Šta je novo?

Memory setings on Radeon cards

• Začetnik teme Začetnik teme pure
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pure

Čuven
Učlanjen(a)
23.07.2002
Poena
604
Dali je probao neko da se igra sa setovanjima memorije na RADEONIMA ( Ati tray tools ) by Ray Adams
Ja sam chachkao malo i na istoj frekvenciji imam u 3d marku oko 450 poena vishe.

Radeon 9700 pro konkretno, ali mogu i drugi, cas tajminge ima oko 10 stavki,
frekvencija memorije je 597Mhz znachi nije bash koliko treba za 9700 pro.(620)
ah da 3d mark 2003

Poslednja izmena:
Hm, ja sam se igrao samo sa GDDR3 memorijom... Apsolutno sta god da sam dirao, odmah bi mi brljao ekran i u 2D! To je verovatno zato sto je ona 1.6ns memorija nategnuta do MAXimuma... Kada budem imao neku jeftiniju kartu, probacu. I da, pure, daj neke shotove... Ako vas zanima kako to izgleda, pogledajte X800 XT test...

MAX Evo i slichice
Da sam malo kloknuo i memoriju ( na 305 ) verovatno bi skor otisao u 5800 max. Toliko je i max koji sam uspeo da izvuchem iz ove kartice.
Kartica je hladjena tj njen cpu preradjenim fopom 32.
Memorija je hladjena hladnjacima koji se dobijaju uz EPoX ove nove ploche.
sutra postujem i slichice iste.

Prilozi

• DEFAULT.webp
    DEFAULT.webp
    58.2 KB · Pregleda: 134
  • MAX.webp
    MAX.webp
    56 KB · Pregleda: 125
bravo na trudu! Definitivno ne moze na X800 XT kartama 🙁

"pure" me je ovim tekstom podstakao da probam ovaj tweaker za ATi i bas sam se iznenadio kada sam video default vrednosti za moju karticu (ATi Sapphire 9500NP128, 3.3ns memorija, soft-mod, volt-mod, bios za 9800Pro, ).

Sada mi je ocito jasno odakle joj dobre performanse jer ona vec po defaultu ima malo bolja setovanja (ali kako je to moguce tj. ko ih je takvim postavio ... pojma nemam, osim ako to nije zbog ugradjenog 9800Pro bios-a jer sa njime moram manje da kloknem memoriju ali uz nepromenjene performanse kartice).

Probacu je i sa vrednostima za Timings-2 koje je dao "pure" ali trenutno to ne mogu.

Poslednja izmena:
Sto mi u gornjoj trecini ekrana pobrljavi grafika nakon instalacije Ati Tray Tools-a (325)? Deinstalirao ga zbog toga a ionako nisam znao cemu sluzi tj. kako ispravno setovati gomilu opcija. Sad me ovaj thread zainteresovao.
Kartica je R9200 oc-ovana sa Ati Tool-om.

Svaka Vama cast, ako ovakva podesavanja radite bez objasnjenja sta znaci koja stavka.Koristi li neko radLinker-a? kako si uspeo da ubodes bios od 9800 u 9500. kada je prva kartica R350 ili R360, a kod 9500 je R300 ? Ili sam ja malo fijuknuo?

borab je napisao(la):
... kako si uspeo da ubodes bios od 9800 u 9500. kada je prva kartica R350 ili R360, a kod 9500 je R300 ? Ili sam ja malo fijuknuo?

Hm, koliko se secam, 9500 non-pro je jedina i mogla da se moduje(od 9500 serijala) u 9700 Pro ako ste imali srece i kupili odgovarajuci primerak. A 9700 Pro i 9800 Pro se razlikuju samo po klokovima. Dobro, u novije vreme ako imate srecu da kupite 9800 sa XT cipom, to je druga prica.
P.S. Sreca = znanje

Poslednja izmena:
Evo slichke grafichke (koga zanima).
Slikano kad memorija nije imala hladnjake

Slikano telefonom T610 zbog toga su slike mutnjikave.

Prilozi

• Picture(2).webp
    Picture(2).webp
    11 KB · Pregleda: 108
  • Picture(1).webp
    Picture(1).webp
    12 KB · Pregleda: 97
Poslednja izmena:
borab je napisao(la):
Svaka Vama cast, ako ovakva podesavanja radite bez objasnjenja sta znaci koja stavka.Koristi li neko radLinker-a? kako si uspeo da ubodes bios od 9800 u 9500. kada je prva kartica R350 ili R360, a kod 9500 je R300 ? Ili sam ja malo fijuknuo?
Pa mali opis opcije imas kada zadrzis misa iznad nekog klizaca ... nema tu mnogo filozofije.
RadLinker koristim i bas mi se dopao ovaj najnoviji u saradnji sa Cat.4.7 (sve one nove opcije koje stoje u tab-ovima za DirectX i OpenGL unutar RadLinker-a).
Svojevremeno sam dosta pricao o 9500. Ukratko: naravno da mozes da stavis bios od 9800Pro na 9700 ili 9500NP128-modovanu. U sustini sve ove tri pomenute kartice, skoro da su jednake. Caka je samo u vrsti memorije ... ne moze bios za neke tipove memoriskih modula da ide na druge ali kao sto rekoh o tome je vec bilo mnogo price (pre godinu i par meseci).

pure je napisao(la):
... Da sam malo kloknuo i memoriju ( na 305 ) verovatno bi skor otisao u 5800 max. Toliko je i max koji sam uspeo da izvuchem iz ove kartice.
Kartica je hladjena tj njen cpu preradjenim fopom 32. ...
Ja se odavno meracim da joj nakacim isti hladnjak koji mi stoji za dzabe u fioci ali nikako da nadjem odgovarajuce tanke srafove za one rupe na kartici.

Nego da te zamolim nesto. Ako mozes da uradis jedan ovakav test (vidi slicicu u prilogu) pa da uporedim skor ... zivo me interesuje skor 9700Pro u Codecreature (jer 3D Mark 03 mi je tu nepouzdan). Ovo kazem zbog skora koji se postize sa jacim karticama od moje u Codecreature ...

Inace ne mogu da idem na nize vrednosti tajminga za graficku od ovih prikazanih na slici (mogu ali uz deformacije u teksturama).

OK.
Kad se budem vratio s posla postovacu...

Evo Testa Max

Prilozi

• MAX CODE CREATURES.webp
    MAX CODE CREATURES.webp
    62.5 KB · Pregleda: 99
Ima li neki slican program za Nvidia karte ?!? riva tuner i sl. nemaju podesavanje za mem.
Poz.

CLub3D 9800SE -> softmod @ 9800 default clock GPU:378 MEM:338

default timings: 3DMark2003 5583
zategnuto (iste vrednosti koje si ti koristio): 5822

dobitak: 239 poena

is it worth it?!?!

Prilozi

• default.webp
    default.webp
    48.6 KB · Pregleda: 75
  • max.webp
    max.webp