Šta je novo?

Mehanicke Tastature

Dobio sam kod za 25% popusta i besplatno slanje za kupovinu sa Corsair shopa na njihovom sajtu...svašta mi pada na pamet :p Ali, ne znam da li uopšte ša5u za Srbiju...

imal' ovog kod nas ili bar kod madjara?

http://www.tweaktown.com/reviews/7259/azio-mgk-1-mechanical-gaming-keyboard-review/index.html

vidim da je opcija sa palmrestom i osvetljenjem (samo belim doduse,RGB je 30 dolarjev skuplja,zavrsice i belo :) ) 60tak dolarjev van.imal' nesto bolje za te pare?

Kod nas, a verovatno i kod Mađara, je nećeš naći...jeftina je ali takve su gro tastatura sa Kailh switchevima. Ali da, deluje kao dobra kupovina. Možda je bo5e da potražiš onaj Thermaltake Poseidon sa Cherry MX-ovima, nešto je skup5i ali mi više uliva poverenje.

Poslednja izmena:
koliko vidim nije "nesto" skuplja vec 30 i kusur dolarjev.iskreno,azio mi se vise svidja i zbog palm rest-a i zbog tog analognog volume scroll-a.

Zelim u bliskoj buducnosti da kupim mehanicku tastaturu, svidja mi se CM minimalisticki dizajn. Bitna stavka mi je da ima backlight (samo ne plavi) i da ne bude glomazna. Od sviceva, mislim da bi mi braon ili plavi najvise odgovarali.
Dajte neku preporuku :)

@Kenzo
Gde ovo ima da se kupi? :D

Primamljivo! :D
Kakvi su ti Tt svicevi u odnosu na Cherry MX?

Primamljivo! :D
Kakvi su ti Tt svicevi u odnosu na Cherry MX?

Trazio sam bio na netu pre par dana i nigde ne mogu da nadjem nesto vise o njima sem na sajtu sto pise...
A i nigde nisam nasao neko uporedjenje mx vs tt ili nekog drugog svica. 50 miliona klikova garantuju(5 godina garancije) dok razer npr 60 a i mislim da mx garantuje preko 50.
Dal je neka kineska kopija ili mozda cak nesto novo i kvalitetnije je*em li ga :D

Ni ja ne uspevam da nadjem neko detaljno poredjenje. 50 miliona klikova je svakako vise nego sto ce moja CM Devastator izdrzati, za to ne brinem, nego me interesuje sam osecaj i zvuk u odnosu na Cherry MX.
Tastatura sasvim pristojno izgleda, za tu lovu mislim da nema druga RGB mehanicka da se kupi :)
Moj izbor se onda sveo na Poseidon Z RGB ili CM QuickFire TK :)

Ni ja ne uspevam da nadjem neko detaljno poredjenje. 50 miliona klikova je svakako vise nego sto ce moja CM Devastator izdrzati, za to ne brinem, nego me interesuje sam osecaj i zvuk u odnosu na Cherry MX.
Tastatura sasvim pristojno izgleda, za tu lovu mislim da nema druga RGB mehanicka da se kupi :)
Moj izbor se onda sveo na Poseidon Z RGB ili CM QuickFire TK :)

Sad sam bas gledao neki unboxing and review https://www.youtube.com/watch?v=OI1JbFvTLz4 , pogledaj jedina moja zamerka je sto je enter mnogo mali(skracen)...
Ali i to su dva razlicitna tipa tastatura, TK je skracena :D
Za QuickFire se zna da se odlicne i tastature :D

Na mali enter sam i navikao, nije mi problem (iako mi u pocetku delovalo kao nemoguca misija). A kod TK mi se bas svidja sto je skracena, ali ova ima prednogst zbog RGB-a :)
U principu "zdrav razum" mi kaze uzmi TK, ali ovo deluje dosta primamljivo :D
I jedna bitna stvar, morao bih da probam obe tastature pa da uporedim, nekako je glupo kupovati mehanicke tastature samo na osnovu slika i snimaka na internetu, a cela njihova fora je bas u tome kakav je osecaj kucanja na njima :)

nemojte da se zezate sa kailh svitchevima, pogledao sam jednu razerku sa oglasa, ono je strasno u kakvom su stanju ti switchevi posle pola godine koriscenja. imate jednu razerku u gigatronu sa otvorenih 4 tastera za probu, svaki je drugaciji. na nekim se i cuje klik, a na nekima skroz propao klik. sramota.

Asus ROG Claymore

Ovo cekam. Samo jos cijenu da objave :D

ROG-Claymore.png

Vasar na stolu...

Na mali enter sam i navikao, nije mi problem (iako mi u pocetku delovalo kao nemoguca misija). A kod TK mi se bas svidja sto je skracena, ali ova ima prednogst zbog RGB-a :)
U principu "zdrav razum" mi kaze uzmi TK, ali ovo deluje dosta primamljivo :D
I jedna bitna stvar, morao bih da probam obe tastature pa da uporedim, nekako je glupo kupovati mehanicke tastature samo na osnovu slika i snimaka na internetu, a cela njihova fora je bas u tome kakav je osecaj kucanja na njima :)

Ja bih vise isao na sigurno a to je TK :)

Ja svoju Blue TK ne bih menjao...savrsenstvo.

Modovana je sa silikonskim damperima. Prilikom "nabadanja" tastera tisa je 5 puta.

P60107-132328x.jpg P60107-132442x.jpg

pa normalno da sam bio sarkastican. asus da upakuje smrznuto g*vno od jarca naplatice ga 200 evra.

Ne bih rekao. Npr. Asus-ov wireless gaming mis je najjeftiniji mis od poznatijih proizvodjaca, a i ostali su im ok cene.

I ovo se ceka :)

cmL.jpg

cmS.jpg

Cooler Master MasterKeys Pro L i Pro S sa Cherry MX switchevima.

Iz Kine.
102 komada za malo jace od 1 evra.

Nazad
Vrh Dno