Šta je novo?

Meizu MX4

I od mene svaka preporuka za meizu mx 4. Ovo je super cena u telenoru. Za moj paket je 32000.
Sto se tice home pucanja, nema nikakvog pucanja a ni restartovanja. Ustvari ni ne razumem sta znaci home pucanje.

Stigla tempered zaštita, sad mogu da ga vozim po stolu koliko hocu. :)

Ovo gore da je MX4 bolji od G3 nema leba, ni kamera ni ekran. Tu su negde, ali je G3 i kamera i ekran bolji, ako bi bas uporedjivali. Jedino je baterija nesto bolja kod MX4.
Takodje u mom slucaju G3 radi bolje od MX4 na kom sam imao home pucanje i restartovanje. Govorim kao korisnik i MX4 i G3.
U telenoru naravno MX jeftiniji ali na oglasima je G3 jeftiniji.
Oo da, itekako je bolji.

Koristio sam lg g3 uporedo i imao ga 3 meseca. To sto ima qHD ekran ga nencini boljim nazalost. Low light slike i brzina fokusa su bolji na mx4. Ne bih menjao fonbza losiji svakako. Koliko god zeleo, G3 nije ispunio moja ocekvanja, G2 mi je cak bio bolji.

No stvar ukusa i iskustva, ovo je samo moje.

Ni ne primeti se dok se ne zagledaš sa strane i kod zvučnika.

Probao sam ključevima i nisam uspeo da izgrebem.

IMG_20150211_102024.jpg

Edit: izvinjavam se drugi telefon mi je službena kanta i slike kao da su slikane veš mašinom.

Poslednja izmena:
Oo da, itekako je bolji.

Koristio sam lg g3 uporedo i imao ga 3 meseca. To sto ima qHD ekran ga nencini boljim nazalost. Low light slike i brzina fokusa su bolji na mx4. Ne bih menjao fonbza losiji svakako. Koliko god zeleo, G3 nije ispunio moja ocekvanja, G2 mi je cak bio bolji.

No stvar ukusa i iskustva, ovo je samo moje.
Ja sam bas suprotno menjao Meizu za G3. Nekako mi G3 deluje kao sigurniji izbor. Podrska, onda ne pricam o qHD samo jer je qHD, kazem oba uređaja imaju fantastične ekrane, ali kad bi vec zalazili u detalje mislim da je G3 ipak nesto bolji tu.
Ne znam koju verziju sam u tom trenutku imao, ali znam da sam skidao tamo sa njihovog sajta update, 2x sam ga nadogradio bas zbog tih sitnih bagova, sad mozda grešim dušu mozda su i sredili sve.
Pricam generalno, "sigurnije" se sad osecam sa G3,nego tad sa MX4,nemam nikakvih dečjih bolesti i pucanja, restarta itd.
Zvuk mi je takodje cistiji, jeste na MX4 jaci zvuk ali mi se cini kao da je na silu pojacan i vise nego sto treba pa kad se slusa bez slušalica nije bas cist.
Da se razumemo, za te pare je MX4 odlican telefon, mislim na to koliko realno vredi,sa njihovog sajta, ne na telenor cene ili jos gore Win Win i te radnje. Samo kad bih ja za te pare uzimao fon opet bih uzeo G3. A na ugovor Mate 7. Mate 7 jer mi se licno mnogo svidja i zbog većeg ekrana.
Pozdravljam ovde korisnike Meizu i nadam se da ce lepo da vas sluzi bez ikakvih problema, da ne bude da sam neki hejter :)

Ja sam bas suprotno menjao Meizu za G3. Nekako mi G3 deluje kao sigurniji izbor. Podrska, onda ne pricam o qHD samo jer je qHD, kazem oba uređaja imaju fantastične ekrane, ali kad bi vec zalazili u detalje mislim da je G3 ipak nesto bolji tu.
Ne znam koju verziju sam u tom trenutku imao, ali znam da sam skidao tamo sa njihovog sajta update, 2x sam ga nadogradio bas zbog tih sitnih bagova, sad mozda grešim dušu mozda su i sredili sve.
Pricam generalno, "sigurnije" se sad osecam sa G3,nego tad sa MX4,nemam nikakvih dečjih bolesti i pucanja, restarta itd.
Zvuk mi je takodje cistiji, jeste na MX4 jaci zvuk ali mi se cini kao da je na silu pojacan i vise nego sto treba pa kad se slusa bez slušalica nije bas cist.
Da se razumemo, za te pare je MX4 odlican telefon, mislim na to koliko realno vredi,sa njihovog sajta, ne na telenor cene ili jos gore Win Win i te radnje. Samo kad bih ja za te pare uzimao fon opet bih uzeo G3. A na ugovor Mate 7. Mate 7 jer mi se licno mnogo svidja i zbog većeg ekrana.
Pozdravljam ovde korisnike Meizu i nadam se da ce lepo da vas sluzi bez ikakvih problema, da ne bude da sam neki hejter :)

LG je poznat po tome da pravi suntave softvere sa puno falinki i onda posle izbacuje boga oca ispravki,znam jer i ja imam LG,tako da bi ja u svakom slucaju pre uzeo Meizu

Ni ne primeti se dok se ne zagledaš sa strane i kod zvučnika.

Probao sam ključevima i nisam uspeo da izgrebem.

Pogledajte prilog 162444

Edit: izvinjavam se drugi telefon mi je službena kanta i slike kao da su slikane veš mašinom.

Super, uopste se ne vidi. Sta imas pozadi?
Ja narucio on cover stop sam vex positive like ode, i narucio "valjda" original poklopac baterije ali u zlatnoj boji ( mako budded prodavao nekad, da izvucem vise ) :D
i narucio jos jedan poklopac baterije ali od koze. Poslato je, sad cekam da stigne.

Stigao MX4. :)

@lopusina

Daj link koji si tempered glass poručio, gledam i ja da ga stavim na ekran.

U ovom trenutku jedino bitno pitanje je kako sebe da odvratim od kupovine, kada nije toliki upgrade u odnosu na Nexus 5

Svratiš jedan dan do mene da ga isprobaš, ja upravo pređoh sa N5.

Kako se ponasa flyme u odnosu na stock android ?

I ja cu sa n5 na meizu. Ali verovatno meizu note :)

Ja sam bio probao flyme na n5 i meni je to bilo cudno iskustvo, uopste se ne bi navikao na taj izgled.

Ponaša se jako dobro, samo se vidi da mu fali ART jer ga nema ni u developers options, u martu bi trebalo da bude lollipop pa će tu svakako biti implementiran. Sutra ću detaljniji review da napravim.

Ne znam sta je to toliko drugacije? Tesko se navici? Koristio sam smartfonove, od onih prvih windows mobile, pa simbian, pa iOS, pa android na note 2, nexus4 , xiaomi mi2, pa ovaj novi windows phone, i sad eveo meizu. Budite malo otvorenih vidika, nemojte da se bojite novih stvari. Na sve se moze navici, plus na ovaj meizu kao i miui ( slicni sistemi), se moze instalirati bilo koji launcer pa se onda ima onaj android stil launcera. Meni vise odgovara ovaj iOS stil launcera, jer sve je tu samo na svipe levo ili desno

Npr, ja koristim iz telenora play plus duo paket, i za mene ta cena je bas super u telenoru, po toj ceni se moze naruciti kineska varijanta meizu mx4, ovako se kod nas dobije internacionalna verzija plus garancija

Poslednja izmena:
Ko ne može da se navikne može uvek da promeni launcher, kod mene je trenutno Nova launcher i stavio sam ga da malo promenim izgled. ima par fazona oko home dugmeta koja treba skapirati i to je to.

Mozda i u tome lezi caka. Ljudi se boje prelaza sa jednog sistema na drugi, ok, to se podrazumeva ako je u pitanju iOS, wp, ili android, ali da se plase androida, to mi je nesvatljivo

Naravno da se plase kada iza coskova vrebaju tw,lg ui i njima slicni android skinovi :)

Na ovom telefonu ti je praktično dozvoljeno da pobrišeš sve aplkacije koje ti nisu potrebne, uz prejednostavno rutovanje i jedan restart.

Ali kada ga rutujes ne mozes da instaliras ota updejt iz telefona ?

Ma nisu problema aplikacije, smeta mi kada promene mt meni, notifikacije, settings, u sustini ceo UI. Meni flyme nije legao, ne volim te androidolike kopije iOSa

Poslednja izmena:
Kad se rutuje telefon, a to se odradi iz aplikacije u samom telefonu, dobijes obavestenja o updejtu, ali se odradi ceo updejt od nekoliko stotina megabajta, dok bi normalno bilo nekoliko desetina megabajta

@telep bar je nesto drugacije

Poslednja izmena:
Ali kada ga rutujes ne mozes da instaliras ota updejt iz telefona ?
Root se radi kreiranjem Flyme naloga i nakon toga te fon pita da li zelis root pristup aplikacijama i to je to. Restart i gotovo.

OTA radi nakon toga, ali skida ceo novi image zip i preflesuje sve za par minuta i ostaju sve aplikacije. Posle toga opet isto root i to je to.
Bez root-a skida samo delove koji su izmenjeni i manje skida, to je sve.
Uglavnom, OTA radi iako si root-ovan.

Nazad
Vrh Dno