Šta je novo?

Meizu M1 Note

Meni se desilo da mi se pojave 2 ikonice kada sam instalirao ultimate dynamic navbar na mačkovu preporuku. Obično mi telefon prijavi da šortkat za palikaciju već postoji. Sada povezujem da softver stvarno pokušava da napravi 2 ikone.
Inače, čitao sam u temi o coolpadu da apdejt firmvera nije hteo da radi kada su bile deinstalirane neke kineske aplikacije. Da li neko zna da li će i na M1 biti sličan slučaj? Aplikacije mi ne smetaju za sada, ali ne vidim razlog da ih držim na telefonu kada ne znam ni čemu služe, niti umem da pročitam njihovo ime.

sada kucam sa,moba bas je brz, izbrisah sve kineske app, sem njihovog app stora, ako nekome uspe tema neka javi ☺

Poslednja izmena:
I ja sam izbrisao sve kineske app, cak i app store, no ja imam mx4, ali nikakvih problema nisam imao. Cak sam i dobio ota updejt, ali sam morao skinuti celu verziju od 800 i nekih megabajta, ali to je zbog toga jer je telefon rootovan. Mali updejti su samo ako telefon nije rootovan.
U vezi tema, da li imas instaliran neki drugi launcher pored ovog flyme? pogledaj u play store setting da ti nije cekiraa opcija da postavi kopiju aplikacije na home screen

Ma jok, priznaj da ti se vise svidja note od mx4![emoji1]

Ne svidja mi se, samo sto u njegovoj temi niko ne pise, pa onda ja pomazem ovde :)

Stigao mi je update za: 4.2.0.4 A. Ja nisam prelazio na I jos uvek, ima li potrebe uopste ?

Edit:

Telefon radi smooth posle update-a. Koristim apex launcher i sve deluje dosta fluidnije. Pre toga primecivao sam minmalni lag svako malo. Ali sada deluje dosta bolje.

Poslednja izmena:
Ovo je i moj prvi utisak. Videćemo dalje.

I ja sam danas presla na novu verziju, i automstski mi se pojavila nova kineska aplikacija Life.
Promenila sam temu, lock screen i wallpaper su izmenjeni kao i ikonice za notifikaciju, samo glavne ikonice su ostale iste.

Ja sam sklonio obaveštenje za apdejt kada se pojavilo i sada nigde u telefonu ne mogu da nađem opciju za proveru ota apdejta. Da li neko može da mi kaže gde je? Na jednom forumu sam našao informaciju da apdejt mogu da nađem preko neke aplikacije koja liči na balon. Našao jednu među kineskim aplikacijama, ali je to izgleda neka vrsta kineskih mapa. Kada uđem na flyme nalog u opcijama, takođe nema opcije za proveru apdejta.

Probaj da kliknes na ikonu tools, i tamo odaberi upgrade

ikonica je plava sa belim balonom i plavom strelicom zove se Upgrade i meni su nju stavili u podfolder Tools.

Hvala, to je. Uopšte nisam gledao u folderu tools :).

ja ne mogu da azuriram na 4.2.8, nit imam preko ota mogucnost, a manuelno mi izbacuje firmware corrupt, digo sam ga na 4.2.7A

Ne vidim da je nova verzija donela nesto novo, sem dodatne kineske apliakcije koja ne moze da se obrise. Jel postoji neka fora da se uklone i one?
Kad bi mogli da prebacimo na International verziju.
Juce sam usla u apliakciju security i namestila da pojedine aplikacije vise nemaju pristup, sms-u, pozivima, kontaktima, i obrisala Cache.
Interesuje me kad odem u inostranstvo, a ne ukljucim wifi, vec 3G roaming, kako da iskontrolisem da mi se aplikacije automatski ne azuriraju, posto svaki dan skoro ima nesto novo :D ?
Da li znaci da moram kod vake pojedinacno da namestam ili ima fora za sve odjednom?

mozes da podesis u google play store da se update apps radi samo over wifi

To mi je vec podeseno :D, i namestila sam ono da mi se ne kopira ponovo aplikacija posle instaliranja, ok tnx :)

Onda nemas brige. Proveri ako ima neka podesavanja u app centru

A jel moze nekako da se ukloni ova nova Live aplikacija koja je dosla sa novom verzijom OS? Ne bih da mi nefunkcionalne apliakcije crpe bateriju.
Ona njihova weather app bas lepo izgleda, ali steta sto ne obuhvata ceo svet.
Sve mislim da nam treba I verzija, malo su nas ogranicili.

Pri odlasku u roming, preporučujem isključivanje data protoka kod svog provajdera. Najsigurniji način za sprečavanje astronomskih računa.

Jel bi mogao da flashujem 4.2.0.4 A preko 4.2.0.3 U , bez da prelazim prvo na 4.2.0.3 A ?

Sigurno. Ali uradi i Factory reset usput, inače postoji mogućnost da imaš neke probleme posle.

Nestala mi je ikonica za settings posle update-a :):)

Jel neki custom launcher? Ako jeste onda probaj restart launchera. Ako nije restart telefona. Ako ni to ne pomogne pošalji meni telefon, meni ne smeta što nema settings [emoji5]

Novi apdejt donosi poboljšanje u radu smartbara. Sada se pojavljuje u svim aplikacijama, pa sam bez problema podesio preko njega W2U. Obzirom da mi u većini aplikacija ne treba, postavio sam opciju na njegovo automatsko sklanjanje.

Nazad
Vrh Dno