Šta je novo?

Meizu M1 Note

Ne moze edit pa cu odgovoriti novom porukom, OS 4.5.7 A je instaliran preko telefona, direktan update preko app, mnogo dugo traje sam proces, zatim je potrebno izvrsiti clear data za play store jer posle update app nece raditi, pa samim tim ni gmail app.
Ima nekih manjih promena, i dodatih funkcija kada udjete u settings, ali sad nista preterano novo. Ne dopada mi se sto je umesto Personalize app, sada theme app, pa ne moze da se udje kao ranije i lista spisak wallpapesra i ringotonova. I najveca je mana je sto uopste ne moze da se udje u Music app, ona i dalje postoji, ali ne radi, vraca na pocetni ekran,a bila je bas odlicna app.
A, sto se tice contacts app, ona je uklonjena, ali svi kontakti se nalaze kada udjete na slusalicu, i dodate su neke nove funkcije vezane za pozive. Rekla bih da baterija radi istim kapacitetom, a sve ostalo je manje vise isto. :)

Ne moze edit pa cu odgovoriti novom porukom, OS 4.5.7 A je instaliran preko telefona, direktan update preko app, mnogo dugo traje sam proces, zatim je potrebno izvrsiti clear data za play store jer posle update app nece raditi, pa samim tim ni gmail app.
Ima nekih manjih promena, i dodatih funkcija kada udjete u settings, ali sad nista preterano novo. Ne dopada mi se sto je umesto Personalize app, sada theme app, pa ne moze da se udje kao ranije i lista spisak wallpapesra i ringotonova. I najveca je mana je sto uopste ne moze da se udje u Music app, ona i dalje postoji, ali ne radi, vraca na pocetni ekran,a bila je bas odlicna app.
A, sto se tice contacts app, ona je uklonjena, ali svi kontakti se nalaze kada udjete na slusalicu, i dodate su neke nove funkcije vezane za pozive. Rekla bih da baterija radi istim kapacitetom, a sve ostalo je manje vise isto. :)

na mom uredjaju sasvim normalno radi music app, a i theme app mi je ista kao pre šta je bila, sem promene imena naravno.... što se tiče kontakata ja sam uvek koristio slušalicu i ne sećam se dal je pre bila aplikacija za kontakte, hehe

Poslednja izmena:
Evo proradilo je i kod mene izgleda da mora da se odradi clear data kod pojedinih app,a koja ti je verzija music app? Vratila sam na staru, ova nova 5.0.2. nece da radi posle updatea lol

Da li su možda ubacili srpski jezik u ovo OTA ažuriranje :)?

Srpski ima samo za tastaturu, a za sistem nema, tj. za sistem ima samo 6 jezika od toga 3 kineska lol, nema ni nemacki npr. :D

5.0.2, kod mene je ta, kad sam je pokrenuo ponudilo mi update, pa sam odradio, doduše ja sam jutros skinuo update.zip i ručno ponovio sa wipe data komplet update os-a,

nema srpskog jezika, i dalje je na A verziji os-a isto, par kineskih i par evropskih

Poslednja izmena:
Ja sam se zeznula malopre, postojala je Music i Music FX app, ovu prvu sam deinstalirala, i ostala je samo FX, a pre toga sam vratila sa 5.0.2 na prethodnu verziju i kao radi, ali mi na screenu stoji app u vidu zelenog cikice, necu za sada nista dirati, jer mi u status baru vec neko vreme stoji onaj kruzic koji pokazuje da se valjda vrsi backup...

možda neka sinhronizacija ako imaš flyme account....ja sam pre koristio, sad se nisam prijavio jer ne vidim smisao....
čak mi se čini da i notifikacije rade malo bolje nego pre.. a kao što si rekla baterija mi se čini isto, al to ću videti sad kad je napunim do kraja pa ću videti ima li kakvog pomaka

Da imala sam account, ali zaboravila sam sifru, mrzelo me da se cimam oko toga, htedoh da vidim radi li sve kao ranije lol
Sad ima opcija Tinted status bar, meni je nocu ukljucen DND i jutros na lock screenu sms je isao kao kajron, mislim da je ranije bila koverta samo, i da je sad notofocation isti kao kad je home screen ukljucen, prikazuje se sve. Primetila sam da GSP kada se ukljuci, nema ikonice gore u status baru.
Meni se relativno brzo tel. napunio bio je na oko 50 %, izbrisala sam kineske app, ne drzim igrice, tako da sam zadovoljna radom :)
Evo opalo je 3% za 38 min. :D Inace sada moze poptpuno da se prikaze cashed proces, sto ranije nije bio slucaj.

15 - 1.jpg

Gps ikonicu ja Nisam imao ni pre, pojavi se samo ako neka aplikacija koristi, a tinted bar sam ja imao oduvek i radilo je normalno. Ja obrisem sve sem sistemskih njih niti koristim niti otvaram, ako bas ne moram, hehhe. Ne znam da li si.pratila pre ali sam naglasavao da je ovaj moj telefon za kineze tamo, ne radi na nasim 3g mrezama, dal to ima kakve razlike ne znaam, jer vidim da su meni neke stvari radile a tebi nisu, mada koristimo isti sw...

Edit: negde sam citao da ljudi imaju problema sa kursorom , ako sam razumeo ne mogu ga pomerati u tekstu dok pisu. Recimo ja taj problem nisam imao, ako je to taj problem.. mozda sam ja pogresno razumeo....

Poslednja izmena:
Moguce da onda ima nekih razlika, ali bi glavna trebalo da bude vezana za mrezu, da tvoj tel radi samo na teritoriji Kine, ne znam, mi koji smo narucili direktno odande, dobili smo A verziju, a ovi koji kupuju kod nas dobijaju I verziju OS. Takodje imam original meizu punjac, sto znaci da moram onaj dodatak za EU da koristim, dok su neki i po Evropi dobijali meizu EU plug, valjda ovi sa I verzijom.
Sigurno nekih razlika ima, cudi me da nisi zamenio tel, bzv je da mozes samo wifi :D

Koristim 2g, navikao sam se. Mob sam uzeo ovde , A verzija roma je bila na njemu , probao sam I pa nije islo heheh, isto sam dobio original punjac pa koristim onaj nastavak koji mi je prodavac poslao uz mob

Na play store se pojavila apk meizufans.eu....pa ko zeli moze probat

Molim vas dajte podesavanja za mms u mts-u. Nikako ne mogu da podesim.

Taman sto mi se baterija vratila na staru potrosnju ,sad odjednom android system vuce najvise baterije ..U cemu je sad problem ?

Da li jos nekom stoji u status baru onaj kruzic za koji sam mislila da je backup, a u stvari je mzsync? Nece da se ukloni, a vidim da je pri vrhu app. koje crpe bateriju, kliknula sam clear data i force stop, ali posto je sistemska app..i dalje je tu :sceptic:

Ja kruzica nemam, a nisam gledao dal je aktivna

Da li jos nekom stoji u status baru onaj kruzic za koji sam mislila da je backup, a u stvari je mzsync? Nece da se ukloni, a vidim da je pri vrhu app. koje crpe bateriju, kliknula sam clear data i force stop, ali posto je sistemska app..i dalje je tu :sceptic:
Pisano je o tome par postova ranije,treba citati samo

Da, ali realnog odgovora nigde nema, da li je uspelo da se otkloni :D

Da, ali realnog odgovora nigde nema, da li je uspelo da se otkloni :D
Ja sam uspeo,blokirao sam rad tog programa i nema vise(prinudno zaustavljanje) i mislim da to ima veze sa programiranim standbay.
Kako sam to iskljucio ne pojvljuje mi se vise u potrosnji baterije.
Probajte

A, kako se blokira? Probala sam sa force stop ali je i dalje tu...

Pa i ja sam sa force stop i po nekoliko puta dnevno,ali prestalo je skroz kad sam iskljucio automatsko ukljucivanje u standbay rezim u toku noci.
Kod mene je tako,verzija je I,kupljena kod nas u prodavnici.

Ovaj Mzsync je non stop na vrhu da crpi bateriju, ne moze da se ukloni :(, nego me interesuje da li jos neko posle update-a, kada udje sa compa na G+, moze i dalje da vidi fotografije napravljene telefonom, ili samo one koje su dodate direktno na G+?

Jel moze korak po korak kao da to uradim ??
Ja sam to uradio preko bezbednost/stedi bateriju/i namesten mi je prilagodjen rezim u kome nema automatske stednje baterije.
Naravno i force stop u aplikacijama.
Otada mi se ne pojavljuje mada nisam siguran da ne bi kad bi mi se restartovao fon.
Otada mi se ne pojvljuje u listingu potrosnje baterije.
Nadam se da sam malo pomogao

Ja sam to uradio preko bezbednost/stedi bateriju/i namesten mi je prilagodjen rezim u kome nema automatske stednje baterije.
Naravno i force stop u aplikacijama.
Otada mi se ne pojavljuje mada nisam siguran da ne bi kad bi mi se restartovao fon.
Otada mi se ne pojvljuje u listingu potrosnje baterije.
Nadam se da sam malo pomogao

Hvala na pomoci ,ali kod mene stoji da najvise crpi android system ..Nekad zna i preko 50% baterije ..
Mislim tako pise ,a koje je to app ne znam ..

Ne znam,meni stoji uvek ekran oko 50-55%,android os 8-9 i android sistem 8-9

Vrh Dno