Šta je novo?

Meizu MX4

Trazi mi 139$ sa DHLom, to mi odgovara mislim sa DHLom jer sam jos 2 nedelje u FR. Vec ne znam sta da radim, dal da narucujem, ili da dodam jos malo i kupim drugi telefon a ovog prodam nekome za delove.
Tek kada saznaš cenu zamene moći ćeš da odlučiš.
1 dan star od operatera kod nas se može često naći ispod 300eur.
Nisam pametan, negde si na pola. Jako je teško odlučiti mada da ja moram da odlučim, mislim da bih ga prodao za delove.

Kao sto sam rekao u servisu su mi trazili 159evra, da bi kasnije rekli da ne mogu da nabave deo od meizu-a. Onda mi je Mitar1982 dao link za maticnu plocu i prodavca sa aliekpresa koji moze da mi posalje. Na taobao sajtu deo kosta 85evra, taj prodavac sa aliexpresa trazi 139dolra total uracunato slanje dhl-om. Ja bih sam zamenio maticnu.
al uvek to, da li da placam jos ili da uzmem drugi telefon, bas sam u dilemi. Ne znam koliko bi mogao dobiti ako ga prodam za delove? plus ovih 139 $, ili ajde onih 159evra sto sam bio spreman da platim za servis. Ne znam stvarno. Videt cu danas, sutra, pa odluciti.

Neće prodaja za delove ići tako lagano, i po nekoj wow ceni....
Takodje, nemaš garanciju da će sve biti ok i kada kupiš ploču.
Nezgodna situacija za odlučiti.

Ni nemislim da mogu dobiti neku wow cenu, nesto izmedju 80-100evra. Ipak je skoro nov telefon, baterija, ekran, zvucnici, i ostalo sve sto moze da se iskoristi. Ko zna mozda ga i zadrzim a nekad ce vec mozda izaci neki nacin da se stavi custom recovery. Jer meni jedino sto ne valja na telefonu je to sto ne mogu da reinstaliram recovery. Nista drugo :)

Kako sta je.. Smart bar se zove kod meizu a navigation bar kod ostalih androida. Vidis kod mene,ovi dugmici home back i recents.
Kod meizu je valjda samo back dugme ako nisi u flyme apk ? E interesuje me kako taj bar dole izgleda kada se koristi nova

Koristio sam jedno vreme Novu, mozda sat vremena :) nisam zapamtio kako je izgledalo, transparentno ili ne

Transparentno je kod nove. . .koristim je negde od januara i sve radi ok.

Kako sta je.. Smart bar se zove kod meizu a navigation bar kod ostalih androida. Vidis kod mene,ovi dugmici home back i recents.
Kod meizu je valjda samo back dugme ako nisi u flyme apk ? E interesuje me kako taj bar dole izgleda kada se koristi nova

Ja sam skroz zaboravio za to, sklonio sam ga čim sam uzeo tel. Na samoj Novoj je providan, ima samo back dugme, a u ostalim aplikacijama beo, i bode oči.

Kul, znaci uskoro dobijaju i android mx4 ubuntu, ja cu ga probati sigurno, ako sve sljaka u fulu ostajem na ubuntu sigurno

I brzo ćeš se vratiti na Android. Ubuntu na telefonu nije ništa posebno.

Mislis? Ima negde da se proba? Ja gledao snimke na yt, izgleda mi veoma lepo sredjeno i prakticno

Znam, jer sam koristio na Nexusu. I to više verzija (jer sam pratio razvoj). Videćeš i sam.

Slazem se da Ubuntu nije nesto preterano zanimljiv, i ja sam ga probao na Nexus 4 , ali to je bilo davno, mozda se nesto promenulo, ne znam.

Pa rekli su da ce prvo da izbace mx4 sa ubuntu, a zatim ce pustiti i ostalim vlasinicima mx4

Mene isto interesuje Ubuntu Touch.
Bio poseban ili ne.

Rekli su oni sto sta ali nista od toga. No videt cemo ovo u vezi Ubuntu

Nema nikakve sanse, probao sam iz fastbota da uradim nesto, ali fastboot ima neki sekjuriti koji ne dozvoljava da se bilo sta radi po sistemu ili cemu vec.
Jos cu pokusati da uradim preko fastbota update originalnog update.zip Mislim to sam vec radio ali izbaci da fale neki textovi, android info text. sad skidam drugi pa mozda ce tamo biti, . ne znam ni sta znaci taj android info text.
bas mi je malo bedak sad da bas nista ne moze da se odradi, gori su od apple.
dobro ja sam zeznio, ali bas da je toliko sve zatvoreno, zakljucano. ne mogu da verujem
Jesi li probao da pronadjes na netu kako se ulazi u mask mode ili tipa da se skrate pinovi nand memorije ,mora da postojji nacin da ga vratis u zzivot (garant nisi jedini koji ga je ciglirao)

mask mode? nisam to sad prvi put cujem. Znam 100% da nije cigliran, 100% se moze srediti uz pomoc nekog tool-a ali meizu je stavio neki security cak i na fastboot tako da nista ne moze da se odradi. Gori su i od apple-a sto se tice zastite. Kod apple bar postoji iTunes pa uradis restore, kod ovih nista.

sutra mi stize tel sa servisa pa cu da vidim sta mi je ciniti.

citam u vezi mask mode da tu treba update.img a kod meizu nema img file, samo update.zip

Poslednja izmena:
Cao drugari, kakva iskusva imate sa baterijom, ne mogu da kazem da sam prezadovoljan,
bukvalno curi pred ocima dok se koristi, koristim na balance modu i iskreno cini mi se da nesto nije u redu, od kad sam ukljucio telefon, evo proslo je 4,5 sata i baterija je vec na 68%,
sot je 1h40 min.

osvetljenje ekrana je dosta nisko, mozda i donjoj petini,
wifi ukljucen, koriscen whatsapp i dva kraca poziva, pise da ekran jede 64% baterije

Tnx

Tako je otprilike i meni, oko 70% i 1h30min SOT, al generalno mi izdrzi oko 1 i po do 2 dana u stand by, sa 4-5h SOT

mask mode? nisam to sad prvi put cujem. Znam 100% da nije cigliran, 100% se moze srediti uz pomoc nekog tool-a ali meizu je stavio neki security cak i na fastboot tako da nista ne moze da se odradi. Gori su i od apple-a sto se tice zastite. Kod apple bar postoji iTunes pa uradis restore, kod ovih nista.

sutra mi stize tel sa servisa pa cu da vidim sta mi je ciniti.

citam u vezi mask mode da tu treba update.img a kod meizu nema img file, samo update.zip
Znam da je to soft brick ali valjda ce ga neko resiti ,gledao sam malo na netu i video da ima jos ljudi sa istim problemom ,najbolje bi bilo kad bi neki dev uspeo da skine kod za proveru i da ponudi rom u img formatu,***

Danas sam dobio telefon nazad, i evo sta je bio razlog nemogucnosti popravke. Odgovor je od Meizu-a. Ovo je na Francuskom: lors du dépôt de votre produit à révèle son irreparabilite pour le motif suivant: Retour en l'etat irreparable pour: Guarantie constructeur non applicable sur produit etranger. Conformement aux conditions de garantie constructeur, votre produit n'est plus couvert par la garantie et vous est donc retourne sans aucune intervention.

Prevod na engleski:when filing your product reveals his irreparability for the following reason: Back to the state irreparable for: Warranty not applicable on foreign manufacturer product. In accordance with the manufacturer's warranty, your product is no longer under warranty and you therefore returns no intervention

Prevod je uz pomoc google translate, pa mozda ima malo gresaka, ali uglavnom, razlog je taj sto moj telefon nije kupljen u oficialnoj prodavnici ( meizu mart, ) vec preko ovih prodavnica sa interneta , pa kao takav ne podleze garanciji.
Ali ja njih uopste ne svatam. Lepo sam napisao da naplate popravku jer znam da ne podleze garanciji, ( ovo nisam napisao jer ne zelim da saljem nazad u Kinu u online prodavnicu gde sam kupio), vec da hocu da platim.

Eto, kad sam maler onda sam maler.
Pronasao sam scater file od mx4, jedan clan je postavio na meizufun forumu ( kaze da konacno spflash tool prepoznaje telefon pa je skinu scater file),. I rekoh ajd da probam, da udjem u meta mode ili fastboot mode, pritiskam vol up i power, nista. Kako nista kad je moglo se uci u fastboot mod. Da probam skinut bateriju, odsrafiim onaj poklopac cime je baterija pricvrscena, izvadim bateriju, otkopcam napajanje, i vidim gore desno jos jedan otkacen mali flat kabel, kad ono to je kabel od vol up i down dugmeta. Vidim polomljen onaj konektor, ne moze da se prikaci na plocu. HHHHHHHHHHH to su ovi u servisu polomili. Sta cu im sad, nista, oni ce reci da sam ja.
Stvarno cu bacit telefon u korpu, ili cu dati kome.

Jel otišao konektor na ploči, ili na flex kablu? Tih flex kablova ima na Aliju za 10ak dolara. A da si baksuz, jesi.

Au ***, ima li tvojoj agoniji kraja, jel moze da se pristupo fastboot mode mozda preko kompa? Ili je jedino resenje drzanje tih dugmica

Vrh Dno