Šta je novo?

memorijske kartice

• Začetnik teme Začetnik teme mtomas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koliko je shipping? Trebaju mi dve microSD, što veće i brže to bolje.

Nije shipping sa Amazona skup nego jednostavno vecinu stvari ne shalju. Ranije nisu slali nista osim knjiga i DVDova, sada se moze naci, ali je smor sto moras da prodjes kroz checkout da bi saznao da li shalju ili ne.
Ja apsolutno sve sto sam pokusavao nisu slali za Srbiju (poslednji put pre par meseci) i onda sam odustao od Amazonije... :d

Pa zato sto vecinu i dalje ne shalju 🙂 Ja sam skoro naleteo na par stvari, skupljih i glomaznijih i iznenadio se da shalju 🙂 Ali i dalje ne racunam na Amazon osim kad shaljem ortaku u USA, onda je Amazon prvo mesto za kupovinu jer su jednostavno najjeftiniji i imaju sve.

Koliko je shipping? Trebaju mi dve microSD, što veće i brže to bolje.

Kako mislis da mi znamo napamet to :d Ubaci te kartice u korpu i idi u checkout, reci ce ti koliko je sve zajedno, ako shalju uopshte.

Poslednja izmena:
Za DSLR ti treba 6MB/s, ovo ce biti mnogo vise nego sto je potrebno ako nisu fake kartice pa rade 5MB/s 🙂

Nase foto radnje uglavnom imaju naduvane cene za sve, nisu samo kartice u pitanju i za gomilu toga se cenkaju. Ja se secam u bm foto kada sam par puta isao pa ti kaze cenu objektiva, ti kazes da je preskupo on ponudi nize, ti izlazis iz radnje a on vice jos nizu cenu. Bas kao da si na pijaci... Pa kad se tako ponasaju radije cu da kupim i svercovanu robu iz inata...

microSDHC UHS-I

vncdc6.png

Molim vas za misljenje o ovoj kartici.
Koristio bih je u kameri marke panasonic hc v180, AVCHD 1080p. 28mb/s
Hvala

^ Imam takve, ali od 32GB i 64GB, koristim ih u A6000, bez problema ide FHD XAVC-s sa 50Mbps. Samo zašto samo 8GB? 32GB je ~10€, ne bih išao ispod toga.

Max upis je negde oko 20MB/s, što je OK osim ako ne opališ duži burst sa 11fps u RAW, treba dosta vremena posle dok ne završi upis na karticu. Čitanje je oko 90MB/s, brzo ide prebacivanje slika i videa na PC.

U principu OK kartice, ali ništa specijalno, ali su makar lokalno dostupne i prilično OK cene.

Dobio sam i ovu HAMA karticu na poklon, stvarno 80MB/s upis, nažalost samo 8GB.

Poslednja izmena:
Kingston UHS-I U3 MicroSDXC 32GB + Adapter SDCA3/32GB

Najbolje kartice na tržištu, puna brzina upisa i čitanja od 80/90 mb. Testirao je i stvarno toliko pokazuje. Ima je kod nas i cena je jako prihvatljiva. Jedino što su rasprodate SD a ostale mikro sd što i nije neki problem jer dolaze sa adapterom. Namenjene su za 4k video. Kupio pre nedelju dana za Sony aparat.

Nazad
Vrh Dno