Šta je novo?

Meizu mx5/mx5 pro

vice president of Meizu announced in 2015 total sales exceeded 20 million units, an increase of up to 350% last year.

Bolest :)

Ima mx5 ir blastet, tj daljinac? Na gsmareni pise da ima i niko vise nista ne spominje. Falaaa

Nema.

Imao sam i dobrih telefona, uzeo ovog kineza da probam, odličan telefon. Na jedan taster sam se navikao za pola sata. Baterija dobra. Ekran takodje. Kamera kazu da će da bude bolja sa novim softwerom ali nisam uspeo da sa I verzije prebacim na A, znači mora da se čeka zvaničan update, kao postoji mogućnost ali ne bi se igrao sa tim. Kamera u 16*9 umesto 13 Mpx ima 12 Mpx. Ima neki bug sa tastaturom, koristim Swipe, kada hoću da ispravim neku reč unazad, ne mogu da udjem u nju i da izmenim jedno slovo nego moram celu reč... I tako, dobar telefon. :)

Potrebna pomoć ako iko zna i ako je to moguće? meizu MX 5 Dual, kako namestiti viber i whats up, telegram... za oba broja ...mora da postoji način ili aplikacija, da li iko zna?

^ Isto kao i na svakom drugom dual SIM telefonu - praktično nikako.

[youtube]0aYpY2dypfw[/youtube]

Reklama za meizu za rusko trziste. Kako se pise meizu ozbiljno planira da napadne rusko trziste sl godine :)

Poslednja izmena:
Pa one i idu uz pro 5 premium paket. Koji nikako nije jeftin. :)

Jel uspeo neko da instalira Antutu 6 sa Antutu 3D? Kaže device not supported.

Inace, izasla je metoda za instaliranje A romova, na I uredjaje, tj da budem precizniji na TCCM I varijante koje se prodaju kod nas.
Flyme 5 je generalno moderiniji od 4.5 verzije, i primetno je da dosta bolje drzi bateriju. Ja sam instalirao bez clean data, i radi odlicno, presao sam na 5.1.2 A stable verziju

Inace, izasla je metoda za instaliranje A romova, na I uredjaje, tj da budem precizniji na TCCM I varijante koje se prodaju kod nas.
Flyme 5 je generalno moderiniji od 4.5 verzije, i primetno je da dosta bolje drzi bateriju. Ja sam instalirao bez clean data, i radi odlicno, presao sam na 5.1.2 A stable verziju

Kako ti se pokazao flyme5? Najvise me zanima da li su ispravili, iako laserski, glupavi focus na kameri? Ovo ostalo verujem da je oke i bolje.. posalji mi na pm postupak prelaska sa 4.5I na 5.1.2A ili mozes i ovde okaciti, verovatno jos nekog zanima sta i kako. falaaaa

Meni je za sada flyme 5 dosta bolji od prosle verzije. Video sam da neki spominju da je fokus popravljen, ali ja iskreno nisam primecivao da ne radi ni ranije. Doduse, ne koristim kameru previse. Sve u svemu, definitivno unapredjenje u odnosu na 4.5, i vredi probati.
Da bi instalirao A verziju na I, potrebno je da pratis metod 1 iz ovog uputstva : https://meizufans.eu/forum/topic/25...ional-firmware-on-your-chinese-mainland-meizu. Metodi 2 i 3 ne rade na mx5, probao sam ih ranije. Kada odradis to iz uputstva, mozes da flashujes bilo koji rom, i ja sam izabrao trenutnu stable A verziju. Posto A verzije nemaju play store, trebace ti google installer, koji mozes skinuti kao apk iz ove teme : https://meizufans.eu/f-a-q/.
Rom ima nekoliko kineskih aplikacija, koje mozes da uklonis bez problema.

Meni je za sada flyme 5 dosta bolji od prosle verzije. Video sam da neki spominju da je fokus popravljen, ali ja iskreno nisam primecivao da ne radi ni ranije. Doduse, ne koristim kameru previse. Sve u svemu, definitivno unapredjenje u odnosu na 4.5, i vredi probati.
Da bi instalirao A verziju na I, potrebno je da pratis metod 1 iz ovog uputstva : https://meizufans.eu/forum/topic/25...ional-firmware-on-your-chinese-mainland-meizu. Metodi 2 i 3 ne rade na mx5, probao sam ih ranije. Kada odradis to iz uputstva, mozes da flashujes bilo koji rom, i ja sam izabrao trenutnu stable A verziju. Posto A verzije nemaju play store, trebace ti google installer, koji mozes skinuti kao apk iz ove teme : https://meizufans.eu/f-a-q/.
Rom ima nekoliko kineskih aplikacija, koje mozes da uklonis bez problema.

Hvala ti puno. Malo me buni ova metoda posto pise da je za prelazak sa A na I, a nama, tj meni, treba sa I na A.. Ali vrujem ako je tebi proslo procice i kod mene :) :) :)

mx5. dual

E da glubi vlasnici vibera i whats-a u 2016 toj jos nisu predvidwli dva na naloga na dual sim-u..bruka isramota od njih.inace imao mx4 a sada mx 5..fenomenalni telefoni...flyme je takav kakav je sta da se radi...ali van flyma stvarno dobri telefoni za 150-200 e manje od ostalih tog ranga (koristim uporedo i s6 edge pa mogu da poredim iz licnog iskustva).mislim da je mx 5 best buy u Srbiji trenutno.

Sinoć radio šest puta i nista, danas iz prve, možda zato što sam probao bez čiste instalacije... Nemam pojma ali radi, malo kineskog đubreta kada moram da kažem tako, najviše sam instalirao zato što kažu da je kamera mnogo bolja i zbog klasičnog recent apps. Videćemo dalje. Hvala na pomoći u svakom slučaju. :)

Iskoči mi jutros nešto na kineskom. :) Neću da se vraćam na 4.5I ali čim izadje 5.0I, vraćam se na I verziju. :)

Meni ovo iskreno ne drzi bateriju ni priblizno kao 4.5I, ne znam kako su vasa iskustva sa flyme 5A sto se baterije tice.

Iskreno, ne samo baterija koja je skoro 50% slabija, nego zeza i ovako. Gomila sitnica, 4.5I je bio ovakav kakav je ali je radio bez ijedne greške, petica nije dobra, večeras ću vratiti na staro.

Sutra treba da izađe Flyme OS 5.1.2.0G za MX5.
Izgleda da menjaju nomenklaturu, pa će sada "G" biti za "Global", umesto dosadašnjeg "I" za "International".

To je veoma lepa vest s obzirom da mi je ova 5A dosla glave. Cak imam utisak da beta bolje radi od stable, ali ceka se sutraaa za taj G :) ;) :)

Iskreno, ne samo baterija koja je skoro 50% slabija, nego zeza i ovako. Gomila sitnica, 4.5I je bio ovakav kakav je ali je radio bez ijedne greške, petica nije dobra, večeras ću vratiti na staro.

Ne pamtim da mi se ikada desilo da mi skine telefon u toku noci 30% u mirovanju... A na Fly5 battery stats je konfuzan i nekako i dalje ne mogu da skontam sta mi jede bateriju.

Malopre skinuo i instaliro novu verziju softvera, pa da podjelim par screenshoot-ova
uploadfromtaptalk1452093898565.jpguploadfromtaptalk1452093908170.jpguploadfromtaptalk1452093915060.jpguploadfromtaptalk1452093920677.jpg

Na 5G nema Flyme nalog, sto je i dobro i lose, sve zavisi od korisnika do korisnika.

Vrh Dno