Šta je novo?

Menjačnice

HW je i Trezor i Keepkey

Šta cex pokušava da dokaže time što neće da vrate LTC i koliko će biti istrajni u tome? :)

Kada ga do sada nisu vratili mislim da je jasno da ga nece ni ubacivati. Ne znam kakva se igra igra ali napravili su pogresnu procenu sasvim sigurno.

Znaci povuko si u dolarima na Visu Inspire a na racunu su ti konvertovali u eur i vezali za devixni u eurima, da?

Sent from my Huawei P10 plus VKY-L29 using Tapatalk

Povukao sam na Visa internet karticu u eurima, tako je proslo (jos novac nije legao, u proceduri je). Iskreno ni ne znam da li ce leci novac, jer je ova kartica samo za placanje.
Drugar je isto povukao novac na istu karticu, nisam u prvom trenutku povjerovao, dok nisam video izvjestaj na online banca intesa portalu, tako da su mu iz cexa uplatili novac na Visa internet karticu.

Visa Electron mi je verifikovana na cex-u, ali sa njom nisam mogao deposit niti withdraw.

Poslednja izmena:
Mogu uplate na visa internet, jedina razlika od drugih kartica je što nema čip pa ne može na bankomat/pos terminal. Mada ta kartica nema nikakvu zaštitu, pa nije sigurna za veće iznose

Jel moze da se prebaci novac sa Cex-a na SocieteGenerale Master Debitna kartica , neka gold skoro sam je dobio , inace za tu karticu je vezan i devizni racun ali je nisam nikad koristio za kupovinu preko neta , oni kazu da to moze ali ne znaju za provlacenje novca sa menjacnica , i da oni nemaju internet kartice u ponudi vec bi kao to trebalo da je to . Jel ima neko nesto slicno pa da zna fuknionise li to , nedavno sam krenuo s ovim i cekam da Cex otvori registracije pa da pedupredim stvar ako neko zna da to ne funkcionise .

Ljudi da li znate zasto nece da mi verifikuje Poloniex account? Posaljem pasos, selfie i dodje do kraja pise kao poslali ste i da kliknem OK i to dugme ne radi uopste, klikcem 100% nece da radi i onda kad odem na profil opet mogu da posaljem Request za verifikaju al kad pokusam pise mi tek za 3 dana mogu ponovo da posaljem a nikako da me verifikuju?

Pozdrav ne znam da li je moje pitanje za ovu temu pa mi oprostite ako sam pogresio.

Krecem u biznis sa kriptovalutama,kako fukcionise cela ta prica? Kako da se registrujem na neku od menjacnica i napravim wallet, kupim kriptovalutu koja me interesuje i kasnije je prodam, koja banka prima transakcije na devizni racun, placa li se porez od uplata, sta mi je sve potrebno da krenem. Hvala na izdvojenom vremenu unapred :)

Ljudi da li znate zasto nece da mi verifikuje Poloniex account? Posaljem pasos, selfie i dodje do kraja pise kao poslali ste i da kliknem OK i to dugme ne radi uopste, klikcem 100% nece da radi i onda kad odem na profil opet mogu da posaljem Request za verifikaju al kad pokusam pise mi tek za 3 dana mogu ponovo da posaljem a nikako da me verifikuju?

isto nije htelo da radi to dugme ok , ali proveri na profile mora da pise Verification status: PENDING REVIEW
ja sad cekam da pregledaju dokumenta

Sve mi je nekako nepovezano, ima dosta rasprava i mnogo stranica za citanje. Ako mozes i ako imas vremena da mi objasnis kako to funkcionise.

prvo moras da se registrujes na menjacnicama (trenutno od boljih su zatvorene) cex.io, binance, bitfinex, bittrex...
dok se ovih dana informises sta kako idi u telenor i otvori racun dobices master karticu
coine kupujes uglavnom sa BTC ili ETH

Hvala na vremenu i objasnjenju. Imam jos neka pitanja. Zasto su zatvorene? Zasto ne mogu preko visa electron da kupujem koje hocu valute? Jel u menjacnicama pravim wallet i tu mogu da imam razne valute koje preko te iste menjacnice prodajem i dobijam na devizni racun koji moram da otvorim u telenor banci jer ona samo prima? Koliko je porez?

Hvala na vremenu i objasnjenju. Imam jos neka pitanja. Zasto su zatvorene? Zasto ne mogu preko visa electron da kupujem koje hocu valute? Jel u menjacnicama pravim wallet i tu mogu da imam razne valute koje preko te iste menjacnice prodajem i dobijam na devizni racun koji moram da otvorim u telenor banci jer ona samo prima? Koliko je porez?

zatvorene svaka ima svoj razlog uglavnom previse korisnika ,sigurno mozes i sa visa electron probas ja koristim telenor sa visom prebacujes EUR ili USD na menjacnicama zatim kupujes coin koj zelis , u menjacnicama imas automatski wallet kad napravis account tu imas razne coin-e valute su eur i usd , porez kad prodajes coin i kad prebacujes pare na karticu zavisi od menjacnice

ja sam ti ukratko odgovorio malo je komplikovanije oko tih menjacnica slanje podizanja i kupovina odredjenog coina

Nova menjačnica, daju $500 za prvih 250.000 registrovanih korisnika, s tim da se te pare ne mogu povlačiti već samo koristiti za pokrivanje troškova transakcija.

The bonus $500 you receive at registration cannot be withdrawn. This money can be used only to cover your trading fees. We want to make it clear from the start that this is the only purpose of this bonus. If you are interested in earning money you can withdraw and spend, see our referral program.

upcoin.com/?ID=c6a1b91d

Poslednja izmena:
Da li ima neka menjacnica sa malo manje rigoroznom verifikacijom a da je ok?
Posto nisam vise u Srbiji ne mogu da im dostavim ID card + utility bills na istoj adresi. Bitstamp trazi tako. Ostali su pauzirani pa ne znam koliko su komplikovani.

Povukao am sa CEXa pre cetri dana 3 ETH na Ledger i jos nisu stigli :trust:

Pre toga povukao 0.5 za probu i stiglo posle 10 min

@DonZbiki Mislim da prvo treba da postaviš neka pitanja u opštoj diskusiji o kriptovalutama. Ukratko, kao što na svetskim berzama ne možeš da kupiš naftu za dinare nego samo za dolare, evre, funte i možda još neku valutu, tako ne možeš ni svako koin da kupiš direktno, nego je osnovna varijanta preko kroz bitcoin i uglavnom ether. Samo prihvati to kao činjenicu i nemoj da te potresa. Da bi uopšte kupio i taj btc ili eth potrebna ti je berza koja radi sa tzv. "fijat" valutama (dolari, evri...), a njih je malo i trenutno mislim da nijedna ne prima nove korisnike.

Ako ne želiš da čekaš, prvo izaberi koin koji želiš da kupiš. Nađeš novčanik za njega (online, tipa myetherwallet.com, dekstop, mobilni, papirni, hardverski), nađi nekoga ko ima i hoće da ti proda, daj mu adresu iz novčanika i neka ti pošalje direktno, bez berze. Onda čuvaš u novčaniku dok berze ne otvore ponovo prijate novih korisnika, registruješ se, prebaciš koine na berzu i onda možeš da trguješ. Do tada će vrednost tvojih koina možda biti veća, a možda i manja, to je rizik koji svako mora da prihvati. I samo prebacivanje koina sa mesta na mesto em što može da traje i danima, em što se plaća provizija (zavisi od koina i berze). Eventualno, ako neko ima npr btc na berzi koja ima i koine koje ti želiš, možeš da mu platiš određenu količinu btc, onda ti on to prvo promrni u željeni koin, pa tek onda pošalje na novčanik. Ipak, ne bih to preporučio za manje poznate koine, jer i mreža i novčanik mogu imati bagove, pa koini netragom nestanu.

Elem, vidi se da ćeš imati puno pitanja, ali se potrdi prvo da pretražiš forum (99 % odgovora je već tu negde), a pitanja postavljaj u odgovarajućim temama. Npr, ovde se priča o berzama, ne o novčanicima. Zapamti samo da novčanik ne drži tvoje koine. Novčanik je samo tvoj privatni ključ. Na osnovu njega se kreiraju adrese. Koini se (kroz transakcije) vezuju za adrese. Sve transakcije se drže na blockchain listi (uglavnom). Koliko koina se nalazi na kojoj adresi vidi se upravo iz te liste, nije nigde upisano u novčaniku. Ako neko dođe do tvog privatnog ključa može da ti uzme sve koine. Ako se to desi nema načina da ih vratiš, da saznaš ko ih je uzeo niti možeš da se žališ bilo kome, jer je sistem (uglavnom) decentralizovan.

itd.

Jesam, skinuli su mi ta 3 komada sa bilansa.

Ima li sanse da se ta 3 novcica zagube ili je pitanje vremena kad ce stici?
Treba da stignu ali obicno stignu posle nekoliko minuta. Jesu prosle konfirmacije block confirmations

da ti nepise ovako nesto

https://etherscan.io/tx/0xf935eed90b11c598e6911ffb2aca0ab2f4e851ab5179204181d03fe3748b4334

treba ovako da ti bude

https://etherscan.io/tx/0xde15d720055f3f27bd5004db89d95c61b05da149296d52e405cb4ed17b6bae72
TxReceipt Status:Success

Poslednja izmena:
Treba da stignu ali obicno stignu posle nekoliko minuta. Jesu prosle konfirmacije block confirmations

da ti nepise ovako nesto

https://etherscan.io/tx/0xf935eed90b11c598e6911ffb2aca0ab2f4e851ab5179204181d03fe3748b4334

treba ovako da ti bude

https://etherscan.io/tx/0xde15d720055f3f27bd5004db89d95c61b05da149296d52e405cb4ed17b6bae72
TxReceipt Status:Success

Pa znam, za 0.5 ETH mi lepo izadje, ali za ova 3 nema bas nista
https://etherscan.io/tx/0x7fe1423b498d15f0fa9b5533de7bef7c976058d93b89c9c48501a12e6476d343

Moracu da pisem supportu.

Hvala puno canejr na ovako kvalitetnom i opsirnom odgovoru. Pomoglo mi je da sagledam celu sliku znatno bolje :)

Sta da radim sa nekoliko različitih koina kojih imam manje od jedan na Binance? Moram da ih prebacim u njihov BNB koin? Stvarno je bezveze da npr. kupis 50 nečega, a mogu da prodam 49, a onih 0.98 mi ostane za slikanje :)

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Sta da radim sa nekoliko različitih koina kojih imam manje od jedan na Binance? Moram da ih prebacim u njihov BNB koin? Stvarno je bezveze da npr. kupis 50 nečega, a mogu da prodam 49, a onih 0.98 mi ostane za slikanje :)

Sent from my MI 5s using Tapatalk

I mene ovo interesuje. I ja ih imam par.

Nista.

Ili ulozis jos u njih ili ih ostavis kao sto jesu - zato i postoji ona opcija "hide small currencies".

Može li sa coinbase da se prebaci btc na druge menjačnice (bittrex, hitbtc...)?

Nazad
Vrh Dno