Šta je novo?

Meizu MX4

Da, to sam zaboravio da napomenem... Baš mu je glasan zvučnik, pozitivno sam se iznenadio.

Oni su i poceli kao kompanija za audio plejere/opremu tako da mobovi po tom pitanju moraju biti valjano iznad proseka.

Rusi se i dan danas kunu u zvuk iz mx3,kakvi iphonovi i cuda..

Edit: kada smo vec kod mx4 izasao je gizmov test
http://www.benchmark.rs/artikal/test_meizu_mx4-3798

[YOUTUBE]v1xEKhF5QvE[/YOUTUBE]

kakav je ovo klip sa bencha. Coskovi od plastike ? Slusalice idu u retail pakovanju ? :)

Edit: beli je brutalan ali ubija ga glossy plastika. Stvarno steta..

Poslednja izmena:
Da, baš je ružna ova glossy plastika. Ja nisam dobio sluške u pakovanju, doduše ja sam na oglasima uzeo fon.

Pa ne idu sluske uz pakovanje. Koliko sam ispratio cak se i u kini tesko dobijaju,mislim da mora da se doplati za njih da bi bile u pakovanju

@fkloznica

Kolega koji je snimao mislio da su od plastike :) Za slušalice sam se i ja iznenadio, zar je moguće da ih niko ne dobija, ja sam mislio da je to samo naše pakovanje...

Kinezi,stara bagra :) ostavi mesto za sluske u kutiji cisto da se ponadas ;)

Definitivno ta glossy bela plastika kvari utisak. Nije se svidela ni mojoj sestri i koleginici kad su juče videle klip.

Stigao mi je poklopac, narucen,pocetokom meseca, sve ukupno za manje od dve nedelje kod mene, bez carine i pdv-a. Ali nije original, Na kutiji nista vise ne pise osim ovog Meizu, poklopac, na prvi pogled izgleda kao da je original, ali je nesto laksi od originalnog, fali mu neki broj unutra odstampan na poklopcu ( iznutra) originalni ga ima, i na kraju ne naleze bas najbolje na kuciste, cak i oko kamere je malo tesno, ne znam da li moze da se vidi sa slike.

p50213-085359.jpg

dsc5360.jpg

dsc5361.jpg

dsc5362.jpg

Sluške su dobili samo oni koji radili preorder a kasnila im je pošiljka duže od dve nedelje. Tako da svi mi ostali nismo dobili sluške. Inače imam INT. vezziju naručenu direkt od Meizu-a. Što je najgore pitanje je da li uopšte imaju gde i da se kupe.

Bilo je milion pre-ordera koji su se načekali pa su njih počastili sa dva para sluški,e zato nema za Vas :)
slavsaj,ajd na pivo pa da vidim telefon cheers

Sad sam doso iz varosi kuci :), da sam video pre poruku, javio bih ti se.

Najveći problem ovog telefona je Flyme definitivno. Još uvek pati od dečijih bolesti i ima nelogične stvari.

Ima samo osam aplikacija u recepti, recimo. Ne možeš da setuješ svoje zvuke za third party aplikacije, već možeš samo Meizu fabričke. Ima problem sa SwiftKey i selekcijom slova reči, itd. Ne možeš da expanduješ notifikacije, da setuješ koje aplikacije mogu da koriste LED.

Ovo je par iz glave što sam video ovih par dana korišćenja telefona.

Ostatak je super. Kamera brutalna, telefon je preglasan, dizajn odličan, lepo leži u ruci, baterija od 4-6h.

Za zvuke verovatno nisi pohvatao kako se menjaju.. Ako je slicno kao na miui onda mogu da se stave custom melodije za razlicite apk.

Znam da swiftkey brljavi,to ce valjda ispraviti

Poslednja izmena:
Uffff... Vec dugo razmisljam da promnim telefon... Hteo sam nexus 5 da uzmem u telenoru (izasao bi me oko 25k ali je vrlo brzo nestao is ponude), pa sam mislio OnePlus da uzmem ali me pokolebali oni problemi sa njim + ne bih imao garanciju (300e)... U jednom periodu nije bilo nista povoljno u Telenoru ili na oglasima da se uzme (do 300e) a onda dodje MX4... U telenoru bi me kostao 25-26k uz moj paket a mislim da bih dobio i na paket 30% popusta...

Poslednja izmena:
Ima samo osam aplikacija u recepti, recimo. Ne možeš da setuješ svoje zvuke za third party aplikacije, već možeš samo Meizu fabričke. Ima problem sa SwiftKey i selekcijom slova reči, itd. Ne možeš da expanduješ notifikacije, da setuješ koje aplikacije mogu da koriste LED.

Ostatak je super. Kamera brutalna, telefon je preglasan, dizajn odličan, lepo leži u ruci, baterija od 4-6h.

Jesi probao zvuk sa nekim boljim slusalicama? Bas me zanima kakav je u odnosu na N5..

A ako te smara cajniz UI a hoces takav hardver i sto bolju autonomiju nemas mnogo drugih opcija za te pare - OPO, M8 i Z2/3.. samo ocigledno si navikao na Nexus softver pa je pitanje da li bi ti i ovi telefoni u potpunosti odgovarali.

Zvuk po defaultu na nexus 5 je slab. Sada koristim cm12 i popravili su zvuk bas dosta. Skoro je pa duplo glasniji nego na stocku.

Jesi probao zvuk sa nekim boljim slusalicama? Bas me zanima kakav je u odnosu na N5..

A ako te smara cajniz UI a hoces takav hardver i sto bolju autonomiju nemas mnogo drugih opcija za te pare - OPO, M8 i Z2/3.. samo ocigledno si navikao na Nexus softver pa je pitanje da li bi ti i ovi telefoni u potpunosti odgovarali.

Nisam, imam one Xiaomi Piston 2 što pola foruma ima, mogu da istestiram. :D

Pa OPO tu ispadne najbolja opcija, još uvek mogu da se odlučim za njega...

Nema, niti će biti koliko sam skapirao jer Mediatek ne da source.

Steta. Zato ja nikada ne bi uzeo mtk telefon, uvek nesto sa njima.

Uffff... Vec dugo razmisljam da promnim telefon... Hteo sam nexus 5 da uzmem u telenoru (izasao bi me oko 25k ali je vrlo brzo nestao is ponude), pa sam mislio OnePlus da uzmem ali me pokolebali oni problemi sa njim + ne bih imao garanciju (300e)... U jednom periodu nije bilo nista povoljno u Telenoru ili na oglasima da se uzme (do 300e) a onda dodje MX4... U telenoru bi me kostao 25-26k uz moj paket a mislim da bih dobio i na paket 30% popusta...
Koji problemi? Oni tipa ekrana koji ne postoje vec 6 meseci. I koju garanciju nemas? 2god regularne EU garancije a ne Mika Mobil 6 meseci na softver

Pa imao sam kombinaciju iz amerike da uzmem telefon i tada kada sam mogao da ga uzmem imao je taj problem sa ekranom... sad nemam opciju da uzmem telefon iz amerike niti evrope... a i cimanje je a saljes u nemacku telefon radi reklamacije...

Upravo o tome sam i ja pricao. Znaci jos uvek nisu sredili.
To za SwiftKey, nije samo SwiftKey, vec svaka druga tastatura kada je uključena predikcija reci, samo stock radi ok. Koja je po meni dosta losa. To mi je mnogo bilo zeznuto jer sam godinama na SwiftKey. Citao sam po forumima na to se vec dosta vremena unazad zale i nikako da srede.
Imao sam problema i sa stock sms aplikacijom, ne mogu sad tacno da se setim sta. Skinem neku drugu i ona me jos vise zeza.
Flyme na prvi pogled super deluje, fluidno, ajfonovski lepo, ali kad ga malo duze koristis ispadne da je pun nekih nebuloznih rupa. Ne znam samo zasto im je problem da te sitnice srede. Sitnice, ali dosta iritiraju.

Baš to, par sitnica koje kvare ukupni utisak o jako dobrom uređaju.

E, da, i sistemski font mi je loš.

Poslednja izmena:
Vrh Dno