Cekajte malo. Zasto ja da cenim sve te "nazovi sebe bogove", kada oni ne cene mene? Generalno i vas ovde na forumu. A jos generalnije, ostatak sveta.
Evo cisto male imaginacije, koja je zasnovana na realnoscu.
Da postavim sebe na mesto jednog poljoprivrednika-stocara, iako nisam.
Tu prolazi jedno mucenje, gajenje, odrzavanje, da bi se na kraju dobili produkti kao sto je klopa i koza za oblacenje. Ubih se od posla. A onda dodje neko takav samoproklamovani baja koji mene isplati neku sicu. A to samo jedno prase i svo to odrzavanje u prase koje sam ja ulozio, nije vredno nekoga koji ce mi naplatiti telefon 500-1000 evra, pa cak i gejm koji kosta 50 evra. Da se razumemo, prase je vrlo jeftino i moze da potraje mnogo vise nego jedno zadovoljstvo muzike ili igrice. Da ne pricam o filmu.
Da imam izbor izmedju 2 sata sablonskog brainwasha(vec vidjena tematika) koja je odstampana u 1 i 0 u zilion primeraka i jela od mesec dana za iste pare. Naravno da cu da izaberem jelo.
Naravno, ovo "cenjenje" se lako primenjuje na sve nas.
Sklapac skupih telefona i televizora, ne moze sebi da priusti taj TV. Jedan gradjevinar, koji je slomio kicmu radeci 36 sati dnevno, nema stan. Sivaca deca za D&G, koji se po komadu prodaje, ne ispod 300 evra, namaju 'leba da jedu. A kamoli parce tkanine da bi im izigravao fancy ceger.
Tu upada prica onog dela sveta koji nas muze, nista ne radeci i postavljajuci odnose "cenjenja" poslova. Tu taj gradjevinar se zaduzuje kod banke zbog jednog stancica od 30 kvadrata, za celu porodicu. I taj stan ce otplacivati njegova deca.
A medju precenjenim poslovima itekako spada jedna jedna manekenka, koja vrti guzicom u haljini boje izbljuvotine, a ima vecu platu nego onaj koji je svakodnevno poji i hrani. Cak i doktora koji je na pragu leka protiv smrti. Malo preterujem oko leka protiv smrti, ali kapirate sta hocu da kazem

***. pa vise i od neurohirurga.
Jedan sportista, poznatiji "hitni lopticu u sumicu" ima vecu platu od ljudi kojima je posao podcenjen.
Ne, nije problem u tome sto on ceo zivot trenira. Svi mi kroz zivot treniramo. Da li ce to biti lopta, satara, cigla, sve je jedno. Mi treniramo za sta smo sposobni, a itekako je potrebno ovome svetu. Verujte mi i da nema nekoga koji ce sedeti u stolici 8 stai dnevno kuckajuci kojekakvu papirologiju i tu bi dosta ljudi ispusilo za nesto sto im treba.
Najcrnji deo sada dolazi. Marketing i korporacije.
Miloni firmi koje prakticno prave isto, nude iste usluge, a onda to nazivaju zdrava konkurencija. Dok mi budale se primamo na to sto smo ove godine dobili 1 megapiksel i 100 MHz vise, po defaultu. Sva zbog casopisa "i7 je napravio bum na polju procesora", "najjaca graficka karta ikada vidjena", "to je zver". Sledece godine ili za 6 meseci, slusamo isto s.r.a.nj.e. Umesto da se iste te kompanije sa istim ciljem udruze, podele ideje i kazu ovo ne valja, ovo valja, mozemo jos da dodamo.....i stvarno da naprave ZVER.
Pritom, napravili smo robote, da nam olakasaju posao. Da prakticno radimo par sati. Da imamo dosta vremena za ucenje, zabavu....sta god, a onda ti dodje "samoproklamovani" koji ti kaze otkaz. Drugacije prevedeno "idi, ko te j.e.b.e, umri od gladi". Ja sam jedini koji sme da nista ne radi i da se zabvalja.
Zamislite sta bi tek bilo da je u jednom trenutku nastala Vestacka Inteligencija? 99 odsto planete bi ostalo bez posla. Ostali bi roboti i inzinjeri pored toga. Ostatak sveta, lepo moze da umre. Pored A.I. , robota i inzinjera ostali bi manipulatori. da ne preskacem njih. Verovatno ne bi bilo ni inzinjera zbog A.I.
Problem je sto ljudska rasa nikao da nauci, da lezilebovici ne treba da postoje. U to su ukljuceni politicari, bankari i njihovi poslusnici a.k.a. slihtare. Da su nam poslovi podcenjeni u odnosu na neke druge, tako nebitne poslove ove planete.
I najznacajnije, ljudski rod nikako da shvati, da mi jedni druge pomazemo, direktno ili indirektno u hranjenu, pojenju, oblacenju.....pa da, cak i toj zabavi.
Dok se ne uskladi to precenjivanje-podcenjivanje poslova, izbacivanje nepotrebnih poslova, svet nikako se nece stabilizovati.
Dovoljno vam je sto svaki dan citate o tome, kako neki Perica zamislja kako svet treba da izgleda. Zato i dan danas, mi prakticno nismo makli od mracnog doba, samo je postao malo vishe shiny. Svaki dan pricaju o nekoj slobodi, o "liderstvu" a svaki dan citam o nekim ratovima, silovanjima, ubijanju, poremecenim umovima. Ne samo u ovoj "hronika" sferi, nego sto i takozvani intelektualci tako s.e.r.u. da je zlo.
Samo saznanje stvari koje su nam zabranjene, unistivane zbog profita, stvaraju mi gadljivost na ovaj svet. Ubijaju ljude, prete i oduzimaju stvari samo zato sto su napravili motor koji ide ni na sta.
Dokaz vam je, a nama znan, Tesla.
Zato ljudi kradu. Jer svet koji je stvoren od i.d.i.o.t.a. i nastavlja tim tempom, upravo dozvoljava tu funkciju.
Izvinjavam se moderatorima i adminima na "tackastim" recima

ali te reci su ipak nastale da opisu neke stvari. Nisu za dzabe nastale, tj. pripojene drugoj funkciji