Šta je novo?

Mehanicke Tastature

Hvala druže, malo sam se raspitivao kod Mađara za K4, ali imaju samo K4 V1, i to sa levim kraćim Shift-om što mi ne odgovara. Našao sam na Aliju da pazarim K4 V2, ali mi je malo sumnjiva radnja jer nema nikakvih ocena, niti vidim da je neko pazario...

Jel moguce menjati boju svakog tastera posebno? Secam se da sam pre X godina mogao to da radim na jeftinoj redragon kumari, ali ovde ne provaljujem kako :D

Gledajući celu scenu i ponudu, opet se nekako nameće da je najbolja kombinacija ili ići na DIY od nule, ili pazariti nešto pa modovati. U suštini koliko vidim, mehaničke tastature su ogromna navlaka i nazovi kao neki "hobi".

gledajte ovaj snimak kako dokazuje da je zvuk tastature prevara na internetu. na internetu je svakako prevara,ali u realnom zivotu nije.

gledajte ovaj snimak kako dokazuje da je zvuk tastature prevara na internetu. na internetu je svakako prevara,ali u realnom zivotu nije.

Ovo je samo dokaz da je iPhone mikrofon živi krš i ništa više. Normalno je da ima odstupanja u kvalitetu zvuka, a i samom zvuku kada je u pitanju različito snimanje izvora, na stranu što je zvuk bustovan za 12dB na ovom kondenzatorskom mikrofonu. Da bi situacija bila najrealnija što se zvuka tastatura tiče, mislim da bi najrealnij zvuk davao neki shotgun mikrofon.

Hvala druže, malo sam se raspitivao kod Mađara za K4, ali imaju samo K4 V1, i to sa levim kraćim Shift-om što mi ne odgovara. Našao sam na Aliju da pazarim K4 V2, ali mi je malo sumnjiva radnja jer nema nikakvih ocena, niti vidim da je neko pazario...
I za DHL stoji free shipping

I dalje se dvoumim između Epomaker GK96S i Keychron K4 V2. Dosta ljudi više hvale Epomaker iz nekog razloga, ali meni su realno skoro pa iste.
  • Obe su Hot-Swap
  • Obe su Wired/Wireless
  • Obe su RGB
Jedina razlika u prednost Epomaker-a je to što ima neki "nazovi-softver" za podešavanja. Takođe, možda i najveća razlika je što Keychron ima samo crni case, a epomaker beli, pa i to treba uzeti za obzir za eventualno neko kasnije pazarenje custom keycaps-a.

ja sam isto gledao epomaker i na kraju uzeo keychron, jer jedine dve tastature na trzistu koje su zadovoljavale sledece: da su hot swap, da su obavezno wired sa kablom koji se skida, da su full size, da su rgb i normalan layout - su bile ovaj keychron i gmmk.

ja sam isto gledao epomaker i na kraju uzeo keychron, jer jedine dve tastature na trzistu koje su zadovoljavale sledece: da su hot swap, da su obavezno wired sa kablom koji se skida, da su full size, da su rgb i normalan layout - su bile ovaj keychron i gmmk.
I na kraju sa kojom si Keychron završio?

pa jedina koja ispunjava sve sto sam hteo od tastature. izmenljivi prekidaci, cherry kompatibilne kapice, normalan layout, obavezno wired i da se skida kabl, full size i rgb. ides na aliexpress i u njihovoj radnji imaju sve u ponudi, pa biraj sta ti treba. reko bi da ima ista ovakva wireless, ali nek ti je bog u pomoci onda. ja wireless tastaturu i misa vise u zivotu ne kupujem, zali boze stotine evra sto sam bacio na ta g*ovna.

pa jedina koja ispunjava sve sto sam hteo od tastature. izmenljivi prekidaci, cherry kompatibilne kapice, normalan layout, obavezno wired i da se skida kabl, full size i rgb. ides na aliexpress i u njihovoj radnji imaju sve u ponudi, pa biraj sta ti treba. reko bi da ima ista ovakva wireless, ali nek ti je bog u pomoci onda. ja wireless tastaturu i misa vise u zivotu ne kupujem, zali boze stotine evra sto sam bacio na ta g*ovna.
A čekaj samo nisam na kraju pokapirao koju si ti oznaku uzeo Keychron? C2?

ma ne znam :D

sad cu tacno da ti kazem, idem da se ulogujem na aliexpress.

u pravu si, u pitanju je C2, H podverzija, gateron braun. kad se nateram uzecu jelov, ali za sad dobar je i kaka.

edit: nisi ni mogao da pokapiras sta sam uzeo kad nikad nisam ni napisao :D nisam imao pojma koja je, samo sam otisao na keychron store na aliexpress i kupio tu koja mi odgovara.

Klincu na meh. tastaturi crko BT, da li ima negde u Beogradu da se pogleda da li može da se sredi.

@Skankhunt42 e vala toliko puta si pomenuo gateron yellow,verujem i da ga sanjas nocima. :D tacno mi dodje da ti poklonim moje zute...

ma lako je kupiti mrzi me da zamenim
Sad si mi ubacio crv sumnje da li da pazarim i ja C2... :LOL: Taman sam kao mislio da sam se rešio K4 V2, kad ono ćorak. Ne znam da li ću moći da se naviknem na 96% layout, pa mi je možda sigurica da idem na full. :p

Sad si mi ubacio crv sumnje da li da pazarim i ja C2... :LOL: Taman sam kao mislio da sam se rešio K4 V2, kad ono ćorak. Ne znam da li ću moći da se naviknem na 96% layout, pa mi je možda sigurica da idem na full. :p
Poručena C2 White Backlit Gateron Brown :) Idemooooooooooooooooooo :) Sada mislim da će perfektan saputnik biti Pwnage Symm 2 Wireless, samo moram da odlučim da li ću ići na belu ili crnu varijatnu :LOL:

pa cestitam na kupovini! siguran sam da ces biti zadovoljan, dobra je to tastatura. ja sam uzeo rgb samo da bi mogli da svetle crveno, jer imam amd build, ali to nije bitno moze i samo belo, jeftinija je. ja sam je upario sa slicnim misem, samo wired cooler master 710. nikad vise u zivotu ne uzimam wireless tastaturu i misa. nikad! stotine evra sam bacio na te gluposti i ne rade.

pa cestitam na kupovini! siguran sam da ces biti zadovoljan, dobra je to tastatura. ja sam uzeo rgb samo da bi mogli da svetle crveno, jer imam amd build, ali to nije bitno moze i samo belo, jeftinija je. ja sam je upario sa slicnim misem, samo wired cooler master 710. nikad vise u zivotu ne uzimam wireless tastaturu i misa. nikad! stotine evra sam bacio na te gluposti i ne rade.
nije tema,ali imam 3 gejming wireless misa i nikada nisam imao nikakvih problema,moras da pazis da uzmes kvalitetan ( i malo skuplji)

ako je 150 evra jeftino onda sam i ja lud

elem, zavisi od toga sta imas u blizini od uredjaja, od ploce, od toga da li ima prepreku ili nema, da li deli usb port sa wireless-om... ma zaj*ebi... nikad vise

Koja su navlaka mehaničke tastature, pa to prosto nije normalno :LOL: Evo već gledam koji ću coiled cable da pazarim... :giggle:

ja sam jako zadovoljan kablom koji se dobija uz keychron. taman mi je iskoristio usb-c port na kompu s kojim ne znam sta bih. imam jos jedan napred na kucistu, njega koristim za externi hdd ponekad.

da li ti zvuk igra ulogu ili samo fizicki izgled?
Videćemo, prvo estetika, pa verovatno posle i zvuk :)
ja sam jako zadovoljan kablom koji se dobija uz keychron. taman mi je iskoristio usb-c port na kompu s kojim ne znam sta bih. imam jos jedan napred na kucistu, njega koristim za externi hdd ponekad.
Ma naravno, ovi uvijeni kablovi su više estetska fora nego što imaju neku specijalnu svrhu u odnosu na regularne kablove...

koliko sam ih ja samo mrzeo na retro tastaturama :D

Nazad
Vrh Dno