To ili Mushkin Redline XP4000.topuz je napisao(la):Paaaaa, jesu.
Ja da sam na tvom mestu, uvezao bih iz inostranstva OCZ Gold 3200VX...
vezmar je napisao(la):Nasao sam OCZ EL DDR PC-3500 Gold GX (BH-5) i sad me intersuje da li je sto se tice performansi isplativije uzeti ovu memoriju ili Corsair XMS 4400C25 Twinx koje su po ceni tu negde
Takodjetopuz je napisao(la):Mada, oduvek sam imao neku neobjasnjivu odbojnost prema tom brendu.
Nisi lud, i ja odavno zastupam istu tezu... medjutim, jedna stvar: nece bas svaki Winbond tako lako ici na 270-280MHz. Ok, isti je slucaj i sa TCCD cipovima, ne ide svaki na 320MHz (ma, ne ide svaki ni na 300!), ali ovo sam ti naveo samo da se ne bi tako olako zaletao sa ciframa.Misko je napisao(la):ja sam jedini izgleda lud ovde, sto bi neko kupovao tccd za 3xx mhz i imao setovanja: smesno-lose-smesno mnogo- nikad u zivotu, kad na 3.5-4V kad potera winbonde moze na ~270-280 da ima setovanja koja su 1.5-2-2-.....
Nisi lud ali si jediniMisko je napisao(la):ja sam jedini izgleda lud ovde, sto bi neko kupovao tccd za 3xx mhz i imao setovanja: smesno-lose-smesno mnogo- nikad u zivotu, kad na 3.5-4V kad potera winbonde moze na ~270-280 da ima setovanja koja su 1.5-2-2-.....
CAR je napisao(la):Druga stvar koju navodis (i opet preterujes i zaleces se): 3.5-4V?!? :zgran:
Pa jel' ti 'oces na jedan da ubijes module i -bitnije- memorijski kontroler?!?
3.5V je neki limit sa svakodnevni rad, mozda bih pustio 3.6V...
Misko je napisao(la):ja sam jedini izgleda lud ovde, sto bi neko kupovao tccd za 3xx mhz i imao setovanja: smesno-lose-smesno mnogo- nikad u zivotu, kad na 3.5-4V kad potera winbonde moze na ~270-280 da ima setovanja koja su 1.5-2-2-.....
vlada_o je napisao(la):Nisi lud ali si jedini![]()
U pravu si 100%, ali jedino dfi nf4 daje napone vece od 3.2v za memoriju.
Ziveli. :bottle:
valek je napisao(la):Khmmm... Novije serije Abit ploca daju Vdimm do 3.55v.
Tu spadaju AN8 SLi, AN8 Ultra i Fatal1ty AN8 SLi. Doduse ide price da pri 3.55v dimm-ovi undervoltuju tako da je pravi maximum izmedju 3.45v i 3.5v. Upotrebljivo u svakom slucaju.
http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=856896&postcount=1
E, tako vec moze... 3.5V za svaki dan je vec u redu. Naravno, sa hladjenjem memorije (i mosfeta).Misko je napisao(la):Ma jok Care bas ovako kako sam napisao da se vrti oko 3.5V za svaki dan, a na 4V kad se malo trkamo u SuperPi i ostalim drangulijama.
CAR je napisao(la):E, tako vec moze... 3.5V za svaki dan je vec u redu. Naravno, sa hladjenjem memorije (i mosfeta).
Inace, sto se tice ovog testiranja koje je Dekara pomenuo... radjeno je to, ko zna koliko puta. Imas koliko hoces testova na netu, a sto se nasih tice, ima ljudi koji su to probali (pa i ja), a imas i test u nekom starijem Digital!-u, koji je Nedjo radio.
Uglavnom, 2400MHz CPU, to je konstanta i ne menja se... sa jedne strane TCCD (Cors... a i jos poneki je bio na testu) na 300x8 na "labavijim" setovanjima (ne secam se sad tacno koje su latencije, nije ni bitno), sa druge Twinmos BH-5 na 240x10 sa 2-2-2-5. Jaaaako slicni skorovi. Iako je prilicna razlika u HTT-u.
To je i moje iskustvo, igre, 3DMark i tako to (da kazem real-life primena) prilicno slicni skorovi (s tim sto UTT moduli, odnosno stari BH-5/6 mogu da se napanje i do 260-270-280MHz, pa da naprave i razliku)... u Sandri TCCD uvek dobija, zbog znatno viseg HTT-a... SuperPi i tamo i ovamo.
Dekara je napisao(la):Krajnje interesantna tema, mozda ne bi bilo lose da se napravi uporedni test, ali u celu pricu treba ubaciti cenu modula, sposobnost procesora da potera >300HTT memoriju(bez insinuacije na prethodne polemike :d ), mogucnost ploca za >3.2V, zagrevanje modula, mosfetova itd.
Mada, obzirom da tema nije nimalo komercijalna na ovim prostorima verovatno nista od testa, ali ne bi bilo lose da neko ko se igrao sa obe varijante iznese ovde utiske.
:wave:
A taman sam hteo da pitam za krempitemonteboy je napisao(la):...
Sto smo takodje uspjeli nakon malo mucenja je i da Lukijin bulja primerak
Winija radi na stabilnih [email protected] 4 4 8 , nazalost ostali smo gladni odnosno bez krempite jer Genialac nije ucestvovao a i Sladja je bila izgleda zauzeta![]()
...
monteboy je napisao(la):Sto smo takodje uspjeli nakon malo mucenja je i da Lukijin bulja primerak
Winija radi na stabilnih [email protected] 4 4 8 , nazalost ostali smo gladni odnosno bez krempite jer Genialac nije ucestvovao a i Sladja je bila izgleda zauzeta![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari