Šta je novo?

Mehanicke Tastature

💓

Fenomenalna tastatura ali kada ih prave od ove količine metala ne vidim poentu ni wireless/bt veze ni skraćenog layouta. Bitno je da ima odvojiv kabl i to je to. Meni još uvek nedostaje numpad... bez F tastera ne bi ni koristio tastaturu.

Jel ima neki BRICK100?

Fenomenalna tastatura ali kada ih prave od ove količine metala ne vidim poentu ni wireless/bt veze ni skraćenog layouta. Bitno je da ima odvojiv kabl i to je to. Meni još uvek nedostaje numpad... bez F tastera ne bi ni koristio tastaturu.

Jel ima neki BRICK100?
Ispravite me, ali nesto najblize bi bio Keychron Q6 ~2.5Kg.
U viphouse ANSI ~ 280e, madjari ISO ~ 220e, zvanicni sajt 195e.

jedan top tier :)

i few lowprofiles :)

E ovo obećava, samo još da se organizuje dostava i prežale novci 💶

Sta mislite o lofree flow tastaturi?
Svi pricaju da je lepsi zvuk od nuphy air75 i meni je lepsa.
Plus sto na njihovom sajtu pise da salju besplatno za srbiju i da je dostava za 10-25 dana.
Da li se isplati rizikovati i naruciti ovu tastaturu sa njihovog sajta za srbiju (ukupna cena je 159$) ?

Mislim da je imas na mechkeys, barem je bilo skoro.
Ne moze niko da ti kaze da li vredi ako je nije probao. Zavisi sta trazis i ocekujes od tastature.
Pogledaj neki review.

Da ima je:

Stize za oko 15 dana. Ja sam porucivao nekoliko stvari do sada. Od njih sam uzeo i tofu65 2.0.

Deluje dobro. Baterija djene djene.
Ja sam stara skola. Volim da mogu da zemnim bateriju sam i volim da je trajanje baterije u godinama, a ne u satima.
Vidim moze da se plati paypalom, to je pozitivno.
Ako je deklarisu po punoj ceni, cuvaj se carine.
Imaj i taj dodatan trosak u glavi.

Mislim da je imas na mechkeys, barem je bilo skoro.
Ne moze niko da ti kaze da li vredi ako je nije probao. Zavisi sta trazis i ocekujes od tastature.
Pogledaj neki review.
Mechkeys je proveren?
Tamo mi izadje tastatura za srbiju 175$
Deluje dobro. Baterija djene djene.
Ja sam stara skola. Volim da mogu da zemnim bateriju sam i volim da je trajanje baterije u godinama, a ne u satima.
Vidim moze da se plati paypalom, to je pozitivno.
Ako je deklarisu po punoj ceni, cuvaj se carine.
Imaj i taj dodatan trosak u glavi.
Racunam preko 200e ce da me izadje na kraju, a i nuphy air75 bi me slicno izasla.
Sta da se radi.

i ja sam uzeo moju Tofu na Mechkeys, proveren je :)

meni je carina naplatila sve troskove 900din (bilo je 200+20 shipping)
sto ne znaci da ces i ti biti te srece, ali eto who knows

Meni za 4-5 paketa sa mechkeys nije ni jednom naplacena carina.

Nuphy mi nikad nije privukla paznju. Ne volim low profile i prethodne verzije su imale lose stabilizatore pa su se jako lose cule pri kucanju. Tako je barem bilo na review-u, nisam ih koristio. Jedino sto imaju zanimljive kapice, sve ostalo meh.

Ja ne volim nista bezicno i sto treba da se puni, posebno ono sto mi uvek stoji na stolu. Tako da je kod mene sve max na kablu :)

Meni za 4-5 paketa sa mechkeys nije ni jednom naplacena carina.

Nuphy mi nikad nije privukla paznju. Ne volim low profile i prethodne verzije su imale lose stabilizatore pa su se jako lose cule pri kucanju. Tako je barem bilo na review-u, nisam ih koristio. Jedino sto imaju zanimljive kapice, sve ostalo meh.

Ja ne volim nista bezicno i sto treba da se puni, posebno ono sto mi uvek stoji na stolu. Tako da je kod mene sve max na kablu :)
I te tastature rade na kablu, doduse moja logitech mechanical mini samo bezicno radi ali je logi bolt adapter dosta solidan sto se tice veze.

Upravo narucena lofree flow crna sa phantom tactile swicevima na mechkeys za 175$ (sa slanjem za srbiju).
Pa cu uraditi review kada bude stigla za par nedelja, i videti kakva je u poredjenju sa logitech mechanical mini brown i keychron k3.
Razlog zasto nisam uzeo nuphy je sto je nuphy slkican zvuk i osecaj kucanja kao logitech mechanical jedino sto su bolji svicevi i keycapovi, dok lofree ipak ima drugaciji zvuk i osecaj (bar tako iz video review-a saznajem) sto zbog samopodmazujucih sviceva, sto zbog gasket mounta, plus sto mi se dizajn mnogo vise svidja, ali i zbog toga sto ima standardni ANSI layout (za razliku od moje mechanical mini koja je ISO) pa cu onda na nju moci da namestim sarene nuphy keycapove ako budem hteo ili bilo koje druge niskoprofilne.

Silikonska je zaptivka i malo je lufta, neces je osetiti najverovatnije, "samo" ces je chuti.
Za tako tananu tastaturu na snimku deluje da ima bas lep zvuk.

Silikonska je zaptivka i malo je lufta, neces je osetiti najverovatnije, "samo" ces je chuti.
Za tako tananu tastaturu na snimku deluje da ima bas lep zvuk.
Zbog zvuka i laganog kucanja i uzimam, mislim da je taj zvuk maximum sto moze da se izvuce iz tih low profile keyboarda.
Ova moja logitech ima jako scratchy/mushu zvuk (struze jer nije podmazana), sto mi se ne svidja (inace sam zvuk da nema toga mi je lep, podseca me na old school tastature koje su bile po kancelarijama) .
Razmisljam da odlemim sviceve i da zalemim keychron yellow ili banana low profile ako pasu, ili da odlemim sve sviceve pa da ih "samo" namastim ali mi je to posao , lakse mi je da kupim vec podmazane fabricke.
Inace da li ste primetili da je ogromna razlika u zvuku ukoliko tastatura stoji na stolu (koji je masivan) i kada stoji na onoj dasci za tastature sto se izvlaci (koja je tanana iverica koja lebdi u vazduhu).

Pre bilo kakvog odlemljivanja, probaj prvo da zalepis samo molersku traku na donju stranu ploce pa vidi onda kako ti zvuci.
Ako je i dalje krsh i lom, podmazi tastere sa malom cetkicom za slikanje bez odlemljivanja i otvaranja tastera.
Ali i pored svega toga uvek ce ti ostati praistorijski stabilizatori koji tesko mogu da se rese i abs kapice sa nalepnicama ;)

Glavni adut logitech tastatura je dobra bezicna konekcija i dugo trajanje baterije (bez svetla), osim toga i sto lepo izgleda je objektivno meh, pogotovo za lovu za koju se prodaje.

Pre bilo kakvog odlemljivanja, probaj prvo da zalepis samo molersku traku na donju stranu ploce pa vidi onda kako ti zvuci.
Ako je i dalje krsh i lom, podmazi tastere sa malom cetkicom za slikanje bez odlemljivanja i otvaranja tastera.
Ali i pored svega toga uvek ce ti ostati praistorijski stabilizatori koji tesko mogu da se rese i abs kapice sa nalepnicama ;)

Glavni adut logitech tastatura je dobra bezicna konekcija i dugo trajanje baterije (bez svetla), osim toga i sto lepo izgleda je objektivno meh, pogotovo za lovu za koju se prodaje.
Logitechove kapice su shine through (valjda su double shot zbog toga ali je gornji sloj jako tanak) i lepo sijaju sto im je i glavna prednost u odnosu na stock nuphy i lofree i keychron, jedino sto su jako klizave i jako se maste i moguce da ce se brzo izlizati jer su nekvalitetne (tako kazu).
Ako bude bilo mesta stavicu krep traku, a sto se tice mazanja sviceva bez odlemljivanja, mislim da to ne moze na ovim jer imaju krug oko krstica pa nema gde da se zavuce cetkica, jedino da namazem zidove tog kruga pa da se nadam da ce uci u taster (tako sam nesto video na jednom videu na youtube).
1697462059708.png

Vredi li ovo 60 evra u domaćoj prodavnici?

2022-New-Darmoshark-K7-RGB-Mechanical-Keyboard-98-Keys-Wired-Hot-Swap-GATERON-Shaft-Ergonomics-Gaming.jpg

PBT kapice, Gateron žuti svičevi, aluminijumska konstrukcija, odvojivi kabel. Nije bežična.

Konačno mi stigla tastura iz daleke Kine. K68 Ziyoulang, malih dimenzija rekao bih sasvim korektna. Nemam niti jednu zamerku, prvi utisak veoma zanimljiva ko voli tastature malih dimenzija. Pošiljku su ocarinili 650 din što me sve ukupno izađe 3000 din. Da li vredi taj novac mislim da vredi. Uz tastaturu dobiješ još jedan switch dodatno i alat za skidanje kapica ispod kojih su red switch - evi. Ukoliko je neko zainteresovan neka piše na DM.

Prilozi

• 20231019_161945.jpg
    20231019_161945.jpg
    180.6 KB · Pregleda: 23
  • 20231019_161900.jpg
    20231019_161900.jpg
    173.6 KB · Pregleda: 21

Odradio sam to sto si me savetovao.
Uspeo sam da naguram 4 sloja molerkse trake i dobio sam tihi thock zvuk
Posle toga sam stavio dva sloja sundjera za pakovanje na dno kucista, ali mi je to utisalo ionako tihi zvuk flat tastature pa sam to izbacio.
Zatim sam cetkicom namazao zidove sviceva sa spoljne strane bez otvaranja pa ih razradjivao pritiskanjem i konacno sam uklonio dobar deo tog mushy/scratchy zvuka (mislio sam da to nece moci bez odlemljivanja).
Krajnji rezultat je prilicno zadovoljavajuci, nije idealno jer su swicevi losiji (odustao sam od zamene sviceva jer su sa 3 metalna pina, a nisam mogao naci takve na internetu plus bi bilo tesko zezanje sve to prelemljivati).

Konačno mi stigla tastura iz daleke Kine. K68 Ziyoulang, malih dimenzija rekao bih sasvim korektna. Nemam niti jednu zamerku, prvi utisak veoma zanimljiva ko voli tastature malih dimenzija. Pošiljku su ocarinili 650 din što me sve ukupno izađe 3000 din. Da li vredi taj novac mislim da vredi. Uz tastaturu dobiješ još jedan switch dodatno i alat za skidanje kapica ispod kojih su red switch - evi. Ukoliko je neko zainteresovan neka piše na DM.

Nema zamerki, ali već završila u oglasima. 😄

^^ ja moju trošim redovno na poslu, još uvek na prvoj bateriji. Jes' malo fali F red, ali i dalje je za tu lovu top. Ne znam što su ti carinili, mene je koštala onih 18eur beše, ako se ne varam. :)

Nazad
Vrh Dno