Šta je novo?

Meizu MX4

pa dobro za ove modifikovane kineske romove nije ni bitno koja je android verzija. mnogo je bitnije da dobije funkcije u samom romu koje dobije npr bolji i skuplji mob istog proizvodjaca.

miui na mi4 sa 4.4.4 je isti kao miui na mi4i koji je 5.0. bukvalno je jedina razlika ta cifra u setingsima. isti primer je i sa romom na m2 note,identican je kao onaj na m1 note iako je jedan 5.0 drugi 4.4

Uglavnom svaka im čast za to što je je i mx2 dobio kitkat, ali što se tiče brzine ibacivanja update-ova i podrške korisnicima, tu su jedna velika nula.

Ja sam svoj telefon kupio zato što su obećali Ubuntu još za prošli decembar, a razočarenja se samo nižu.

imas ubuntu na invajt sistem u evropi :)

sa tim ubuntu su picali sebi u nogu ali ko zna sta stoji iza te price

Pa ima, ali je pitanje da li hoću da kupujem novi telefon svaki put kad izađe neki novi ROM.

pa dobro za ove modifikovane kineske romove nije ni bitno koja je android verzija. mnogo je bitnije da dobije funkcije u samom romu koje dobije npr bolji i skuplji mob istog proizvodjaca.

miui na mi4 sa 4.4.4 je isti kao miui na mi4i koji je 5.0. bukvalno je jedina razlika ta cifra u setingsima. isti primer je i sa romom na m2 note,identican je kao onaj na m1 note iako je jedan 5.0 drugi 4.4

Da takvu podrsku ce imati, ali ne verujem da ce dobiti lolipop. Isto tako mislim da ni Xiaomi mi4 nece dobiti zvanicni lolipop.

Da ima taj Ubuntu, i evo kako citam , da ce se na Ubuntu MX4 moci instalirati Flyme OS. Dok na Flyme OS MX4, verovatno nece moci Ubuntu

pa takva podrska je bitnija od klasicnog dodavanja brojeva..

df4b1889b0901e82f729c80aba2c465f.jpg

Kod mene se pojavila zuta fleka u gornjem levom cosku. Ako je porediti sa iMac- ovima i slicnim problem onda lepak ekrana pravi problem, slicno je bilo i sa iPhonom gde se posle nekog vremena vracalo u normalu. Kod mene se prvo malo pojavilo pa se prosirilo. Verovatno ima veze sa temperaturom, kada se prica preko vibera gornji levi cosak deluje toplije od ostatka fona.

Jel baš mx4 u pitanju, pošto sam čuo da m1 note na našem tržištu ima dosta problema sa kvalitetom.

[youtube]sHSOjFta_9Y[/youtube]

Jedno veoma zanimljivo poredjenje. Koliko je flyme laksi od miui. 2gb vs 3gb.

mislim da je mx4 postavio rekord ovog multitasking speed testa. Z3 npr odradi za 1min i 11sek

Poslednja izmena:
Dali se nekome dešava da mu se wifi na telefonu zaglupi? To se najbolje vidi na direktnom strimingu. Twitch najbolje to pokazuje, moze i skype. Desi se da brzina padne sa 20Mb na 10ak kb u sekundi, i onda se ponovo vrati u normalu, a ponekad samo diskonekt/konekt pomaže da se ponormali. Mislio sam da je do rutera, SBBov cisco epc3928, ali nije, pošto mi laptop i drugi telefon ne prave te probleme. Pored ovog problema, postoji i problem sa odzivom pune brzine. Npr. kad pokrenem speedtest ili chrome, programi se pokrenu i počnu da učitavaju ono što treba da učitaju, ali brzina nikako da pređe tih 10ak kbps. I onda odjednom povuče punu brzinu i odradi sve normalno.

Ja nisam imao takvih problema.
Kod mene je telefon počeo da koči ponekad i da kasni sa izvršavanjem naredbi. Moraću da vidim da li da pređem na Lolipop i vidim hoće li biti bolje ili da ostanem na KK-u.

Dali se nekome dešava da mu se wifi na telefonu zaglupi? To se najbolje vidi na direktnom strimingu. Twitch najbolje to pokazuje, moze i skype. Desi se da brzina padne sa 20Mb na 10ak kb u sekundi, i onda se ponovo vrati u normalu, a ponekad samo diskonekt/konekt pomaže da se ponormali. Mislio sam da je do rutera, SBBov cisco epc3928, ali nije, pošto mi laptop i drugi telefon ne prave te probleme. Pored ovog problema, postoji i problem sa odzivom pune brzine. Npr. kad pokrenem speedtest ili chrome, programi se pokrenu i počnu da učitavaju ono što treba da učitaju, ali brzina nikako da pređe tih 10ak kbps. I onda odjednom povuče punu brzinu i odradi sve normalno.

Proveri da ipak nije ruter u pitanju, kod mene u kući se desi da ruter neće da sarađuje sa nekim uređajima, dok ostali rade ok.
Preporučijem da testiraš telefon i kod nekog prijatelja pa da proveriš.

^

Msm da je do SBB-a. Kod mene kada su zakacena dva uredjaja preko wifi i komp mi je na istom modemu (kablovski), ume nekad ping da krene da luduje i net onda radi ocajno na svim uredjajima, posle restarta sve je ok. Pre ce biti da je do njih.

Je l' ima nekog na Lollipopu da podeli utiske? [emoji4]
Da vidim da li da pređem ili ne...

Ja sam na Lolipopu, nije ništa posebno i nema nekih većih razlika, antutu je slabiji, oko 35k.
U svakom slučaju ništa te ne košta da probaš ako već voliš da menjaš romove.

Edit: Nova launcher ne radi, pa sam promenio sa Apex-om

Poslednja izmena:
Evo, probao sam na tp linku kod komšije, radi ok. Gledao sam u podešavanjima i sem opcije pod wireless/qos/wmm support, nema ništa što bi moglo da ima veze.
Pitanje... Kako ruter funkcioniše kada su povezani uredjaji različitog standarda. Jedan je G a drugi podržava N tehnologiju. Da li se ruter povinuje sporijem ili svakpm uređaju omogućava njegovu maksimalnu brzinu.

Zavisi od rutera i od toga da li je N na 5 ili 2,4GHz.
Ako G uređaj aktivno radi, a N je na istoj fekvenci, može da ga uspori.

Kontam da bi to trebalo da pitaš u nekoj temi o ruterima ako postoji, ja se iskreno ne razumem.

Znam jedino da su unutra mali kinezi koji prestajaju žice po zahtevu ;)
download.jpg

Dobio sam invite za kupovinu MX4 Ubuntu edition, ako je neko zainteresovan, ne trazim nista za uzvrat, samo da vidim iz ruke kao izgleda, ako neko kupi, meni ne treba, posto vec imam 2 tel....
dokaz:

q0HL0cz.png

edit: zaboravih da kazem da je rok za kupovinu 72h od prijema, znaci jos nekih 70h

Poslednja izmena:
To je developer edition, što znači da nije za svakoga a i nije baš bez bagova koliko sam shvatio.

U svakom slučaju ja sam prodao svoj MX4 pre neki dan, bilo je lepo dok je trajalo ali me je smorio.

Telefon je stvarno odlican, ali to smara sto nema nikakvih kustom romova, i bas nista za njega

Inače ono što me je jako iznerviralo, platio sam telefon 450$ a nisam mogao ni da probam Yunos niti Ubuntu iako su to mogli veoma lako da omoguće.

Jednostavno boleo ih je K.... smeta mi taj odnos prema korisnicima koji je skoro pa ponižavajući.

P.S: koliko sam skontao po nekim forumima Flyme mnogo bolje radi na Nexus 4-ci.

Inače kupujem elephone p8000 pa ću probati Flyme i tamo, ne da sam nešto preterano zaljubljen u njega nego čisto da probam.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno