Ptt ima jednu nezgodnu manu a to je da ih zabole uvo za nove korisnike.
Pocetkom marta kad je stigao ADSL u Nis , cekao sam 13 dana od potpisivanja ugovora na dobijanje modema i dokumnetacije za povezivanje iako sam vec 4-tog dana po potpisivanju imao ADSL signal (uzeo modem od drugara sa Sezama i video da ima konekcija).
Problem je u tome sto je za nabavku opreme zaduzena firma Trigon. E sad da li je to firma u sklopu Ptt-a ili neki direktor uzima debelu proviziju za tako obiman posao nabavljanja ADSL opreme? Znaci zavise od neke trece firme kad ce ona da nabavi potrebnu opremu i kada ce da je isporuci lokalnoj posti.
Vadjenje na svima nama omiljeni Telekom ovom prilikom stvarno padaju u vodu. Ljudi u Telekomu su stvarno sampionski brzo obavili svoj posao.
Dalje mozda i najbitniji razlog je to sto oni PRIMAJU ISTU PLATU PA PRODALI 1 ILI 1.000.000 PRIKLJUCAKA ADSL-a.
Dok god su oni na drzavnim jaslima bice ih briga da urade nesto vise od kuvanja kafe i odlazak na pauzu za topli obrok.
Onda uporedi i privatne provajdere i videces potpuno drugaciju situaciju. Ljudi se ubise od zvanja ljudi, reklamiranja i promocija svojih usluga dok ja za PTT nisam video ni jednu jedinu reklamu na TV-u dok u novinama samo jednom u SK.
Moj ti je savet da probas da posaljes mail za proveru tehnickih mogucnosti kod nekog drugog provajdera za kog znas da ne rezervise odmah tvoj prikljucak kod Telekoma cisto da nemas dodatnih problema. Znam da je moj drugar dobio negativan odgovor od strane PTT-a a od sezama pozitivan .
Moguca teorija je da i neko NAMERNO u posti omogucava privatnim provajderima da na ovaj nacin pribave nove korisnike. Ili sam ja samo malo vise paranoican prosudite sami ....