Šta je novo?

Meizu m2 note

Moram da se ubacim u priču oko kvaliteta izrade. Meni je krenuo da krcka kod otvora za sim karticu. Prilikom jačeg stiska se baš čuje krckanje. Ovako jeste kompaktan ali ne znam kako se desio ovaj problemčić. Aparat nikada nije ispadao, čuvam i njega i N4 kao oči u glavi. E sada, ne verujem da bi mi Telenor ovo uvažio kao reklamaciju i da bi mi zamenili aparat.

Nije previse tezak i glomazan?
5.5" jeste veliko,ali nekako mi je mnogo kompaktnije,cak i sa maskom, nego kod ostalih istih gabarita,pa cak i nekih od 5"..i mnogo laksi od npr ajfona 6 plus, koji ima ekran istih dimenzija, a opet je krupniji i dosta je tezak,skoro sam imao prilike da se sluzim s njim,pa mi je bas to privuklo paznju.
Ja sam sa 4.7" presao, medjutim nikakvih problema nemam. Sve zavisi od tebe,skokni do neke radnje pa probaj uzivo, tako ces najbolje znati.

Meni je to isto bio potencijalni problem ali odnos bezel/ekran i velicina/tezina je taman. Telefon jeste povelik, ali odlicno lezi u ruci

U pocetku jeste tesko da se naviknes na ekran te velicine, ali ni meni ne smeta to sto je 5.5"
Drugarica ima Lumiu 535 koja ima 5" ekran ali je lose odradjen prostor oko ekrana pa je telefon velicine kao moj. :)

5.5" jeste veliko,ali nekako mi je mnogo kompaktnije,cak i sa maskom, nego kod ostalih istih gabarita,pa cak i nekih od 5"..i mnogo laksi od npr ajfona 6 plus, koji ima ekran istih dimenzija, a opet je krupniji i dosta je tezak,skoro sam imao prilike da se sluzim s njim,pa mi je bas to privuklo paznju.
Ja sam sa 4.7" presao, medjutim nikakvih problema nemam. Sve zavisi od tebe,skokni do neke radnje pa probaj uzivo, tako ces najbolje znati.

Problem nastane kada treba da stavis telefon u farmerke ili dzep na duksu. Mislim da ce ovo biti moj prvi i jedini 5.5. Inace sve ostalo je extra plus svidja mi se autonomija

Ja sam prije ovoga imao Nexus 4, navikao sam se brzo. Sad mi Nexus smiješan kad ga uzmem u ruku.

Nije. Meni je skroz ok.

Ja sam imao dobra iskustva sa ovlašćenim Samsung servisom (BG electronics), pošto je i Meizu njihov ovlašćeni, miran sam.

Upravo. Uvoznik = ovlasceni servis = sve jedno ti je gde si ga kupio.

Divlje radnje daju "garancije" 6 meseci i godin dana,kod njih ni zvake ne bih uzeo.dve godine je prava,nosis u ovlasceni servis i mirna backa.
Pa ko takve uslove prihvati - sta da se radi, niko ga nije terao da drmusa ogradu. A takve treba prijaviti inspekciji momentalno. xD

Ne znam bas koliko je bolje kod operatera s obzirom na to koliko su tek oni zakerala sto se tice svega. Kod njih maltene nista ne podleze garanciji i sve je fizicki kvar koji dolazi od strane korisnika.
Uostalom, mozda je i taj telefon koji je polovan kupljen preko operatera. ;)
Ne pricaj gluposti. Operateri su samo _distributeri_ uredjaja (da se tako izrazim), uvoznik je isti kao i drugim 'radnjama' sto se jasno moze i videti na kutiji proizvoda. Dakle operateri ne vrse servis uredjaja, vec ovlasceni servis = uvoznik. Prema tome krajnja tacka za korisnikovu reklamaciju je ovl. servis koji je cesto i glavni uvoznik. Sto implicira da je sve jedno ako si uzela telefon kod operatera ili u radnji na 'H' i ostalih 'pravih' radnji. Uslovi garancije su navedeni jasno i glasno od strane proizvodjaca/uvoznika. Operater nema sta da tumaci koji je kvar nastao na uredjaju jer je to posao servisa.

Bolje je od operatera jer imas 2 godine prave garancije a ne neke divlje iz divljih radnji. Mozda gresim dusu i te garancije se bolje ostvaraju u malim radnjicama ali ja licno mislim da tim radnjama nista ne znaci da se pozoves na bilo koji zakon jer i oni sami vesto izbegavaju isti
Procitaj sta sam napisao u prethodnom quote-u. Naravno ovo vazi za 'normalne' radnje a ne neke koje ti daju 6m garancije ili druge uslove. Tako da ako u garanciji pise da je npr. BG elektronik ovl. servis i uvoznik, nema sta da brinete. A ako su ga uzeli preko Ali-ja, i daju neku internu garanciju onda je to problem, bolje ga sami narucite itd.
Dodatno, iz licnog iskustva M2 note kupljen u radnji na 'L', po otvaranju kutije se ispostavilo da je DOA (ne sasvim, ali fizicka deformacija) i vec sutradan je bez ikakvih problema zamenjen u istoj radnji za drugi, iako po Zakonu su mogli da ga salju na ovl . servis radi potvrde da je DOA / ima deformaciju koja nije nastala pogresnom upotrebom itd. Ali su bili korektni i odmah sami dali drugi. Naravno ovo ne garanatuje da ce se svi ponasati tako.

Nije previse tezak i glomazan?
Ne, taman je, naravno malo treba vremena za navikavanje, ali ovo je gornja granica za telefon, realno sve preko ovoga je tablet.

Poslednja izmena:
Ako uzmemo u obzir to da drugarici nisu hteli da uzmu telefon govoreci na licu mesta, u poslovnici, da telefon radi dobro i da ne zele da ga nose u servis ne mozes reci da nisu zakeralo i da lupam gluposti. Vrlo dobro znam da i telefoni kupljeni kod operatera imaju isti servis kao i kupljeni u Gigatronu recimo. Nisam napisala zbog cega iznosim takav stav o tome kakvi su, ali sada znas zasto sam rekla da su zakeralo i da ne lupam gluposti. ;)

P.S. Stiglo mi je staklo, montira se isto kao folija? :)

Poslednja izmena:
Verovatno isto...u mom slucaju i folija i staklo je nemoguca misija.Sve mogu, al da nalepim to ***** na ekran kako treba nema sanse..jednostavno sam operisan od toga.

Najlakse je zalepiti u kupatilu, pustis vrelu vodu par minuta, dobro operes ruke sapunom. Kad se kupatilo napuni parom prvo vlazna krpica da uklonis masnocu, zatim suva da pokupi alkohol i prasinu, zatim stavis staklo (poravnas po duzoj strani) pustis da nalegne i tapnes na sredini. Upali svaki put. :)

ma moze i ispod lampe, da ti osvetli da vidis da nema nijedne tackice na ekranu... i samo brises alkoholom (mikrofiber krpom) dok se ne cakli skroz, onda polako zalepis i to je to.

Alkohol na oleo premaz ne ide, jer ga skida.Cak ni sredstvo za monitore ne bi trebalo jer sadrzi alkohol.

Meni tecnost kojom je natopljena krpica broj jedan deluje kao alkohol. Verovatno nije cist, vec neki razredjen.

Te njihove krpice su kao neka kora... Ja uzmem normalnu,kvalitetniju

Verovatno zavisi od stakla koje narucis. Zadnje koje sam stavljao je bilo sa alia, oko 3 evra komad. Doslo sa dve krpice (suva i vlazna) i nekim cudima za prasinu. Krpice nisu spektakularne, al zavrsile su posao. Najveci problem kod stavljanja folije/stakla su prasina i masne ruke. Zato napunis kupatilo parom i ubijes prasinu.

Alkohol na oleo premaz ne ide, jer ga skida.Cak ni sredstvo za monitore ne bi trebalo jer sadrzi alkohol.

Pa kad se stavi folija/staklo potpuno je svejedno da li ima ili nema premaz. Osim ako kojim slučajem skidanje premaza utiče i na prikaz na ekranu.

Ja sam sve svoje telefone satirao sa alkoholom. Sve sam ih sa svih strana brisao na dnevnom nivou alkoholom. Kako ja, moja supruga i bar 5-6 ljudi iz našeg okruženja. Nikada se ni sa jednim telefonom nije desilo ništa.

a i svi ovi po youtube, po servisima, prodavci folija itd, brisu alkoholom i ja stvarno nikad nisam cuo da se nesto lose desilo...
verovatno da smeta,ali ako se ostavi potopljeno duzi vremenski period.

Najlakse je zalepiti u kupatilu, pustis vrelu vodu par minuta, dobro operes ruke sapunom. Kad se kupatilo napuni parom prvo vlazna krpica da uklonis masnocu, zatim suva da pokupi alkohol i prasinu, zatim stavis staklo (poravnas po duzoj strani) pustis da nalegne i tapnes na sredini. Upali svaki put. :)

Sacekas poravnanje Marsa i Plutona, stelijum planeta u cetvrtoj kuci i prvi krvavi mesec u godini i onda mozes da lepis foliju... Dobro ocistis ekran, a foliju nikako ne stavlajs na sto ili nesto gde ima prasine. Drzis foliju u onoj plastici u kojoj si je dobila dok ne krenes sa postavljanjem...

verovatno vas sprda sto od stavljanja folije pravite nauku

do sad sam stavio 20x foliju i 5x staklo, nijednom mi nije ostalo nesto ispod folija, a stvarno se nisam glupirao nikakvim forama...samo dobro ocistio i zalepio

Krpice koje dolaze uz staklo su ocajne. :D
Mikforiber krpa i tecnost za stakla odradile sinoc svoj posao. Prvi put zalepih staklo, skoro pa idealno. :)
Nije trebalo da se ceka poravnanje Marsa i Plutona... :D

Nije nauka, al nezgodno je kad upadne prasina.

@RadmilaM Ostala prasina ili vazduh?

Nista nije ostalo, ni prasina ni vazduh. :)
Ako se prasina zalepi za foliju ili staklo skida se lako selotejpom tako da nije strasno.

Nista nije ostalo, ni prasina ni vazduh. :)
Ako se prasina zalepi za foliju ili staklo skida se lako selotejpom tako da nije strasno.

Ja sam korisio roler za odela. Veoma mocna stvar, a kosta kao koka-kola 2l. Naravno uz moje strucno-amatersko rukovanje sam gornji deo stakla deformisao i sad mi tu zjapi i izgelda ruzno.

Pazario sam ovih dana m2 note i generalno dobri su utisci...
Mada opet koliko para,toliko muzike.

Desava mi se da sam prebaci na flyme style ikonice,i ako je u podesavanju iskljuceno to...

U memos app mi je neki drugi jezik u odnosu na default ENG...nemam pojma koji,dal HU?Jel moze to nekako da se regulise?

uploadfromtaptalk1456307504746.jpg

Par puta,mi za ok ili done opciju prikaze na kineskom [emoji1]

Presao sam sa g2 na m2,i po performansama je bolji g2 nema diskusije,fluidnije je u radu...

E sad,one pozitivne strane jesu ekran,za te novce fullhd.
Dual sim opcija,primetih da ima bolji signal od g2.
Baterija je sasvim solidna.
I naravno cena.

Nazad
Vrh Dno