Šta je novo?

Menjanje ADSL provajdera????

Milan82bh

Čuven
Učlanjen(a)
20.09.2003
Poena
649
Vec 30 dana cekam da se prebacim sa Neobee-a na PTT. Kada sam vracao modem neobee-u odmah sam poslao i odjavu ali mi do dana danasnjeg nisu poslali odgovor da sam iskljucen i od strane telekoma. Da stvar bude gora vec 11 put dobijam obavestenje od PTT-a da nemam neophodne uslove za uvodjenje ADSL-a.
Sad pitanje je ko je tu lud?
Da li me neobee jos nije iskljucio(tj. telekom) iako sam ih zvao pre nedelju dana i dobio odgovor da sam iskljucen i od strane telekoma, ili PTT namerno nesto za*ebava?
Sta da radim?
pozdrav

nevezano....

sto se prebacujes sa neobee neta?

treba da uzmem adsl pa se razmisljam izmedju provajdera

Odes do neobee-a i trazis nekog iz podrske. Objasnis situaciju i das broj telefona i ne ides odande dok ti ne potvrdi da li si i dalje ukljucen ili su te iskljucili. A najverovatnije nosi iskljucen iz telekoma.
Ja sam uradio tako, poslali su zahtev odmah, a ja sam istog dana bio iskljucen
A i ako nisi iskljucen nema razloga da ne potpises ugovor sa ptt-om, jer vec sa potpisanim ugovorom i datim usrname-om mozes koristiti adsl bez obzira jer bi ti u tomslucaju u centrali i dalje bila povezana parica

Comet Hunter je napisao(la):
Odes do neobee-a i trazis nekog iz podrske. Objasnis situaciju i das broj telefona i ne ides odande dok ti ne potvrdi da li si i dalje ukljucen ili su te iskljucili. A najverovatnije nosi iskljucen iz telekoma.
Ja sam uradio tako, poslali su zahtev odmah, a ja sam istog dana bio iskljucen
A i ako nisi iskljucen nema razloga da ne potpises ugovor sa ptt-om, jer vec sa potpisanim ugovorom i datim usrname-om mozes koristiti adsl bez obzira jer bi ti u tomslucaju u centrali i dalje bila povezana parica

Ova iz PTT(tel.) mi rece da nikakav ugovor ne mogu da potpisem ako prvobitno ne posaljem zahtev za uvodjenje ADSL-a(mail).
A sto se tice neobee-a, kazem zvao sam ih pre nedelju dana i devojka koja mi se javila mi je rekla da je moj broj telefona iskljucen iz telekoma.
To je ono sto me najvise buni?!?!?
Dakle iskljecen iz telekoma(tj. od strane neobee-a) a opet nemam uslova za uvodjenje ADSLa kod PTT-a!

Ptt ima jednu nezgodnu manu a to je da ih zabole uvo za nove korisnike.
Pocetkom marta kad je stigao ADSL u Nis , cekao sam 13 dana od potpisivanja ugovora na dobijanje modema i dokumnetacije za povezivanje iako sam vec 4-tog dana po potpisivanju imao ADSL signal (uzeo modem od drugara sa Sezama i video da ima konekcija).
Problem je u tome sto je za nabavku opreme zaduzena firma Trigon. E sad da li je to firma u sklopu Ptt-a ili neki direktor uzima debelu proviziju za tako obiman posao nabavljanja ADSL opreme? Znaci zavise od neke trece firme kad ce ona da nabavi potrebnu opremu i kada ce da je isporuci lokalnoj posti.
Vadjenje na svima nama omiljeni Telekom ovom prilikom stvarno padaju u vodu. Ljudi u Telekomu su stvarno sampionski brzo obavili svoj posao.
Dalje mozda i najbitniji razlog je to sto oni PRIMAJU ISTU PLATU PA PRODALI 1 ILI 1.000.000 PRIKLJUCAKA ADSL-a.
Dok god su oni na drzavnim jaslima bice ih briga da urade nesto vise od kuvanja kafe i odlazak na pauzu za topli obrok.
Onda uporedi i privatne provajdere i videces potpuno drugaciju situaciju. Ljudi se ubise od zvanja ljudi, reklamiranja i promocija svojih usluga dok ja za PTT nisam video ni jednu jedinu reklamu na TV-u dok u novinama samo jednom u SK.
Moj ti je savet da probas da posaljes mail za proveru tehnickih mogucnosti kod nekog drugog provajdera za kog znas da ne rezervise odmah tvoj prikljucak kod Telekoma cisto da nemas dodatnih problema. Znam da je moj drugar dobio negativan odgovor od strane PTT-a a od sezama pozitivan .
Moguca teorija je da i neko NAMERNO u posti omogucava privatnim provajderima da na ovaj nacin pribave nove korisnike. Ili sam ja samo malo vise paranoican prosudite sami .... :D

Moguce da je u tom medjuvremenu popunjen kapacitet centrale?

MrSa je napisao(la):
Moguce da je u tom medjuvremenu popunjen kapacitet centrale?

Moz' da bidne.

Ako je to onda stvarno :wall: da od gotovog napravis veresiju.

Pa ja sam poslao mail za proveru kod ptt-a iako imam ugovor sa neobee. i rekli su da imam tehnicke mogucnosti.

sem3 je napisao(la):
Pa ja sam poslao mail za proveru kod ptt-a iako imam ugovor sa neobee. i rekli su da imam tehnicke mogucnosti.

Sada mi nista nije jasno!!!
Mada...moze biti istina ovo sto je Yellow Pinky rekao.
"Brza" konekcija mi je sada potrebnija nego ikad a oni me ovako zaje*avaju!
SRBIJA!!!! :D
poz

Pre par nedelja sam u NS u Neobee-ju čekao nekog iz tehničke i video dečka koji je vratio modem i odjavio se od NBee-ja, posle čega mu je devojka sa šaltera dala neki papir i rekla da će mu taj papir trebati kad sad ode kod novog provajdera da se uključi. Znači sve to može mnogo brže od tog tvog slučaja.

@Yellow Pinky
PTT bas i nije "drzavna" firma...

Jel postoji neki pametan covek ovde da mi odgonetne ovu zagonetku?
Posto sam prijavio i kod Beotel-a, Sezama, PTTa i ponovo Neobee-a za divno cudo dobio sam od svih isti odgovor da nemam tehnickih uslova za uvodjenje ADSL-a.
Zasto?
Zasto to kada sam 5 meseci bio nakachen preko neobee-a?
Aj budi pametan...

...evo malo pameti :wall:

Verovatno ne postoje slobodni portovi u centrali pa je to razlog tehnicke ne mogucnosti.Naravno da si dobio isti odgovor zato ste Telekom radi ispitivanje teh,mogucnosti.

Uhhh...ti si se izgleda dobrano *****ao. :wall:

Sto kaze GEOM, ocigledno su svi portovi popunjeni. Kada si se odjavio kod Neobee-a oni su verovatno port koji si koristio odmah dali prvom korisniku na listi cekanja. A novih slobodnih nema tako da jeb ga...od gotovog - veresija. :crash:

do djavola. ja sam bas planirao da za 20 dana batalim Neobee, ali da ne predjem odmah na drugog provajdera, nego da iskuliram neki mesec, pa bih posle video...
ali ako ce neko da mi mazne moj port...
jel' moze port nekako da se kaparise :p

"
'Hold' je takozvani 'parkirani nalog', odnosno nalog koji je otvoren ali se ne koristi mesec dana.
U slucaju da korisnik ne produzi nalog u roku od 15 dana po isteku istog, korisnicki ugovor se smatra raskinutim i ADSL veza se demontira.
"

http://adsl.neobee.net/cenovnik.htm

Koliko ja shvatam, adsl portovi su vlasništvo telekoma, ali su ih zakupili provajderi. Zamislimo centralu sa 60 portova koje su zakupila tri provajdera:

provajder 1 - 20
provajder 2 - 20
provajder 3 - 20

Ako su svi portovi već popunjeni a neko sa provajdera 3 raskine ugovor onda je provajder 3 dobio jedan slobodan port ali su portovi provajdera 1 i 2 i dalje zauzeti.

Poenta jeste u tome da provajderi raspolažu portovima ali ih "ukljucuje/iskljucuje" telekom jer je to u ostalom njihov resurs. To praktično znači da od momenta kada Vam telekom "uključi" port na zahtev provajdera A vi možete koristiti ADSL servis provajdera B.

jeli to onda znaci da kad raskidas ugovor sa jednim provajderom ne moras da oslobadjas port, ako hoces u bliskoj buducnosti da nastavis da koristis ADSL, ali kod drugog provajdera?

sale prdez je napisao(la):
jeli to onda znaci da kad raskidas ugovor sa jednim provajderom ne moras da oslobadjas port, ako hoces u bliskoj buducnosti da nastavis da koristis ADSL, ali kod drugog provajdera?

Provajder šalje zahtev telekomu da im "isključi" port (u suprotnom ga plaćaju) tako da ga hteo nehteo ne možeš zadržati. Provajderi su posrednici između korisnika i Telekoma i ne mogu se zaobići jer telekom naplaćuje provajderima a ovi opet korisnicima pa lanac ne sme biti prekinut :p

Poslednja izmena:
GEOM je napisao(la):
...evo malo pameti :wall:

Verovatno ne postoje slobodni portovi u centrali pa je to razlog tehnicke ne mogucnosti.Naravno da si dobio isti odgovor zato ste Telekom radi ispitivanje teh,mogucnosti.

Izgleda da imas pravo...
Danas sam zvao 9813 i covek mi rece istu stvar. Proverio je moj broj i nije nasao nikakvih problema za NEuvodjenje adsl-a tako da kaze jedino je problem ako nemaju slobodnih portova. :(
Kada ce me pozvati, pitaj *urac...
*****ao sam se!
poz svima

To znači: biraj pažljivo provajdera, da ne moraš da se "seliš" - jer možeš posle mnogo neugodno da se iznenadiš... :mad:

Eeee zemljo Srbijo... :wall:

do djavola. moracu da ostanem na Neobee-ju, ako mi nije do kockanja sa portovima. sto ne kupe milion potrova i svi ce biti srecni. a ne ovako, da moras da se bijes i otimas za usrani port...

Sasa_NS je napisao(la):
To znači: biraj pažljivo provajdera, da ne moraš da se "seliš" - jer možeš posle mnogo neugodno da se iznenadiš... :mad:

Eeee zemljo Srbijo... :wall:

Sto je najgore od svega, nisam znao da je ovakva svinjavija sa portovima.
Ja sam se odjavio od neobee-a i tek posle 2 dana poslao zahtev u PTT.
Pricu dalje znate...
Nego kada mogu da ocekujem da me kontaktiraju ili cu morati onako da nabadam, da ne kazem saljem zahtev svaki drugi dan?
Koji sam ja baksuz... :lupko:

Poslednja izmena:
Na Dorcolu imas SBB kablovski koji sljaka XXX puta bolje od ADSL-a. Ne znam ni sto si, na prvom mestu, uvodio ADSL pored kablovskog...

Cak i ako je zbog cene, za 300-400 din vise na 256 paketu dobijas i lokal na 512/384, s tim sto je spoljni net full 256 a ne 220-225 kao na ADSL-u (ADSL ima gubitke zbog vrste konekcije)....

Milan82bh je napisao(la):
Nego kada mogu da ocekujem da me kontaktiraju ili cu morati onako da nabadam, da ne kazem saljem zahtev svaki drugi dan?

Dzaba ti zahtevi...mogu samo da te stave na ignore listu. ;) Mislim da ces morati da cekas na eventualno prosirenje centrale. A znas vec kakav je Telekom...prica moze da se otegne na dve godine.

Moj ti je savet da posaljes prijavu bukvalno svim provajderima. Od Bitsyu-a pa do EUnet-a. Onda ulazis kod svakog na listu cekanja i mozda ti se posreci da neko otkaze pa da uletis na njegovo mesto. Ali si onda uskracen u izboru...gde se stvori slobodan port tu uzimas. Opet si uskracen za osnovno pravo da odaberes uslugu koja ti najvise odgovara ali cuti...mislim da bi ti bilo bolje da eventualno uzmes i kod EUnet-a za 2200 dinara ako se oslobodi neki port nego da cekas naredne dve godine da Telekom prosiri centralu.

Milan82bh je napisao(la):
Danas sam zvao 9813 i covek mi rece istu stvar.

Sada znas moj broj telefona :d :d ako ti treba pomoc pozovni u svako doba trazi GEOM-a. :p

Ja sam taj problem sa provajderima resio srecom jer imam dve linije u stanu pa posaljem zahtev, cekam da mi ukljuce i daju opremu i onda sutradan vratim opremu i raskinem ugovor sa ovima na drugom broju.

GEOM je napisao(la):
Sada znas moj broj telefona :d :d ako ti treba pomoc pozovni u svako doba trazi GEOM-a. :p

Gospodja ili gospodjica koja mi se prvobitno javila bi letela sa posla(da se ja nesto tu pitam) u roku od odma! :D
Tebi svaka cast, koliko makar znam situaciju. :(
pozdrav

Poslednja izmena:
@milan82bh:

aj da ti odam "javnu tajnu" i kazem nesto korisno :

ZOVI TRIGON ! Oni su u stvari zaduzeni za opremu i portove i bla bla.

evo ti broj: 011 3281 531

ok su likovi, zahebanti tesk tako da nemoj da se iznenadis ako ti "baja" kaze "sta se przis kriza aA ?" Objasni njemu tamo u cemu je problem, prilicno su otvoreni za komunikaciju. NEMOJ da cekas da oni tebe zovu ! ja sam ceko i nisu me zvali,a drug i ja isti minut potpisali ugovor za PttNEt, na kraju ja odlepio posle 3 dana (dok je on vec 3 dana surfovo i DL-ovo) i nazovem ih i oni kao "pa ***. znas, momci su malo neozbiljni,mrzi ih da zovu telefonom, mozda su te zvali na fiksni pa ti bilo zauzeto, a posle ih bas bilo briga hahaha" Tako da - ZOVI IH ! ;)

Vrh Dno