Šta je novo?

Meizu mx5/mx5 pro

Super je telefon, ali u principu z3 je dosta sigurnija, i pametnija kupovina. Nisam siguran kako stoje sa cenama trenutno doduse.
Sto se tice utisaka, telefon je zaista vrhunski. Radi dosta bolje nego mx4, ne znam da li je u pitanju optimizacija, ili snaga cipseta. Izrada je odlicna, osim dugmica za volume, i power on/off. Power dugme nikada skoro ni ne koristim jer telefon ima tap to wake, ali ova dugmad su jednostavno takva, da ne zelite cesto da ih pritiskate. Menu dugme je meni fantasticno, jos sa mx4 sam se zaljubio u taj koncept jednog dumeta za menu/back, i ovde lepo radi posao, mada mi je ono dugme na mx4 bilo savrseno.
Kvalitet razgovora je fanstastican, a zvuk na slusalica takodje odlican(deluje slicno kao mx4, a bolje nego na galaxy s3 koji sam koristio do pre par dana). Kamera takodje bas dobra, nema sta da joj se prigovori. U dnevnim uslovima sjajna, u mraku je ok. Ekran sasvim fin, mada ja iskreno vise volim IPS nego AMOLED, i vec sada razmisljam o mogucem burn in efektu... Softver takav kakav je. Kada se stavi nova launcher, nema flyme tu nesto mnogo uticaja. Telefon radi bas brzo, sto nije bio uvek slucaj sa mx4.
Ako nekog nesto detaljnije zanima, slobodno pitajte :)

Lep opis. Ja sam hteo da ganjam mx5 32gb iz kine ali sam odustao jer ce "uskoro" mx6 helio x20 ( oko feb vrv) i onaj pro 5 mini.

Znaci u opticaju za sledecu god mi ostaju s6,6p,mx6,pro 5 mini ,p9 i honor 8 :) mnogo vise kineza nego "zapadnjaka"

P.s. mogao si da napises nesto detaljnije o bateriji i par fotki da zakacis slikanih sa manual modom.

Poslednja izmena:
Opis nije nista posebno, ali tu sam za sve. O bateriji ne mogu jos dovoljno da prosudim, ali bice za par dana. Cini mi se da se danas napunila od 3 posto do 100 za dva sata, ali sutra cu izmeriti tacno. Ono sto je ociglesno jeste da nesto malo vise topi bateriju nego ato bi trebalo. Deluje mi da moze da izvuce oko 5 sati sot. Slike cu se isto potruditi da postavim, ali nisam ekspert za fotografiju. Stavicu i sliku kako kesira aplikacije, jer vidim da je to popularno u drugim temama. Sve u svemu, skoro pa savrsen telefon, kojeg kolje meizu zatvorenoscu, i traljavim softverom. Realno od onih sto si gore naveo, ako sve nabavljas na isti nacin, meizu bi meni ispao odmah iz izbora. Ovako kada se kupi u telenoru za ok novac, dobija se veoma kul telefon :)

Kapiram, ali se mora pokusati nesto novo :) tw,miui,lg skin,stock nexus sve je smorilo ! Treba mi neka sveza krv :)

Ostali su mi samo flyme i emui da probam od poznatijih brendova.

emui najveci piece of shit ikada napravljen.

a flyme ima za nexus da proba ako toliko hoće nego samo loži narod da kao kupuje telefon :)

Nije isto. Flyme je iskljucivo pravljen za koriscenje jednom tipkom. (Home i back jedno dugme) Ne moze to da se simulura na nexusu

imaš onaj smart touch pa tipkaj na jednu tipku, tako sam ga ja i koristio :D

Flyme kao i svaki cajniz, uzas. Ja sam probao na nexusu, sasvim dovoljno da nikada ne razmisljam o meizu telefonu sa njime.

Cenim da taj Flyme bolje radi nego vecina ostalih sistema kao sto recimo pravi Samsung, LG, itd. Dobar kao stock kod Nexusa nikad ne moze da bude, to se zna. :)

Radi Flyme ok, meni je trebalo možda jedno popodne da se naviknem na back-home sistem. Ubaci se Nova Launcher, kome ne odgovara stock, i to je to. Ima nekih nedostataka, ali ima zato i nekih zgodnih prečica.

Meni se dopadaju Meizu telefoni, razmisljao sam o MX5.

Ako bi mogle kolege da objasne sta je to toliko ocaj na flyme os-u, da vidim i ja da se razocaram :)
Sistem je sasvim pristojan, nemam neke zamerke. Ne vidim koliko uopste ima neke razlike od ostalih kada se stavi normalan launcher. A kao sto sam ranije vec rekao, fora sa jednim dugmetom je meni licno sjajna

Baci neku fotku u težem osvetljenju, kući pod sijalicama itd :)

Ne znam je li bilo reci vec negde na forumu ali ne mogu da nadjem, da li su MX5 iz Telenora sim zakljucani po difoltu ili ih ima i sim free?

Mislim da su svi Meizu telefoni otključani. Bar je tako bio slučaj sa MX4 kod telenora.

Kazu rusi da je kamera na 5.1.1.0A dosta bolja.. Naravno ako neko ima kineski uredjaj mogao bi da javi da li primecuje razliku :)

4pda. Google translate.

the camera after the update, the firmware on 5.1.1.0A pleased me! Surprised nice interface, increased variety of settings! Plus focus, well focused person I have now is very good, much better was, and very pleased with the quality of the photos, but I was upset at first (4.5.2.4A) and was appalled by the quality of photos, compared with m2 note, tell your IMHO now Heaven and earth!)) 

here in the next topic saying that the camera is shit! Updated with 4.5.2.4A to 5.1.1.0A camera raelno surprised !! Just shoot became much better! 
And the shell itself became more pleasant.

Poslednja izmena:
Odlicno :)

Samo mi nije jasno na koji to nacin Meizu softver odredjuje SS i ISO, mislim ISO 110 i 113 u par primera a onda 994 u LL uslovima (fotka sa avionom), isto i SS neki cudni brojevi, gde nadjose te vrednosti :)

Poslednja izmena:
Ko zna, inače fotke u mraku dosta dobro ispadaju, po meni jedna od najboljih kamerica na telefonima. Inače ovo su sve u auto modu koje su u postu iznad, sa manual podešavanjima to ispadne daleko bolje.

Dobih MX5 kao poslovni telefon. Onako, nista specijalno. Kameru jos nisam isprobao, mada mi to nije bitno u sustini. Telefon nije uopste brz kao sto sam mislio da ce biti. U svakodnevnom radu ne primecujem nikakve razlike izmedju Xperia E4G telefona kojeg imam. Pretpostavljam da u igrama i slicno se pokaze jacina hardvera ali to ne korstim. Ni 3GB RAM-a se ne oseca kako bi trebalo, ima tu sitnog kocenja i cekanja... onako, ocekivao sam da ce telefon da izuva kako radi - naravno nije da on ne radi brzo i glatko, ali sam ocekivao dosta vise. Takodje, erkan ima neki zele efekat kad se skroluje gore dole onako jako brzo (pretpostavljam da graficki cip ne moze da isprati zahteve). Ono sto je dobro je izrada, deluje kvalitetno telefon, ekran, kamera, lep je dizajn, sve deluje bas dosta kvalitetno - osim ispupcenog stakla za kamericu. Videcemo dalje u radu kako ce da bude. Antutu mi daje 49000.

^Hejter.

Sve ok, ali uporediti brzinu e4 sa mx5 i reći da nije ništa specijalno bolje i fluidnije.... Nemam komentar.. Koristio sam oba uredjaja, znam zašto pričam

Poslednja izmena:
Zbog DAC bih i ja probao ovaj model, iako je prevelik, možda bih se i lomio ako je tako dobar DAC (nisu zeznuli softverom). Nigde nisam video ovaj model.

Ako bi mogle kolege da objasne sta je to toliko ocaj na flyme os-u, da vidim i ja da se razocaram :)
Sistem je sasvim pristojan, nemam neke zamerke. Ne vidim koliko uopste ima neke razlike od ostalih kada se stavi normalan launcher. A kao sto sam ranije vec rekao, fora sa jednim dugmetom je meni licno sjajna
Ne znam kako je sad, ja sam ga koristio na mx4 ali cenim da nisu nista bitno sredili od tad. Ja sam zbog tog flyme OS i prodao telefon, jer sam samo posle 10 dana korišćenja poceo da gubim zivce. Pisao sam vec u mx4 temi, ne secam se sad vec svega prodao sam ga pre god dana, ali vrlo bagovit sistem, jednostavno nedovršen, takav utisak mi je ostavio.
Bagovi sa smsom, restartovanje, bagovi sa drugim tastaturama, toga se secam a ima ih još. I nervira me ovako sam po sebi OS, ne sviđa mi se toliko modifikovani Android.
Definitivno najgori UI na telefonu ikada, bar koji sam ja video. Zbog toga vise i ne razmišljam o meizu telefonima.
Steta jer imaju stvarno lepu izradu.

drugar je uzeo mx5 pre jedno mesec dana, zalio se malo da mu nesto steka i da se restartuje pa je malo sizeo prvih par dana....posle toga je stavio novi flyme (5.0) sistem i telefon je bukvalno progledao, instalirao je sve i svakakve stvari na njega i sta god da je probao sve je radilo bez problema
ja sam prosle nedelje uzeo PRO 5 i za sad ni na jedan problem nisam naisao, jedino sto ja cekam je zvanicna verzija flyme 5.0 za PRO 5 :)
slikanje i snimanje odlicno radi cak i u slabom osvetljenju, snimao sam i slow motion koji izgleda odlicno
video razgovori na 4g mrezi su predobri, pogotovo kad se uzme u obzir da razgovaram na relaciji kina-srbija ;)

Nazad
Vrh Dno