Šta je novo?

Meizu M1 Note

Veceras prelazim na na 5.1 pa javljam utiske :D cisto da se jos malo igram pre nego sto prodam telefon i odem na xiaomi mi4c :D

Opa, svi nesto menjaju :D, ja necu da se odreknem m1 :D postao mi drag haha, vazi javi utiske, posebno za viber, ali tipkaj par minuta da vidimo hoce li zabagovati i tebi :D pa da saznamo jel do verzije...

Meni na ovom 5.1.5 neki media server ubija bateriju.

Meni je baterija ostala na customize modu od proslog puta, i negde oko 10 am, posle upgradea sam napunila tel na 95 %, ceo dan tipkam nešto i sad je na 81 %, drzi se sasvim ok. Udji u options - flyme account, pogledaj tamo gde je sync..da li moze da se taj media server iskljuci...hmm

Da li vam sve app imaju mogucnost da rade u pozadini? Ovo se i sada desava da samo whatsapp radi, a sve ostalo ako cekiram pise "optional", i posle lock screena, app se ugasi, nisam online i obavestenje vidim tek kada udjem ponovo na app, uglavnom se odnosi na viber...uh sto zadaje mnogo muke lol
16 - 1meizu.jpg

To se podešava u Power, ne u Auto-launch delu, da ti se aplikacije ne gase posle 3 minuta. Ja bih najradije isključio ceo taj security centar, podesio samo data kvotu i to je to. Nažalost nije moguće, pa sam odobrio praktično sve dozvole za praktično sve aplikacije. Vraćam upravo prethodnu verziju, onaj media server baš ubija bateriju, potrošio skoro celu bateriju, a telefon uopšte ne koristim, radi bez kartica i koristim ga 15-20 minuta u toku dana.

Što se Vibera i tastature tiče probaj neku drugu tastaturu. Probao sam da registrujem Viber, sa srpskim brojem, da proverim kako je kod mene, ali nisam uspeo, nije mi stigao kod.

Poslednja izmena:
Jiaoo tnx, nisam znala da je to u stvari u standby manegmentu to sto kazes za 3 min. hmm, bas cu da probam, ranije sam to sve nesto iskljucila kada je bio problem sa auto syncom.
Kod mene je media service na 0.2%, a baterija mi je na 65 %, zadovoljna sam kako mi je non stop na wifu i kako ga koristim.
Kod nece da stigne ako se vise od 2 x registruje, nekada ukljucim viber na drugom br. pa se desi slicno, ili obavim voice call, pa ti procitaju broj, ali mora brzo da se zapise, ili treba da prodje 24h, da bi ponovo putem sms, mogla da se izvrsi registracija.
Nema Gortha da vidimo kakva je situacija i kod njega :D

Ja cu tek za pola sata staviti 5.1, da sacuvam sve stvari :)

Sinoc sam legao u pola2 zbog podesavanja i flesovanja telefona :D U svakom slucaju, Viber radi normalno, kao i sve notifikacije :) Baterija preko noci opada za nekih 2-4%. Telefon je generalno brz i animacije su tecnije, mada su u nekim aplikacijama bas spore. Potrosnja RAM memorije je naravno znatno veca na 5.1 nego na 4.4 ali multitasking radi bolje, jer kao sto znamo slobodan ram je bacen ram kod androida :D

P.S. pojavila se internacionalna verzija 5.1.5 :D :D idemoooo nova mladost ovog telfona :D

Poslednja izmena:
Znaci mozes da otvoris tastaturu na najnovijoj verziji vibera? :D Mene malo zeza home dugme, kao da ponekad gubi osecaj, super ako si zadovoljan :)
Procitala sam i ja na meizufans to za internacionalnu od maja, ko zna kako ce ona raditi, sto se tice bete, ja ne bih vise nista cackala lol

Znaci mozes da otvoris tastaturu na najnovijoj verziji vibera? :D Mene malo zeza home dugme, kao da ponekad gubi osecaj, super ako si zadovoljan :)
Procitala sam i ja na meizufans to za internacionalnu od maja, ko zna kako ce ona raditi, sto se tice bete, ja ne bih vise nista cackala lol

Nemam problema sa Viberom uopste. Za sad se dva puta desilo da su kasnije notifikacije.. jednom za Viber i jednom za Hangouts, ali za sada sve ok radi.
Rekao bih ti da probas jedan cist flash sa factory resetom, ali znam da se gube podaci i ovaj retardirani Viber nema opciju vracanja poruka iz arhive......

Meni je na Ota malopre izasao update Flyme 5.6.5.3 beta :(, zar nisu odlucili da nas postede tih beta verzija vise lol ? Ne znam da li da izvrsim update...kakve su promene.

mali update: ova beta radi bolje od prethodne, sem account centra ne vidim vecu promenu, notfikacije stizu, lock screen je na swipe, jedino sto se na viberu i dalje ne otvara tastatura, neki je tu problem sa dodirom, ako drzim duze pojavi se kvadratic tj prozor gde treba da se kuca, u nekim trenutcima se otvori samo ako se pogodi osecaj, posle dosta puta bezuspesnog pokusavanja, telefon ne koci, ok je za sada, ali stable je stable :D

Poslednja izmena:
Moj je otisao u Telenor na servis, pa nek se oni bave flekama. :p

Oprosti se od njega najverovatnije dobijas neki drugi aparat....M2 note ako ga i dalje imaju na stanju...p8 lite....

Sent from my m2 note using Tapatalk

Koji god krs da mi daju u zamenu, svakako ce ici na oglas jer m2 note nemaju vec neko vreme.

P8 lite ne daju u zamenu. Ortak menjao pre desetak dana bas meizu m2 note i ne moze on jer je skuplji. Pis ekstra...

Sent from my m2 note using Tapatalk

I ja imam prenesi i surfuj extra.
Sta su mu dali kao zamenski uredjaj?

Izvini, ja sam pomesao teme, mislio sam da se radi o m2 note. Dakle za m2 note nisu hteli da mu daju p8 lite.

I, da li je neko već probao novi globalni rom 5.1.5.0? Mene zanima da li je na njemu dostupan srpski jezik, pošto je u pitanju I verzija softvera, pa bi to trebalo da se to podrazumeva?

Kod mene je 5.6.6.10 beta, jos uvek G nije stigao na ota, i mene sad zanima da li sve radi kako treba :D

Ali posle te su izbacili dve beta verzije, mislim da ce sutra ujutru oko 10h da bude G, po nekom pravilu ( uvek se zadesi utorkom -ota) lol...bas me zanima ima li nekih promena :D

Ja sam instalirao stable verziju Flyme 5.1.5.0G i koliko za sada vidim sve radi zaista perfektno, bez ikakvog buga ili zastoja, što bi se reklo "radi kao nov" (imam ga oko godinu dana). Jedino što vidim je da sada troši malo više RAM memorije nego sa starom verzijom OS, ali zato radi zaista besprekorno. Što se baterije tiče, ekran je na maksimumalnom osvetljenju bio uključen oko tri sata, za to vreme sam čačkao sve živo i potrošio je oko 35 odsto.

Da li je nekome dosao G na ota? Meni danas 5.6.5.17 beta, ne znam koji im je sa betom vise... :(

Zato što si na beta kanalu, da si imala 4.5 došao bi ti Stable 5.1.5.0

Sent from my m2 note

Bio je taj stable, ali su opet izbacili betu, jednostavno posle te stable verzije nisu dali G, vec dve beta verzije.

Nazad
Vrh Dno