Šta je novo?

Menjačnice

U banci, stigla mi je poruka od njih da imam deviznu uplatu i da treba da se popuni izjava o poreklu novca. Pošto nema o prodaji kripta stavio sam prodaju akcija. I kad odeš i pitaš šta je sa novcem, rekli su da treba do nedelju dana da legne, onda te prebacuju na njihov call centar, pa uzmu tvoj broj jer će proveriti i javiti gde je zastoj...naravno, ništa.
To su neke velike sume...ja sam beznacajan

Ovo sad krece da biva malo ozbiljnije.
U banci mi kaze da nema nikakvih zahteva koji cekaju da se proknjize, bukvalno nicega nema u dolasku ka racunu.
Dok na cexu kazu da je je sa njihove strane transakcija uspesno obavljena.
Proslo je vise od 24h od uspesne transakcije na cexovoj strani.
Poslednja 4 broja koja su vidiljiva na kartici na koju sam povukao novac se poklapaju sa mojom karticom.
Saznao sam da je drugar na istoj kartici zavrsio sve za manje od 10 minuta, sa nesto manjim iznosom od mene.
Sva sreca pa nije veliki iznos, ovo je katastrofa...

Ljudi jel trguje neko na Bitfinexu ?
Nece da mi otvori chart preko celog ekrana, jel to samo kod mene ili je do njih ?

U banci mi kaze da nema nikakvih zahteva koji cekaju da se proknjize, bukvalno nicega nema u dolasku ka racunu.
Poslednja 4 broja koja su vidiljiva na kartici na koju sam povukao novac se poklapaju sa mojom karticom.
Saznao sam da je drugar na istoj kartici zavrsio sve za manje od 10 minuta, sa nesto manjim iznosom od mene.

"Papir" se popunjava kad se novac povlači na devizni račun, to je takozvana loro doznaka ili swift i nije bitna cifra, popunjava se i za 1 euro ako je uplatilac pravno lice.

Ti uplatu čekaš na debitnu karticu, gde je procedura skroz drugačija i zavisno od banke do banke traje od instant do 5-7 dana (radnih), bez panike, strpljivo i leći će. Pozivanjem banke 100 puta nećeš ubrzati stvar.

Od kada pošalješ sa cex-a, 2-3 dana je potrebno da ti novac legne u Intesi, i ako ti je povezana Visa dinarska kartica, novac leže u dinarima, stim što banka konvertuje devize po manje povoljnom kursu, npr. 1euro oko 114 dinara).

xa xa jel neko probao da poveze dina karticu sa cex.io Mozda Andrej V. ima tal sa ovima iz cex-a :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Ljudi, ima li neka kartica da se poruci iz inostranstva, da podrzava neki kripto, pa da se tako mogu dizati pare?

Bio je 2016./2017. Xapo, pa su mlatili 3% po transakciji od vize, plus neka fiksna provizija i jos su oni odredjivali konverziju za BTC, pa je izlazilo sve ukupno 8-9%.

Secam se da je isto bila Mona.co kartica, a to bi trebalo da je sada crypto.com, ako se ne varam. Secam se da sam pokusavao da se verifikujem peko neke Android aplikacije i da nije uspevala da mi uskenira pasos.

Ljudi, ima li neka kartica da se poruci iz inostranstva, da podrzava neki kripto, pa da se tako mogu dizati pare?

Bio je 2016./2017. Xapo, pa su mlatili 3% po transakciji od vize, plus neka fiksna provizija i jos su oni odredjivali konverziju za BTC, pa je izlazilo sve ukupno 8-9%.

Secam se da je isto bila Mona.co kartica, a to bi trebalo da je sada crypto.com, ako se ne varam. Secam se da sam pokusavao da se verifikujem peko neke Android aplikacije i da nije uspevala da mi uskenira pasos.
Da, bile su, i kako su završili svi na kraju?
A što bi uzimao ikakve kartice? Plaća ti se bzvz provizija ko zna kolika? Imaš poverenja u bilo koga?

Ja ne znam nikoga ko se bio zadovoljan istim. Svi su uvek kukali na provizije

Jedino da sačekamo Binance card :)

Kako su zavrsili na kraju?
Pa većina je popucala, jer nisu imali dovoljno korisnika zbog visokih fee-jeva kod svake transakcije.
Na kraju, kad si hteo da iskeširaš neki deo ili platiš nešto, fee je bio po 15-20% pa i više sa svim skrivenim i dodatnim troškovima dok svako uzme svoj deo :)

Mislim da ti je mnogo jednostavnije i jeftinije da prodaš solarno i ćao.
Jedino da sačekamo Binance card :)
Da, njihovu ću sigurno uzeti kad bude moglo.
Sada je valjda dostupna samo za EU, ali još neznam nikoga ko je ima i kakvi su utisci.
Ako je neko ima, može napisati kako funcioniše u praksi i koliko šišaju na našim bankomatima :)

tek sad vidim da je dostupna advcash kartica kod nas..

uuuu :D

- ATM withdrawal in USD: 0.75% - Non-USD ATM withdrawal (0.75% withdrawal fee + 0.75% FX fee): 1.50% - POS/ePos purchase in USD: 0% - Non-USD POS/ePos purchase: 0.75% - Currency exchange: 0.75% - Load with USDT (ERC20, TRC20): 1.75% - Load from ADV wallet: 1.95% (min. 2.5 USD)

Screenshot_1.png

Poslednja izmena:
tek sad vidim da je dostupna advcash kartica kod nas..

uuuu :D

- ATM withdrawal in USD: 0.75% - Non-USD ATM withdrawal (0.75% withdrawal fee + 0.75% FX fee): 1.50% - POS/ePos purchase in USD: 0% - Non-USD POS/ePos purchase: 0.75% - Currency exchange: 0.75% - Load with USDT (ERC20, TRC20): 1.75% - Load from ADV wallet: 1.95% (min. 2.5 USD)

Pogledajte prilog 311696
Samo da li će na nju moći da se povuku fiat valute (usd i €) sa Cex-a, Binance i ostalih menjačnica?

Pa otud i ceo smisao kriptovaluta, zar ne? Da nema provizije banaka i ostalih posrednika.

Cex nesto zeza,upravo pokusao neku sicu da povucem,ne dozvoljava transakcije....

Ako može neko da pomogne oko Binanca
Imam u "Fiat and Spot" 0,0093 BTC
Kada želim da stavim u fleksibilnu štednju, dozvoljava mi (druga slika)
Kada želim da stavim u onu zaključanu štednju, ne dozvoljava mi (treća slika)

Mislio sam da nekako treba da prebacim pare iz Fiat and Spot u Earn u novčaniku ali nemam tu opciju. Jedino kako vidim da mogu da koristim tu zaključanu štednju je da kupim novi BTC ali mi je to nelogično jer kad istekne npr tih 90 dana, kako onda da opet koristiš istu opciju?

Prilozi

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    173 KB · Pregleda: 26
  • Screenshot_2.jpg
    Screenshot_2.jpg
    90.5 KB · Pregleda: 20
  • Screenshot_3.jpg
    Screenshot_3.jpg
    80.7 KB · Pregleda: 23
Ako može neko da pomogne oko Binanca
Imam u "Fiat and Spot" 0,0093 BTC
Kada želim da stavim u fleksibilnu štednju, dozvoljava mi (druga slika)
Kada želim da stavim u onu zaključanu štednju, ne dozvoljava mi (treća slika)

Mislio sam da nekako treba da prebacim pare iz Fiat and Spot u Earn u novčaniku ali nemam tu opciju. Jedino kako vidim da mogu da koristim tu zaključanu štednju je da kupim novi BTC ali mi je to nelogično jer kad istekne npr tih 90 dana, kako onda da opet koristiš istu opciju?
Postoji ograničen broj lock štednje. Tj. Rasprodat je period od 90 dana, zato ne možeš da je uzmeš. Free je kao štednja po viđenju i uvek možeš da tu oročiš, ali lock štednja podrazumeva veći prinos i ograničena je ponuda. Imaš da označiš samo sta je dostupno. Uglavn su duži periodi štednje rasprodati a ostali su kraći npr mesec dana.

Postoji ograničen broj lock štednje. Tj. Rasprodat je period od 90 dana, zato ne možeš da je uzmeš. Free je kao štednja po viđenju i uvek možeš da tu oročiš, ali lock štednja podrazumeva veći prinos i ograničena je ponuda. Imaš da označiš samo sta je dostupno. Uglavn su duži periodi štednje rasprodati a ostali su kraći npr mesec dana.

Ako dobro vidim ima ponuda na 90 dana tako da mislim da nije do toga

Prilozi

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    64.8 KB · Pregleda: 24
Da li je moguce posedovati eksterni novcanik za kripto i BTC koji je zakljucan tj povezan sa tim novcanikom, postaviti na Binance u opciju Earn - Locked Saving?
Ako jeste, znate li gde sa nadjem tutorijal kako to funkcionise?

Da li je moguce posedovati eksterni novcanik za kripto i BTC koji je zakljucan tj povezan sa tim novcanikom, postaviti na Binance u opciju Earn - Locked Saving?
Ako jeste, znate li gde sa nadjem tutorijal kako to funkcionise?
Nisam stručnjak, ali mislim da nije moguće.
Koliko znam na sve platforme gde možeš da stejkuješ, farmaš ili zarađuješ da bi imao tu mogućost moraš kripto prebaciti kod njih.

Kako vam izgleda situacija oko Binanca? Jel treba prebacxivati sredstva na neku drugu lokaciju?

Vrh Dno