Šta je novo?

Memoriska trilema

Učlanjen(a)
06.05.2012
Poena
170
Kako sam se dokopao jedne od najboljih z87 ploca,tacnije Asrock Z87 Oc Formula,i na nju planiram I7 4790k,kad se pojavi na nasem trzistu i ako nebude mnogo skuplji od 4770k,a dok ga cekam danima citam testiranja i gledam cene memoriskih modula.Tacnije kako su ploca i cpu vrhunske komponente prvo sam mislio da uzmem Kingston Hyperx Predator 2x4 2666mhz,medjutim vidim da se izuzetno lose klokuje tj da joj je to u stvari skoro maksimum,a onda sam mislio hyperx predator 2400 koji se moze jos malo podici i doci do prethodne ali se onda tu pojavljuje hyperx fury koji je dosta jeftiniji od obe prethodne radi na 1866 a lako ide do 2400,pa i vise.E sad nisam pametan sta da radim.
Pomagajte!!

Ima je jedan nas clan ovde na forumu,ali nikako da se izjasni za cenu!Iz price sam izvukao izmedju redova da je nece dati ni za cenu koliko je trenutno nova 2666mhz na nasem trzistu,sto mi je previse za polovno bez garancije!

Pa kako si to zaključio?
Lepo piše da neće da mu se plati kao novo.
Ponudi mu koliko misliš da vredi bez garancije, pa vidi šta će on da kaže.

Mislim da sam jasno postavio pitanje i dilemu koju imam!Komentari koje dajete su stvarno suvisni,i nemaju veze sa pitanjem!Ako vec ne zelite da pomognete,nemojte nista ni pisati.Ocigledno je da poznajete momka koji prodaje gore naveden ram,pa vam je tu nesto smesno.I da,u koliko nisi siguran i neznas,nije sramota pitati!Zahvaljujem se clanu Gibo2pac,na jedinom vrednom odgovoru.

1. Kaze se, pa samim time i pise memorija, a ne memoria! Finansije, majica, irigacija! Slovo J je u upotrebi, nije zabranjeno.
2. Nakon znaka interpunkcije ostavlja se razmak, ne pise se odmah nova rec/recenica.
3. Pre veznika "i" ne treba zarez.
4. Recenica ne pocinje sa veznikom.
5. "Ukoliko" se pise zajedno jer "u koliko" je nesto sasvim drugo.
6. "Ne znas" se pise odvojeno.
7. Naravno da nije sramota pitati.
8. Dozu zahebancije je nemoguce izbeci na Benchmarku.
:)

Ima je jedan nas clan ovde na forumu,ali nikako da se izjasni za cenu!Iz price sam izvukao izmedju redova da je nece dati ni za cenu koliko je trenutno nova 2666mhz na nasem trzistu,sto mi je previse za polovno bez garancije!
Kupi onog Kingstona. Ozbiljno.

A sto se mene tice, nisam ti odgovorio na poslednji PM jer onu tvoju "ponudu" smatram neozbiljnom... ili mozda smesnom. Ili pak i jedno i drugo. Ali sigurno ne "korektnom", kako si je ti nazvao.
Inace, sad pogledah cene kod nas, i jedino od 2666MHz sto ima jeste ovaj GeIL, kao i taj pominjani Kingston. Cene su te koliko pise... a ja sad gledam ponovo onaj tvoj PM i tvoju "ponudu" - ne vidim ni da si izjednacio to, kako ovde pises. Naprotiv, podbacio si.
A za tih 90 evra sto si ponudio - da dobijes mozda najkvalitetniju memoriju na svetu, sa rucno binovanim cipovima, koju su mnogi sa lakocom poterali preko 3000MHz... a uz to i izgleda brutalno... ***, nece da moze.

Dominator Platinum nije isti cenovni rang sa tim GeIL-om i Kingstonom. Jednostavno je tako.
Ostavljah i linkove sa cenom te memorije preko, kao i cenama sporijih Platinuma u jednoj (jedinoj) nasoj radnji... s razlogom. Ali dzaba, izgleda.

Inace je memorija prakticno nova (pise lepo u oglasu), probana tek da se utvrdi jel' ispravna, a potom i malo da se uporedi sa mojom, kada je i utvrdjeno - za razliku od moje - da radi na default frekvenciji sa snizenim naponom (1.6V) i 1T. Odmah nakon toga je vracena nazad u kutiju, tako da je cirka 17 dana bila u upotrebi. I stvarno ne znam odakle ti da je polovna.
A i garanciju ima... malo teze ostvarivu, cinjenica, zato je nisam ni spominjao... ali je ima.

P.S. Kupi Kingstona.
Zaista, imas jednu od najboljih Z87 ploca, koja moze da tera memorije u nebesa... red je da je uparis sa tim HyperX-om.

Hvala na svim informacijama i bez ljutnje.Moja ponuda je takva bila baš zbog garancije, ipak nije bas lako odvojiti novac za nešto što nema garanciju.Sačekaću jos malo, taman dok ne izadje 4790k, ako se do tada ništa ne pojavi uzeću verovatno Kingstona.Vidim da ovu Fury hvale kao odličnu za overklok, ali je ova ploca ne podzava, tj nema je na listi.

OK, nema ljutnje. Izvini zbog malo ostrijeg tona mog prethodnog posta.

Ipak, mislim da preterujes po pitanju te garancije, tj. da je tih 90 evra zaista suvise niska cifra za ovakvu memoriju - taman bila i polovna i bez ikakve garancije.
Jednostavno, takva memorija (nova i sa garancijom) kosta preko 170 evra u Evropi... dok kod nas takve identicne memorije nema u ponudi. Ipak, ima memorija iz te (Dominator Platinum) serije, samo na 1866 i 2133MHz... i ilustracije radi, kostaju ~140 i ~165 evra. Isto nove, isto sa garancijom.
Pa kada je vec tako - sam proceni koliko bio onda kod nas kostao ovakav model, na 2666MHz.

Nazad
Vrh Dno