Šta je novo?

Mehanicke Tastature

Ja cu samo da stavim utisak na Razer Blackwidow 2014 evo posle skoro 3 godine koriscenja, sa green razer switchevima, tastatura ovako je super, ali prekidaci su djubre! posle jedno 1,5 god pocelo li su da mi daju double tap, da bi mi se pre jedno 2-3 nedelje taster S skroz "zaglavio" tj nije regovo uopste, jedva sam ga osposobio a bio sam spreman da prelmim jedan od M prekidaca mesto njega. Tuzno je sto je ovako los kvalitet prekidaca za premium tastaturu....

Pokrenuo temu 2013., kupio Razer BW sa MX Blue switchevima (original) - rade jos uvek danas sem F3 kod koga se ne cuje click (iako radi) - zasto? Pojma nemam...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pokrenuo temu 2013., kupio Razer BW sa MX Blue switchevima (original) - rade jos uvek danas sem F3 kod koga se ne cuje click (iako radi) - zasto? Pojma nemam...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Taj f3 je postao idealan taster, radi, a ne cuje se :D

Ово је послао 6п!

Ja cu samo da stavim utisak na Razer Blackwidow 2014 evo posle skoro 3 godine koriscenja, sa green razer switchevima, tastatura ovako je super, ali prekidaci su djubre! posle jedno 1,5 god pocelo li su da mi daju double tap, da bi mi se pre jedno 2-3 nedelje taster S skroz "zaglavio" tj nije regovo uopste, jedva sam ga osposobio a bio sam spreman da prelmim jedan od M prekidaca mesto njega. Tuzno je sto je ovako los kvalitet prekidaca za premium tastaturu....
Green su ako se ne varam MX Blue lookalike? Djubre klasicno. :)

Sent from my A0001 using Tapatalk

stara black widow sa blue i brown je standardna cherry tastatura. zelene i narandzaste razerke su sa kineskim cherry klonovima - kailh. ja svaku razerku sa kailh switch-evima koju sam video je bila apsolutni raspad, cak i nova, svaki switch vodi svoju politiku, neki se cuje glasnije neki slabije, neki meksi, neki tvrdji.... stvarno sramota.

Sta valja sad uzeti, sa mx blue? iako su sam razocaran ovom BW feeling je odlican i navikao sam se vec i na zvuk i na sve :D

Posle trigger z i pauze sa mehanickim tastaturama, uzeo sam u Bench shopu CM Masterkeys Pro M sa meni omiljenim brown switchevima, divota od tastature i osecaja pri kucanju, imam utisak samo da su nesto manji tasteri i razmaci izmedju njih ali se lako navikne, kao i desni deo gde su strelice integrisane u num pad na koji treba covek da se navikne ali mi ni to nadam se nece biti problem jer sam je zato i uzeo.. Ostalo mi je nejasno u cemu se drasticno razlikuje od quickfire TK modela, i zasto je on prilicno skuplji iako je dosta stariji model, jedino sto su ih pravili sa razlicitim prekidacima mada ih kod nas nije bilo preterano u ponudi osim plavih..

Sta valja sad uzeti, sa mx blue? iako su sam razocaran ovom BW feeling je odlican i navikao sam se vec i na zvuk i na sve :D
Plavi switch je mainstream, mozes ga u svakoj tastaturi naci.
Odredi cenu, velicinu, da li zelis rgb/backlit, makro keyeve i dobices predlog. :)

Drugaru treba mehanicka sa numerickim delom, sto jeftinija, ali da bude ok kvaliteta, naravno. Ne treba mu osvetljenje.
Kod nas jeftino, kala i devarajas, imaju osvetljenje, ali nije ni bitno. Ima li sta drugo?
Ili mozda da naruci sa alija nesto, ako ima jeftinije a jednakog kvaliteta.

Koju si switchevi u gorepomenute dve? Kala mi je mnogo ruzna, a devarajas malo skupa :D

Devarajas ima brown.

Drugaru treba mehanicka sa numerickim delom, sto jeftinija, ali da bude ok kvaliteta, naravno. Ne treba mu osvetljenje.
Kod nas jeftino, kala i devarajas, imaju osvetljenje, ali nije ni bitno. Ima li sta drugo?
Ili mozda da naruci sa alija nesto, ako ima jeftinije a jednakog kvaliteta.

Koju si switchevi u gorepomenute dve? Kala mi je mnogo ruzna, a devarajas malo skupa :D
CM Quickfire XT jedna od boljih bez backlita i numerickog dela, za 9k kod decka iz NS letos uzeo ortak. :)

Onda odes i das 15k dinara u radnji...
Verovatno bih porucio i SteelSeries 6G V2 iz game-s.rs i uzivao. :))

Ne "onda odem", nego ne kupim :-D
Pitanje je bilo za sto jeftiniju tastaturu. Ima je za 100e (sto je dosta vise od 9k koje si naveo), ali mu je i to mnogo. Razmislice.

Ne "onda odem", nego ne kupim :-D
Pitanje je bilo za sto jeftiniju tastaturu. Ima je za 100e (sto je dosta vise od 9k koje si naveo), ali mu je i to mnogo. Razmislice.
Kazem trazio sam takvu tastaturu sa oridjidji cherry switchevima pola godine, najjeftinija nova je 9k din XT.. Druga alternativa 6gv2 za 11k dinara...
Polovno moze svasta da se nadje.

Kod nas teško da će da nađe nešto jeftino, ostaje mu samo varijanta da naručuje od Kineza sa prekidačima koji nisu original Cherry MX mada ni tu neće proći bog zna koliko jeftino. Slobodno može da računa na 40-50 dolara tastaturu plus poštarina (mada može kod nekih i da bude besplatna) plus koliko ga rebne carina.

Pričamo o novoj, za polovne kako imaš sreće i šta uloviš.

Sent by homing pigeons

Pa to je to.Za te pare odlicna. Dosts njih je pitalo za nju...

Poslato sa LG G4 leather.

Brate na šta liči, ko neka kineska igračka. 100 boja. :d

Možeš sam da definišeš boje, kao i na svakoj RGB tastaturi.

Btw, ja sam pazario Redragon Devarajas i poprilično sam zadovoljan sa tastarurom. Meni lično jedina mana je ta što su za moj ukus ivice tastera oštrije nego što bi trebalo da budu.

Pomislio sam da bi bilo cool da stavim ovakve wasd keycapsove na moju tastaturu, znate li ima li ih negde da se naruce, ovi su sa hyperx alloy tastature
hyperxalloyfps-10.jpg

Koji su switch-evi bolji za FPS igranje: Outemu blue ili brown?
Dvoumim se između Redragon Devajaras i Kala...

I da li ima neka Redragon kao Kala (sa outemu blue prekidačima, RGB) a da je malo lepša?
Ne mora da bude kod nas...

Ja merkam Devajaras, plavi switch je preglasan za moj ukus.

P.S. Koji switchevi idu za ovu cenu? :d

Akcija.png

ja bih uvek pre uzeo cherry polovan, nego kineza. mada cu sigurno u jednom momentu uzeti nekog kineza kome se menjaju switchevi. to mi se neverovatno svidja. proci ce neko vreme dok AAA proizvodjaci ne omoguce to, ali ko da ceka :D uzmes kineza i stavis mu cherry :D

Koji su switch-evi bolji za FPS igranje: Outemu blue ili brown?
Dvoumim se između Redragon Devajaras i Kala...

I da li ima neka Redragon kao Kala (sa outemu blue prekidačima, RGB) a da je malo lepša?
Ne mora da bude kod nas...
Menu su za igranje bolji brown.

Outemu.

Cherry brown nikada nisam koristio. Samo cherry blue.

Odlicni su OUTEMU brown, ako volis clicky tastere onda OUTEMU blue.
Outemu plavi se jako lepo cuju nisat nista napadno. Odlican je osecaj.
Naravno jako su dobri i MX Borwn ali su tastaure sa MX tasterima bezobrazno skupe, i ne verujem da su MX tasteri toliko superiorni. Imao sam MX brown dobri jesu ali i OUTEMU izuvaju.
MX vise para pitanje je da li su uopste bolji ja licno ne verujem da su toliko bolji mislim da su precenjeni. OUTEMU jako kvalitetan taster manje love, nema razloga sto se tatstera tice da bacas pare na MX.
Ako ces vise funkcina na tastauri ako ti je to bitno ona Logitech ili RAzer ali to kosta poprilicno. Redragon je odlicna firma koja ugradjuje OUTEMU i cena je normalna.
Ovde imas objasnjenje za mehanicke tastere koji se ugradjuju na mehanickim tastaturama:

http://www.pcgamer.com/best-mechanical-switches-for-gaming/

A najbolji mehanizam za mehanicke tastaure se nalazi na ovom modelu:

https://i.warosu.org/data/g/img/0518/98/1450326491345.jpg

Ovaj model ima prekidace sa takozvanim povratnim oprugama (na Srpskom bi se to tako moglo prevesti, originalni naziv je "backing spring") kao i PBT kapice. To je najbolji sistem mehanike koji je trenutno poznat. Odlican osecaj kucanja. Tastatura mozda nekome nije lepa, nije sarena :) ali je definitvino najbolja koja se moze kupiti, to je neunistiva tasatura.

Poslednja izmena od urednika:
Ne znam cemu sada opet rasprava.
Opet pricamo o kopijama.
Imate oridjidji cherry switcheve zna se koji su tactile koji clicky.
Prelistajte temu, kilometarski postovi koji se ponavljaju oko izbora switcheva i razlike u njima..

@nemanja123 fps igre se igraju sa MX , red, black, brown, blue. Popularni su MX speed danas. Ako te mrzi da listas za detalje nazad.

Poslednja izmena:
Pa komentarsemo, ta je tema.
Imao sam i MX imam i outemu, imam i razer. MX nije nikakva superiorna tehnologija. Naravno prekidacki za tastaturu nisu nikakva svemirska tehnologija, glupo je rasparavljati o tome da li je nesto kopija ili nije kopija. Izmedju ostalog MX prekidaci se danas prave u Kini odavno se ne proizvode u Nemackoj. Ja samo tvrdim da su tastaure sa mx prekidacima precenjene nista vise, kao sto su mehanicke tastaure od Razer-a, Logitecha itd. brandova koji se mogu naci kod nas precenjene.
Ako se neko lozi da ima na prekidacima ispod kapica ispisane tresnjice ok. Razumem da je nekom cool da ima MX. Ja samo pricam realno.
Igranje igrica svakao nije jedina stvar koja se radi na kompu, ima ljudi koji pored igara rade mnoge druge stvari.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno