Šta je novo?

Meizu MX4

Tako što kopiras to što imaš u ono čim klikneš da ti otvori telefon, ni u jedan folder, nego direkt u telefon

Da li je neko uspeo da resi problem sa kasnjenjem notifikacija konkretno za whatsapp ?:mad: Trenutno sam na test verziji 5.6.1.5, a telefon je PRO ako to igra neku ulogu.

Ja nisam uspeo, jedno vreme mi je radilo kako treba kad sam se igrao sa permisijama, ali opet ne radi već duže vreme. Možda ima neko rešenje na Meizu Fans forumu, nisam tamo bio odavno.

A gde se nalaze,jer ja ne mogu da ih nadjem? Imam meizu mx5 internacionalnu verziju...

Moraš biti na kineskoj verziji softvera da bi imao teme nažalost.

Da,to sam izguglao jedva,ali nikako da ubacim kinesku verziju,probao sam jednostavno preko update.zip ali mi ispise samo neku gresku i nista,da li postoji neko resenje?

Postoji za MX4, ne znam da li je isto i za MX5. Reći ću ti kako je za MX4, pa ti probaj nešto slično.

Za MX4 je sledeća procedura:
Ubaciš 4.0.4I verziju softvera, tj. uradis downgrade na nju, pa posle toga ubaciš najnoviju A verziju. E sad, pošto mi se čini da MX5 nema 4.0.4 nego neku noviju verziju, možda da probaš da ga downgrade-uješ na najnižu moguću I verziju, pa onda da ubaciš najnoviju A verziju. Nisam siguran, ali možeš da probaš.

Pitanje vezano za kolege sa 5.6.X verzijom A softvera na MX4:
Da li imate problema sa prijemom SMS-ova? Meni svaki dan ne stigne minimum 10 SMS-ova koje mi ljudi pošalju i siguran sam da ima veze sa softverom pošto sam nedavno ubacio najnoviji i od tad kreće problem.

Razmišljam se o skorijoj kupovini ovog telefona Pro verzije. Koje su mane ovog telefona? Vidim da se svi bune oko notifikacija da im kasne. Kakav je software? Na netu review-e što sam gledao meni deluje skroz ok. Da li se isplati poručivanje iz Kine ili da jurim ovde po oglasima? Koliko su vam bile dažbine ako je neko uzimao preko AliExpressa i sličnih sajtova?

Hvala ☺

Ja sam naručio 22. januara sa JD-a pro verziju i sad čekam, pa kad budem imao nekih informacija, pisaću.

Koliko te je izašla Pro verzija? Kada stigne javi utiske i kako si prošao sa carinom.

176.99$ pro verzija sa 16gb. Malo manje od 21 hiljade din mi je skinulo. Sad Boga molim da me ne ojade na carini.

Ima bagova: prilikom snimanja slika je zumirana, kasne notifikacije na whatsapp-u ( viber mesendzer to radi ), ako posaljes sms poruku na broj koji nije +381, odgovor ti stize u novi "kontakt,folder,karticu kako god" ako me razumes sta hocu da kazem. Kamera je po danu odlicna. Skener otiska prsta je brz. Opreme e nema kod nas tkd sve moras narucivati i cekati ali nije skupo. Sagovornik se slabije cuje, zvuk u slusalicama je odlican. Trenutno sam na beta verziji flyme 5 ali navodno ce uskoro redovno verzija. Na kineskoj verziji softvera ima dosta kineskih aplikacija neke mozes izbrisati, a neke ne tj mozes i te ako rutujes telefon. Kad se prebaci na eng jezik ostanu neke stvari na kineskom ali su totalno nebitne stvari, moze se preci na internacionalnu verziju softvera ali tamo stize kasnije update za softver.

Hvala na podeljenom iskustvu. Kameru gotovo da i ne koristim noću, tako da mi to ne smeta. Ovo što se kontakta tiče navikao sam jer sam imao iPhone gde sam upisivao sam +381. Opremu sam za sve telefone poručivao, jer je veći izbor, nije problem da sačekam 15ak dana.

Dvoumim se još uvek, ali definitivno MX4 Pro će biti moj sledeći izbor. Da sačekam još malo, taman da vidim kako će stefan10 proći sa carinom.

Hvala na podeljenom iskustvu. Kameru gotovo da i ne koristim noću, tako da mi to ne smeta. Ovo što se kontakta tiče navikao sam jer sam imao iPhone gde sam upisivao sam +381. Opremu sam za sve telefone poručivao, jer je veći izbor, nije problem da sačekam 15ak dana.

Dvoumim se još uvek, ali definitivno MX4 Pro će biti moj sledeći izbor. Da sačekam još malo, taman da vidim kako će stefan10 proći sa carinom.

Nisam siguran da li si me razumeo :D znaci cim se udje u video mod da se snima slika je vec automatski nekako zumirana :wall: a koji jos telefon gledas sem ovog ?

Mislim da je tako kod svih telefona..

Po meni je nekako bas dosta zumirano.. Uradio sam screenshot kako izgleda, na obe slike je ista udaljenost telefona od sata. Mozda je ovo normalno, pre ovoga sam imao g2 pa nisam primetio da tako zumira :d

Prilozi

• 12632815_10206080773520231_1288034443_o.jpg
    12632815_10206080773520231_1288034443_o.jpg
    73.3 KB · Pregleda: 98
  • 12620376_10206080773840239_581499302_o.jpg
    12620376_10206080773840239_581499302_o.jpg
    125.9 KB · Pregleda: 116
Poslednja izmena:
Nisam siguran da li si me razumeo :D znaci cim se udje u video mod da se snima slika je vec automatski nekako zumirana :wall: a koji jos telefon gledas sem ovog ?

Ukapirao sam šta si hteo da kažeš, kao što je rekao "fkloznica" i meni je to nekako normalno. Bar na prethodnim telefonima sam imao takav "efekat". Pa prvenstveno sam hteo M2 Note, ali onda sam video ovaj i zaljubio se u dizajn i dobre specifikacije. Gledam još Xiaomi Mi4c, ali mi se ne sviđa dizajn što je meni veoma bitna stavka...

I ja sam izmedju M2 Note i MX4 Pro. Drugi je dosta bolji ali nema SD slot a skuplji je samo 20, 30e. Mala je razlika u cijeni otkad je ona akcija na JD.com.

Nemam potrebu za slotom za mem. karticu. Sasvim mi je dovoljno 16gb, bar je tako bilo na prethodna 4 telefona. Muzika mi je na Dizeru, slike na cloudu, jedino aplikacije i po koji snimak.

Fazon toliko zumira i z3 kada se snima 4k :)
Ja ne znam kako je kod drugih, ali meni su 4K snimci očajni i to na svim softverima do sad. Zrnasto je sve i jednostavno je loš kvalitet. I nije problem do primerka jer imam dva MX4 u kući, a ima i drugar i na sva tri je isto.

Ima bagova: prilikom snimanja slika je zumirana, kasne notifikacije na whatsapp-u ( viber mesendzer to radi ), ako posaljes sms poruku na broj koji nije +381, odgovor ti stize u novi "kontakt,folder,karticu kako god" ako me razumes sta hocu da kazem. Kamera je po danu odlicna. Skener otiska prsta je brz. Opreme e nema kod nas tkd sve moras narucivati i cekati ali nije skupo. Sagovornik se slabije cuje, zvuk u slusalicama je odlican. Trenutno sam na beta verziji flyme 5 ali navodno ce uskoro redovno verzija. Na kineskoj verziji softvera ima dosta kineskih aplikacija neke mozes izbrisati, a neke ne tj mozes i te ako rutujes telefon. Kad se prebaci na eng jezik ostanu neke stvari na kineskom ali su totalno nebitne stvari, moze se preci na internacionalnu verziju softvera ali tamo stize kasnije update za softver.

Kako mislis da se sagolornik slabije cuje? Jel kad pojacas do kraja i opet slabo...,pitam te jer ja malo slabije cujem a upravo cekam pro veziju sa jd,malo si me sad zbunio sa tim utiskom :/

Kako mislis da se sagolornik slabije cuje? Jel kad pojacas do kraja i opet slabo...,pitam te jer ja malo slabije cujem a upravo cekam pro veziju sa jd,malo si me sad zbunio sa tim utiskom :/

Pa slabo se cuje cim je malo veca buka. Pre ovog telefona sam imao g2 i u odnosu na njega se slabije cuje. Pojacano do kraja i slabije je.

Vrh Dno