Šta je novo?

Merači krvnog pritiska

Ja sam za majku uzeo onaj običan što ne greje. Par puta sam ga koristio; deluje kao masaža i može kratkoročno da ublaži neki bol u mišićima. Bira se jačina, tako da prija tokom procesa masaže.
I kakvi su ti utisci,isplati li se to kupovati? Vidim da postoje i naknadne investicije za te gelove... i sad vagam,razmisljam... Ako zaista pomaze nije problem

Mislim da je kostao oko 100eur. Koristi ga povremeno, kaže da joj prija dok radi.
Za onaj običan su mi u radnji rekli da mu mnogo duže traju padovi (ono što se lepi) nego kod tog što greje. Kupio sam odmah za rezervu. Nisam siguran jeli promenila.
Moje mišljenje je da nisu bačene pare...

Za onaj običan su mi u radnji rekli da mu mnogo duže traju padovi (ono što se lepi) nego kod tog što greje. Kupio sam odmah za rezervu. Nisam siguran jeli promenila.
Moje mišljenje je da nisu bačene pare...
Negde sam procitao da ti padovi traju oko 15 koriscenja. Nista,onda cemo cekati neki popust u Prizmi :ROFLMAO: Hvala na odgovorima

Ma ne, traju mnogo duže. Ako se sećam, nakon 15 korišćenja se peru vodom.

Uzeh danas u apoteci Prizmin merač, model YE660E, cena ista kao na njihovom sajtu, 5600 din. Pored standardnih funkcija, ima još dve zanimljive, a to je glasovno iščitavanje rezultata na srpskom, i detekcija nepravilno postavljene manžetne ili pomeranja prilikom merenja.

Uređaj ko uređaj deluje ok, skoro duplo je manji od Omrona, to naglašavam zato što na sajtu apoteke stoji da je uređaj Omron ye660e, a zapravo je kinez, proizvodi ga firma Yuwell, samo je Prizmin logo gore, pa da se neko ne zezne ako želi isključivo japanca..

Vidim da ga reklamiraju kao model sa komfort manžetnom, međutim meni je na merenju naduvao toliko da je baš zabolelo, ali majka se recimo uopšte nije žalila. Kontam da je fora sa bolom pri merenju koliki pritisak generalno imate, razlika u sistolnom između mene i majke je skoro 50 mmHg (ona je hipotenzivna, ja hipertenzivan), i vidim da kod nje aparat naduvava do 140 otprilike i tu počne da otpušta, a kod mene tera do 200 i oči iskaču napolje (manžetna trpi do 300).

Ako nekoga zanima, evo i slike

Prilozi

• ye660e-646x585-sa-ikonama-30-new.png
    ye660e-646x585-sa-ikonama-30-new.png
    282.9 KB · Pregleda: 32
Mislim da drugar ima takav, muski glas govori!? Skoro sam bio kod njega i njemu se nesto slosilo uzeo da izmeri pritisak kad ono visok, on se uspanicio i onda uzmemo svi da merimo i svima pokaze mnogo vece vrednosti nego sto obicno budu i onda smo ga podveli pod "upitna tacnost". Pa obrati paznju. Ne znam koliko je kod njega star uredjaj

Poslednja izmena:
Imam taj model i Omron Evolv i cudio sam se sto taj Prizmin uvek pokazuje malo vece vrednosti. Cak sam istripovao da nosim Evolv na bazdarenje, da on nesto nije ok :)

Ja taj prizmin nisam imao poverenja da uzmem, a hteo sam jer sam na prvi pogled pomislio jeftin omron.

Svakako prizma dozvoljava besplatno bazdarenje, tako da bi morao tacno da meri, bar servis dobar imaju.

Jeste Pinocio, muški glas govori 🙂

Ja izmerio jutros, 121/81, a kod lekara mi bio 150/100, izgleda da imam "strah od belog mantila". Nosim ga na proveru u Prizmu, blizu kuće mi je, pa javljam šta je bilo..

Inače, znam za te sajtove koji validiraju merače, i tu vidim da su neki yuwell modeli prošli test, nisam video za ovaj konkretno, naleteo zatim na jedno kliničko poređenje omrona, yuwella i još neke marke, naravno omron najbolji, MEĐUTIM, piše dole na kraju da je ispitivanje radio omron, tako da mi to baš i nije bilo validno.

Hvala svima na odgovorima 🍻

Bio na testiranju, lik je odradio 7–8 merenja u opsegu 50–190, uređaj pokazuje 1–1,5 stepeni više u odnosu na vrednosti koje daje njihova mašina, tolerancija je +/- 3 mmHg, tako je momak rekao. Dakle, za sad je prošao, videćemo koliko će da traje, garancija je 2 god. 😁

Jel ima neko Omron M7 Intelli IT? Sad je na popustu u Prizmi, pa razmisljam o njemu. Kako se pokazao, ima li potrebe uzimati sa ispravljacem?

Nema potrebe, alkalne baterije traju mesecima u aparatu za merenje.

Jel ima neko Omron M7 Intelli IT? Sad je na popustu u Prizmi, pa razmisljam o njemu. Kako se pokazao, ima li potrebe uzimati sa ispravljacem?
Odličan merač pritiska, detektuje aritmije i AFib prilično tačno i baterije od prilike traju između 80 do 90 merenja.
Ja koristim 4 x Eneloop AA punjive baterije koje su manje voltaže od alkanih i od početka godine sam ih jednom punio a aparat se često koristio.
Plus ima i Bluetooth koji povežeš sa aplikacijom na telefonu za praćenje rezultata merenja.
Adapter je, čini mi se, sa starih Nokia telefona ali obzirom da baterije razumno dugo traju i da sa njima imaš punu mobilnost, mislim da adapter nije potreban i da je ograničavajući faktor.

Isti merač, koristim IKEA LADDA baterije (praktično Eneloop), koristi se 2-3 puta dnevno i za dve godine punio sam baterije samo jednom

Ma ja imam vec neki merac za koji se ne secam kada sam menjao baterije, tako da sam i pretpostavio da je ispravljac suvisan, ali ajd da pitam (ko pita, ne skita, vec sedi ispred monitora ;) ), na meracu koji imam je manja mandzetna, pa svejedno imam potrebu da kupim vecu, onda bolje da se ovako kompletno iznenadim i obradujem :ROFLMAO:. Dugo vec merkam taj aparat al me pokolebao i kolega @brzi78 koji je takodje pazario kod Prizme (jeste da je drugi model, al opet) pa smo pokrenuli diskusiju oko tacnosti. Al ok, mislim da cu ga poruciti. Hvala svima na odgovorima

Koliko su precizni ovi digitalni merači?
Ja sam dobio preporuku za Spirit CK-110 ali ga nema nigde u prodaji više, pored toga nezgodno je što ide na stetoskop.
Ne sumnjam da M7 Intelli IT loš, samo se pitam koliko je precizan. Nadam se da nema nekih prevelokih odstupajna, nače sada je stvarno dobra cena pa se i ja razmišljam da ga kupim :)

Koliko su precizni ovi digitalni merači?
Ja sam dobio preporuku za Spirit CK-110 ali ga nema nigde u prodaji više, pored toga nezgodno je što ide na stetoskop.
Ne sumnjam da M7 Intelli IT loš, samo se pitam koliko je precizan. Nadam se da nema nekih prevelokih odstupajna, nače sada je stvarno dobra cena pa se i ja razmišljam da ga kupim :)
Sve zavisi od samog uredjaja. Ja naprimer sam kupio pre dve godine model "BEURER Aparat za merenje krvnog pritiska BM 54 *I" i odlično se pokazao. Nosio sam ga kod lekara opšte prakse da uporedimo i vrlo mala razlika u merenju. Imao sam i taj prizmin pa nisam bio zadovoljan.

Prilozi

• 1_120.jpg
    1_120.jpg
    89.8 KB · Pregleda: 18
Sve zavisi od samog uredjaja. Ja naprimer sam kupio pre dve godine model "BEURER Aparat za merenje krvnog pritiska BM 54 *I" i odlično se pokazao. Nosio sam ga kod lekara opšte prakse da uporedimo i vrlo mala razlika u merenju. Imao sam i taj prizmin pa nisam bio zadovoljan.
Kazi mi molim te da li je napajanje samo na baterije ili ima i adapter?

Taj bauer je 5500 rsd a omron m3 9300. Ima li svrhe kupiti skuplji ako je to isto?
Imam Bauer narukvicu i nisam siguran da tacno meri.

Ja zbog strajka Poste jos uvek bez uredjaja 🤦‍♂️

Zbog cega se odlucujete kupiti Omron M7 Intelli IT umesto OMRON M3 Comfort ?

Vi sto imate Omron M7, kada merite tri puta uzastopno (na 30sec aparat sam odradi, valjda), da li tad i koliko "steze" manzetna?
Ne toliko koliko steze vec kad napumpa manzetnu pa kadi pocne da otpusta pritisak, da li zaboli "žila" (kao da boli krvni sud u ruci), jak i cesto nepodnosljiv bol da li se javi ili je manzetna "bezbolna". Molim da razlikujete bol u i pritisak oko nadlaktice, samo stezanje iako je vece nije problem dok bol duz nadlaktice i kroz nadlakticu (mišić) ne izaziva, kao da ce prsnuti ili biti pokidano nesto s unutrasnje strane nadlaktice.

Licno misljenje, kome nije Afib bitan i nece 3x uzastopno da meri radi "vece preciznosti", nem apotrebe za boljim meracem od OMRON M3 Comfort.

Kartiolozi preporucuju analogne merace sa manometrom i manzetnom, kazu preciznije i pouzdanije, a moze da meri i lezecem pacijentu pritisak.
Na zapešći (oko članka ruke) meraci mogu da mere samo u sedećem (sotojećem) položaju, a ovi svi sa manzetnom mogu i ležećim pacijentima.
Kod ovih meraca sa manometrom moras dobro gledati i slusati i opet ces lako omasiti za 5-10 stepeni, zato licno preferiram digitalne s ekranom.

Evo, ja sam relativno skoro uzela M7 umesto M3. Dosuse, ovo mi je prvi krsteni aparat za pritisak.

Manzetna je koliko vidim ista. Kruta je, tj oblikovana vec ali moze lako da se stavi na ruku. Sto se tice toga koliko steze, potpuno je isto da li je jedno merenje ili AFIB (3 za redom).
Ono gde sam se ja zeznula pri prvom merenju je da sam manzetnu stegla previse, sto se kaze krvnicki i tad me je bolelo sve. Ali, ako se zategne kako kaze i uputstvo, dovoljno jako da se manzetna ne pomera a ne krvnicki, onda ne boli nista.

Afib funkcija manje vise, lepo je imati ali ne mora. Ono sto mi se vise svidja je sto odmah posle merenja izbaci trenutni rezultat i prethodno merenje jedno pored drugog pa je lako uporediti.
Takodje aplikacija za telefon (mislim da m3 nema ovu funkciju) je super stvar, sinhronizuju se rezultati na telefon i samo pokazem doktoru kad odem.

Eto, to je ono zbog cega sam najvise uzela M7 i zadovoljna sam jako.
Kome aplikacija, afib i uporedjivanje nije bitno, M3 je onda bolje uzeti.

Drugari da malo podignem temu. Za suprugu mi teba neki proveren aparat za pritisak. Šta je sada aktuelno ?

Vrh Dno