Ne znam kako si uspeo to da odradis. Ja sam uzeo devojci istu tu tastaturu (odlicna prebuilt tastatura BTW), samo sa linearnim (red) switchewima i bez problema podmazao stabilizatore pomocu jedne cackalice, jedne tanke cetkice za slikanje i Crytox 205g0. Bez otvaranja, skidanja stabilizatora, band aid moda (to nikako ne raditi na tastaturi koja nema odvojiv top plate) itd. Samo ih podigao cackalicom i podmazao cetkicom, deset minuta posla.
Za porucivanje, carinu ne mozes izbeci ako je proizvod skuplji od 50e. Mozes se dogovoriti sa prodavcima sa AliExpresa i Banggooda da stave manju cifru a s obzirom da su to niche proizvodi velika je sansa da ovi na carini nece skontati koja je prava cena. Sa druge strane, placa se PDV bez obzira koja je cena. Vidim da na KP ima dosta Keychron tastatura, ima par oglasa za hot swappable K6 i K8 sa ok cenom (otprilike kao kad bi narucio online+dostava) pa pogledaj to. Ima i dosta Ducky tastatura, ali tu vecina nije hot swap. Doduse, mogu se modovati.
Slazem se da je odlicna, samo ima tu manu sto se stabilizatora tice, to je neko moje skromno misljenje, a i za 100e su mogli neki socijalni PBT keycaps da ubace.
Pokusacu da objasnim sto krace. Naime, da bih postavio parcence flastera ispod stabilizatora morao sam da ih "odvojim" iz lezista, a posto tastatura nema odvojiv top plate kao sto si i sam rekao mogao sam da ih izvucem samo pod uglom od, recimo, najvise 45 stepeni (u najboljem slucaju) tako da jedan kraj stabilizatora izadje napolje, dok je drugi i dalje unutra (ne znam da li sam ovo dovoljno slikovito objasnio).
Medjutim, na shift tatseru sam previse izvukao stabilizator ka gore i izvukla se zica, a kao sto smo vec zakljucili tastatura nema odvojiv top plate da bih je samo otvorio i opet namestio stabilizator u prvobitno stanje, tako da sam posle 2 sata+ odustao od te ideje i nekako uspeo da izvucem i zicu i stbilizator napolje, sad nema uopste rattle jer nema sta da se cuje

a s obzirom da je to desni shift koji prakticno i ne koristim nije mi ni bitno, medjutim zvuk je odlican a i ne klacka se previse na pritisak, nije toliko sirok taster.
Sto se podmazivanja tice, to sam prvo hteo da uradim, ali naravno nemam cime. Mislio sam da kupim permatex dielektricnu mast i da s njom odradim samo stabilizatore, medjutim i toga je nestalo kod nas.
Nikada nisam porucivao nista iz inostranstva, hvala ti na ovim informacijama.
Gledao sam dosta recenzija upravo tih tastatura jer sam jedino na KP i mogao da nadjem njih po nekoj pristojnoj ceni, ne znam da li bi to bio dobar upgrade sa ove trenutne.