Tražeći dobru ergonomsku tastaturu došao sam do ove teme

Do sada sam koristio Logitech K860 Ergo ali em što se nekako nisam srodio sa njom, em što je kvalitet tastera loš, ne bih da uzimam novu istu nego tražim neko bolje rešenje. Nemam dodira sa mehaničkim tastaturama pa sam juče pročitao poslednjih pedesetak stranica u istraživanju ove naučne oblasti i dobio sam neke ideje za svoj prvi model ali bih i da pitam pa će možda neki savet dobro doći.
Kod tastature su mi podjednako važni funkcionalnost (u svhru produktivnosti) i ergonomija. Izgled mi je manje bitan, a kompaktnost klasične tastature mislim da bi mi bio nedostatak (strelice obavezno, numpad ajde još i da uzmem neki Bluetooth sa strane pa da mi bude pri ruci).
Modeli koje bih voleo da probam su Keychron Q10 (zbog Alice rasporeda) i NuPhy Air75 (povukla me Bench recenzija, jeste da to nije ono što meni treba ali dok ne probam neću znati...) Naravno, video sam i domaću radinost, ali bih za početak prvo da isprobam šta mi odgovara, pa gledam nešto jeftinije.
Ono što me je oduševilo a što nisam video da se spominje ovde je
Dygma, pogledajte ovo čudo:
Pogledajte prilog 373889
U odnosu na sve modele, uz dobar custom layout mislim da bi ovo mogla da bude moja tastatura iz snova

(a takva joj je i cena)