Šta je novo?

Meizu m2 note

To je i kod mene bio problem sa flyme 5 i viberom. Zbog toga sam se vratio na flyme 4 jer nisam uspeo da resim...

Izguglala sam moguce resenje. :D

Security->Power-> podesavanja u gornjem desnom uglu i odcekiras Disable linked launch. Videcu da li radi. :D

13118985_884429408350887_6667492563987648719_n.jpg

Dobro je, neka pomoc i od mene. Testiracu kasnije radi li.

P.S. Kod mene Viber nakon ovoga radi. :)

Poslednja izmena:
Nisam gledala. Elem, ovo ipak nije resilo moj problem na duze staze.
Nasla sam caku (verovatno poslednja koja sam saznala za ovo) da se viber zakljuca u karticama jer ga clean obrise. Verovatno je i to neko provalio pre mene, ali kao sto rekoh mrzelo me da listam x stranica iza. :D

Nemogu da nadjem, a bilo je u temi.Kako da se uklone ikonice aplikacija koje ne koristim?

Ima li pomoci za problem sa kvalitetom razgovora, sagovornici me cuju modulisano, isprekidano, Telenor....

Meni se desava cesto da me uopste ne cuju. Problem je do telenora...

Drugari, danas mi je dok sam trcao ispao telefon, naprslo je staklo (display radi). Ima li neko iskustva oko zamene, tj. da li mora da se menja ceo display ili moze samo staklo? Koja je cena i ko menja kod nas?

Poslednja izmena:
Menjao ja skoro, napisao sam par stranica ranije... Inace juce zeni opet ispadne telefon i opet pukne ekran, al ovaj put samo malo u gornjem desnom uglu, kontam da ga ne menjam dok ne polupa skroz :)

Inace koliko god da je telefon hvaljen hardverski, zavrsna obrada i materijali su krs, sto se moze videti iz prilozenog, 2 puta ispao telefon 2 puta pukao ekran. Moj Note 3 mi je padao jedno 20 puta do sada i to na beton i sa vecih visina i nista. Al naravno zato je i cena takva pa se ne zalim, i ono ceo ekran 20e i nije neka investicija. Samo moram joj uzeti neki metalni bumper jer pored bebe ne moze da sacuva telefon.

Cena u ovlascenom je 8500din.

Nista, sutra narcujem preko aliexpressa (gledao sam, kosta oko 25$ sa svom onom opremom, a takodje ima i upustva na yt), pa javljam kako budem uradio :) da li je teska zamena, posto pretpostavljam da si sam menjao jer si pitao za lepljenje?

Pa nije teska ako si nekad radio nesto slicno i umes da drzis srafciger i imas iole malo zivaca :)

Ja sam ovaj kupio, bas od ovog prodavca i stiglo za 12 dana ja nisam mogao da verujem kad sam otvorio paket.

U smisu koliko je brzo stiglo, obicno cekam 3 nedelje, a posto cesto porucujem ocekivao sam nesto drugo, pa sam se iznenadio kada sam video da je ekran stigao :)

Hvala u svakom slucaju :) Samo jos jedno pitanje, kada si pitao za lepljenje, da li si lepio super lepkom ili nekim drugim? Jer sam gledao da na aliexpressu, tj. da u onom paketu ne stize ona traka koja se pojavljuje u videu.

Nikako super lepak, jer ako ti se desi ovo sto se meni desilo da se polupa ponovo nikad niko nece moci da ga skine vise. Treba ti neki lepak koji sutra mozes razdvojiti ako bude bilo potrebe...

Inace koliko god da je telefon hvaljen hardverski, zavrsna obrada i materijali su krs, sto se moze videti iz prilozenog, 2 puta ispao telefon 2 puta pukao ekran.

Meni je 3 puta pao. 2 puta na ekran direkt i jednom sa strane i nista mu nije bilo. 1.5 - 2m je neka visina bila :)

Telefonu nista :)

Inace koliko god da je telefon hvaljen hardverski, zavrsna obrada i materijali su krs, sto se moze videti iz prilozenog, 2 puta ispao telefon 2 puta pukao ekran. Moj Note 3 mi je padao jedno 20 puta do sada i to na beton i sa vecih visina i nista. Al naravno zato je i cena takva pa se ne zalim, i ono ceo ekran 20e i nije neka investicija. Samo moram joj uzeti neki metalni bumper jer pored bebe ne moze da sacuva telefon.
I na osnovu toga si zakljucio da je materijal krs? Da li ti je ikada ispao Samsung (S2 do ovih najnovihih), video bi kako se oni lako lome. Ili neki LG. Ili usr*ani Ajfon. Kao da ih prave da od najmanjeg pada se ekran pretvori u srchu. Meni jedino stari HTC Wildfire nikada nije pukao a ispadao je toliko puta da su mu i ona slova pozadi sa maske HTC otpala od siline padova. Ekran nije pukao jer je prakticno ono preko njega plastika koja ga stiti, plus nije Gorilla glass i slicno pa nije tako osetljiv.

Dakle, ni jedan telefon nije sertifikovan niti predvidjen za padove, posebno sa ovolikim ekranima. Mom drugaru je ispao Huawei G7 iste velicine kao M2 note, nesto banalno i prc ekran odmah ode u srchu kao da si ga maljem udario.
Ili jos sveziji primer sa Nexus-om 5 kupljenim u USA. Pao drugaru na parket, lagano.... i prc sve ode do te mere da ni pola touch-a ne radi vise, totalno unisten. Veci krsh od Nexusa 5 nisam video. I to kupljen u USA. Sramota.
Tako da, to nije nikakav argument za (ne)kvalitet.

Poslednja izmena:
Ja pricam iz mog iskustva, a vi kako hocete :) Zena je imala s4 pre toga ispao joj brdo puta pa nista i na kraju kafa ga ubila, imala je P8 isto par padova i nista, a ovaj bukvalno 2/2 tako da za mene je to lose i mogu da kazem da je, po meni, korisceno neko jeftinije staklo, cak je i ona sama zakljucila to. Meni je drago da su vasi izdrzljivi toliko, ali pazite ih dobro, kontam da je njoj svaki put pao na ugao, jer je oba puta iz ugla krenula pukotina, baksuz. Sad kad je pukao poslednji put je spao sa visine od 30-40cm kad je izlazila iz auta bio je na sedistu i skliznuo napolje samo.

Znam ja da ni jedan nije sertifikovan da prezivljava padove niti to ocekujem, samo kazem da su sigurno koriscen jeftiniji materijlai u izradi jer i cena sama govori to, pa ceo nov zamenski ekran je 20e. Sto opet nije problem i nisam ni ocekivao premium kad sam ga uzeo...

Onda je tvoja žena bila srecnica, jer ja ne znam kome sve nije pukao S4 kad je pao, a da ne pričam i ovde na forumu koliko je bilo ljudi od samo jednog pada sa pola metra [emoji23]

Sent from my m2 note

Ultimo, da li mozes da proveris koliko u "multi touch testeru" ima dodirnih tacaka. Orginalni ima 10.
Da li je rezolucija 1920*1080? Pitam jer sam video da se prodaju i sa rezolucijom od 720 px.
Meni je takodje telefon pao na ivicu, bukvalno nije udario staklom, ali je napuklo od "stresa".

Poslednja izmena:
Jeste vi sigurni da je sve ok s motorikom vasih ruku, kad vam toliko ispadaju telefoni?[emoji1] [emoji1] [emoji1]

Nema nikakve veze koliko vam je puta odredjeni mobilni ispao i nije se polupao, vec kako je pao... Na displej, na ledja, na ivicu.... Primer jedan, Alcatel Idol X... Nehotice ga oborim sa ormarica u firmi, tipa 1.80m visine. U letu da docekam na koleno (ruke bile zauzete) , pa na nogu i posaljem preko cele svlacionice , inace plocice su postavljene na podu. Nista mu nije bilo, amortizovao sam koliko toliko udar kad sam ga docekao na koleno, i pao je na ledja kada sam ga sutnuo:) Zato je posle mesec dana ispao iz dzepa na beton, pao na ivicu i ode displej.

Primer dva, pre par godina sam imao raspali HTC Desire C, uzasan telefon hw, ali napravljen da traje. Prvi put ispadne iz dzepa, padne na ivicu i opet naprsne displej,tj zastitno staklo. Doduse bio je potpuno funkcionalan te sam nastavio tako da ga koristim. Nekih 6 meseci kasnije ispadne mi iz biciklisticke torbice na jednom spustu. Cicak traka popustila i ispadne mi pri nekih 40km/h na asfalt, kotrljao se sigurno 10m niz put. U prvi mah nisam hteo ni da se vracam po njega, reko garantovno je gotov ali ipak zakocim i vratim se zbog sim kartice. Nadjem fon u delovima, spojim ga i on RADI. Kuciste bilo izubijano , ishabano a displej za divno cudo ostao u istom stanju kao posle prvog pada.

Jeste vi sigurni da je sve ok s motorikom vasih ruku, kad vam toliko ispadaju telefoni?[emoji1] [emoji1] [emoji1]

Mi koji imamo decu vise nam ispadaju telefoni, ostavis tel na krevetu dok se okrenes on vec na podu, e sad, da li je do motorike? :)

Poslednja izmena:
vidim ja da su za većinu ovde caterpillar telefoni, a ko hoće normalan telefon onda je jedino rešenje one maske koje imititaju cat telefon, dakle debele sa plastikom i gumom...mojoj ženi sam na oba njena telefona stavio takve maske i eno veselo joj ispadaju svaki čas i ništa..dobro, ti telefoni su 4.7" pa ne deluju preveliko, jeste glomazno i ružno na 5.5" ali nema druge za sve one kojima često ispadaju telefoni...

Koja je bese verizija softvera bila na telefonu iz Telenora fabricki? Kupio sam ga u novembru ako ima neke veze. 4.5.3 ili 4.5.4.2?

Nazad
Vrh Dno