: 67
Sniženje od 34% u Prizmi traje do ponoći.
Ja sam uzeo OMRON M7 Intelli IT pre nedelju dana uz nešto manji popust.
Zadovoljan sam radom ovog aparata.

Meni su telefonom rekli da sniženje traje do kraja meseca

Hvala za info, poručio sam Evolv uređaj. Tek sa ovim popustom dolazimo do neke cene koja je uobičajena u Evropi...

Tek sam sada primetio da (bar pojedini) Omron uređaji dolaze sa 5 godina garancije. Tačnije, svuda u Evropi osim kod nas gde je najskuplji...

Pozdrav, mozete li mi reci da li je Omron M2 dobar izbor ili zbog necega treba kupiti M3. Hvala

Pozdrav, mozete li mi reci da li je Omron M2 dobar izbor ili zbog necega treba kupiti M3. Hvala
Najbitnija razlika je da M3 Comfort ima daleko bolju manžetnu koju mogu da koriste i ljudi "krupnije" građe , odnosno obima ruke 22-42cm ( M2 22-32cm obim ruke).

Posto u mojoj porodici nema toliko krupnijih ljudi M2 zbog cene mi je prvi izbor. Jedino ako manzetna kao manzetna nije kvalitetnija na M3 toliko da napravi razliku od oko 2500 3000 din?

Manžetna M3ke je preformirana, u obliku je valjka i ne može da se kolapsira već ostaje takva kakva je na slici.
Manžetna M2 je manja i može da se nakon merenja kolapsira da zauzima manje prostora.
Meni je manžetna sa M3 Comfort (koju imam na M7 Intelli modelu) udobnija i nije mi neudobno stezala ruku i sa njom sam zadovoljan.
Ukoliko je novac ograničavajući faktor onda, od ova dva modela, uzmi M2 mada bi bilo idealno ako bi imao u blizini Prizmin prodajni salon pa da na licu mesta vidiš razliku.

Manžetna M3ke je preformirana, u obliku je valjka i ne može da se kolapsira već ostaje takva kakva je na slici.
Manžetna M2 je manja i može da se nakon merenja kolapsira da zauzima manje prostora.
Meni je manžetna sa M3 Comfort (koju imam na M7 Intelli modelu) udobnija i nije mi neudobno stezala ruku i sa njom sam zadovoljan.
Ukoliko je novac ograničavajući faktor onda, od ova dva modela, uzmi M2 mada bi bilo idealno ako bi imao u blizini Prizmin prodajni salon pa da na licu mesta vidiš razliku.
Hvala na informacijama

Mozda neko zna odgovor...

Imam dva starija modela (10+ godina) Omron M3 sa njegovim adapterom za struju i sada posle duzeg vremena pustio ga u rad i krene da naduvava manzetnu i samo stane i ispusti vazduh kao da je iskljucen iz struje i u toku tog kratkog rada treperi znak precrtana baterija na displeju na oba aparata ? ? :unsure:

Godinama je normalno radio i sa baterijama i sa adapterom i sada se na oba javlja isti problem

Video sam da su se ovde na temi pominjali inhalatori, pa ako neko ima informacije da podeli, otvorio sam posebnu temu.

Moguće da je taj baš bio, mada mislim da je ovaj isto bio na zglob što se stavlja a ne na biceps. Kako god omron pa koji god

Generalno su precizniji uređaji koji mere pritisak na nadlaktici, umesto na zglobu. Video sam svojim očima kako 4 puta jeftiniji uređaj meri preciznije, baš zato što je nadlaktica u pitanju, u poređenju sa zglobnim meračem (treći u usporedbi je bio onaj klasični lekarski merač).
Što se tiče preporuka, od mene preporuka za Omron M3 comfort. Skočila mu je cena, pa je sad 10+ hiljada, ali to je uređaj koji može da traje godinama, možda i deceniju i više, pa nije strašna cena. Preporučeni obim nadlaktice 22-42cm, ali nije problem ni sa malo preko 42cm.

Ja bih svakako preporučio da pored ovih elektronskih uvek imate i neki klasičan merač, daleko su pouzdaniji. Konkretno imam upravo M3, ali meni često ne izmeri pritisak precizno, ako se ne osećate dobro, a on prikaže normalan pritisak (a i obrnuto), uvek provera sa klasičnim. Čak, ako ne merite pritisak redovno, po meni i nema mnogo smisla uzimati elektronski merač.

Sa klasičnim meračem kod starijih osoba koje imaju tanke krvne sudove i niži pritisak često je mučenje izmeriti isti.
Jedino šta je pouzdano je merač sa živinim stubom koji ima minimalnu toleranciju a svi ostali merači bez obzira da li digitalni ili analogni imaju malo veću toleranciju.
To sa proverom ti ništa ne znači, i da sa istim meračem meriš pritisak 2x uzastono neće ti pokazati isti pritisak kao i što ti nije isti prisak da meriš u isto vreme na obe ruke.

Generalno su precizniji uređaji koji mere pritisak na nadlaktici, umesto na zglobu. Video sam svojim očima kako 4 puta jeftiniji uređaj meri preciznije, baš zato što je nadlaktica u pitanju, u poređenju sa zglobnim meračem (treći u usporedbi je bio onaj klasični lekarski merač).
kada kontrolisete kuci svakodnevno krvni pritisak tu nije bitna apsolutna preciznost nego jednostavnost merenja,
zato su popularni uredjaji za merenje na zglobu, jer se merenje obavlja za par sekundi.

a i ti uredjaji su mnogo precizniji nego sto mislite, samo je bitno pravilno vrsiti merenje.

I na kraju to su kontrolni uredjaji da u kucnim uslovima mozete jednostavno da vidite jel sa pritiskom sve u redu ili nije.

Naravno da neće dva, tri puta za redom ni jedan da izmeri potpuno isti pritisak, ali pod različiti mislim na 145 sa 98 na M3 i odmah zatim 128 sa 87 na klasičnom. I tako dva, tri puta i jedan i drugi teraju svoju priču, sve na istoj ruci. Meni, konkretno, elektronski često pokazuje značajno veći pritisak od onog koji imam. Ovo što sam napisao je ono što su meni dva kardiologa rekla.

ne moze biti tolika razlika, odnesi instrument na bazdarenje.

Jednom baždaren, pa onda i zamenjen novim. Ne greši uvek tako, ali dovoljno često da nikad nisam siguran. Uzet je upravo jer sam jedno vreme merio često dok nije utvrđen razlog pritiska, srećom više ne moram da merim često pa mi za povremenu proveru dovoljan obični.

Uzeo sam omron M7 na kraju,
rekli su mi u Prizmi da je to najkvalitetniji sto imaju, da nema bolji, garancija 5 god,
a Microlife sto smo imali je crko posle par godina, a nismo ga cesto ni koristili.

Nazad
Vrh Dno