Šta je novo?

Mc Way klima uredjaji

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
cena za 12-icu sa ugradnjom 470€.Kazu da je hit u Usa,mada mi malo zvuce bez veze, jer su tamo Carier i Fujitsu no 1i2.Sta kazete da ovu firmu?

To su vrhunske klime,kuci imam 3 20-stice prezadovoljan sam kako hlade (sad ce neko rec a kako nece hladit kad su 20-tice)inace radim sa ovim klimama 12-stica odlicno hladi.Uzimaj to

PS:Malo je cijena visoka ali ok :)

Poslednja izmena:
A gde se prave jel kina ili nesto drugo ?

Made in Usa

Pretpostavljam da mislite na McQuay, zar ne? Važe za dobre klime (bivši Westinghouse), mada čisto sumnjam da se prave u USA.

ivo.r je napisao(la):
Pretpostavljam da mislite na McQuay, zar ne? Važe za dobre klime (bivši Westinghouse), mada čisto sumnjam da se prave u USA.

Ako je McQuay, ima ih gomila kod mene u firmi, 12-ice i 18-ice, pola ih ne radi kako treba, uopste se nisu nesto pokazale. Ugradjene su pre 2 godine, a samo u prvih mesec dana po ugradnji, u moju kancelariju dva puta je dolazio serviser da je proverava, dopunjava gas i ne znam ni ja sta je sve cackao i nikada nije bas nesto sjajno radila. Toliko o moji iskustvima.

Aca je napisao(la):
Ako je McQuay, ima ih gomila kod mene u firmi, 12-ice i 18-ice, pola ih ne radi kako treba, uopste se nisu nesto pokazale. Ugradjene su pre 2 godine, a samo u prvih mesec dana po ugradnji, u moju kancelariju dva puta je dolazio serviser da je proverava, dopunjava gas i ne znam ni ja sta je sve cackao i nikada nije bas nesto sjajno radila. Toliko o moji iskustvima.

Hmmm, važile su za solidnije, što ne znači i tu ne ulete loši primerci. :(

Ne vezano (samo) za McQuay. Zaista sve više verujem da klime koje se kod nas prodaju nisu vid'le firmu koja na njima piše. Što je najgore mislim da više ni one "skuplje" firme nisu ono što na njima piše. :(

Poslednja izmena:
ivo.r je napisao(la):
Hmmm, važile su za solidnije, što ne znači i tu ne ulete loši primerci. :(

Ne vezano (samo) za McQuay. Zaista sve više verujem da klime koje se kod nas prodaju nisu vid'le firmu koja na njima piše. Što je najgore mislim da više ni one "skuplje" firme nisu ono što na njima piše. :(

Izvestili se kinezi, pisu sta ti treba. :d Koju hoces firmu, hoces Made in USA, Made in Japan, Made in Corea, sve moze batko za parinje, samo da gi se prodava. :d:d

Ma sve zna znam komšo, ali ono što me brine je što se bliži doba godine kad me u proseku 30-ak ljudi satima smara sa pitanjima "Šta da uzmem?", "A kako da znam da je original?", "A kako to u stvari radi?" i sl. Nekada je najbolje da se čovek pravi lud, čak i pred najboljim prijateljima.

ivo.r je napisao(la):
Ma sve zna znam komšo, ali ono što me brine je što se bliži doba godine kad me u proseku 30-ak ljudi satima smara sa pitanjima "Šta da uzmem?", "A kako da znam da je original?", "A kako to u stvari radi?" i sl. Nekada je najbolje da se čovek pravi lud, čak i pred najboljim prijateljima.

Tako i ja svojevremneo pitao i moj prijatelj Dule serviser mi lepo rekao sve su to ista g***a, uzmi nesto na sta daju 5 godina garanciju i pevaj, mada u principu tu nema sta ni da se pokvari. :D Ja ga poslusao, otisao i kupio legendarni Toyo :d i evo ga vec trecu godinu radi kao zmaj. Necu da ga hvalim, taman posla, ali radi solidno, ne kvari se i zavrsava posao kao i neka satro originalna firmirana klima koja kosta duplo vise.

ivo.r je napisao(la):
Ma sve zna znam komšo, ali ono što me brine je što se bliži doba godine kad me u proseku 30-ak ljudi satima smara sa pitanjima "Šta da uzmem?", "A kako da znam da je original?", "A kako to u stvari radi?" i sl.

E stvarno, kako mogu da naprave klimu i da je prodaju za cirka 200€ ? :D

Šalu na stranu, ne znam od čega ih prave, ali uzeću Neo pa kud puklo .)

Da li moze neko da mi pomogne? :d Hocu da ugradim klimu. Nije toliko problem kojeg proizvodjaca da izaberem koliko nemam pojma da li bi mi 12-ca bila dovoljna za ono sto ja hocu (a hteo bi, zapravo, da jednom klimom rashladim ceo stan).

Stanujem u trosobnom stanu. Samu strukturu stana mozete lako zamisliti. Stan je relativno funkcionalan - iz omanjeg predsoblja (7 kv.metara) se ulazi u sve prostorije stana. Na jednoj strani je kuhinja (9 kv. metara), na drugoj dnevna soba (20 kv. metara), na trecoj jos jedna soba soba (15 kv. metara), na cetvrtoj mini predsoblje iz koga se ulazi u kupatilo i trecu sobu (15 kv. metara). Sve u svemu 67 kvadratnih metara. Dilema koja me muci jeste da li se tzv. 12-om moze rashladiti ceo stan. Dakle, montirao bih 12-cu u predsoblje odakle bi hladan vazduh trebalo da se siri ka svim prostorijama. Napominjem da nisam od onih sto zahtevaju 18 stepeni kada je napolju 35. Leti u stanu cesto bude i 30-31 stepen, ali i iz zdravstvenih razloga ne bih temperaturu ni spustao ispod 26-27 stepeni. Ovo je centralno pitanje: da li jedna 12-ca, medjutim, uopste moze da rashladi moj stan? Da li je za tako nesto neophodna 18-ca koja je em skuplja, em znatno glomaznija i mnogo komplikovanija za montazu i spoljasnje i unutrasnje jedinice. Da li bi efikasnije bilo da se montiraju dva uredjaja, jedan u dnevni boravak, jedan u predsoblje (montaza u onoj poslednjoj sobi bi bila posebno komplikovana)? Cuo sam da postoje i uredjaji sa jednom spoljasnjom i dve unutrasnje jedinice, ali nesto ih bas i nema u ponudi, a i pitanje je da li je to isplativije od dva posebna, manja uredjaja?

Sta da radim, a da se ne zahebem preterano?

To sa hladjenjem celog stana iz predsoblja zaboravi. Vazduh ne ide bas onako kako bi nama odgovaralo vec kako mu je lakse. To mozes lako da probas i zimi. Stavi u to predsoblje TA pec 6-cu i iskljuci grejanje u celom stanu i pokusaj odatle da zagrejes sve sobe do neke prijatne temerature. Nikad, a usput ces potrositi i mnooogoo struje. Ista prica i sa hladjenjem.
Ja ti preporucujem da stavis 2 manja uredjaja u dve najvece (ili najtoplije) sobe. Dobices mnogo bolje hladjenje sa manjim pocetnim troskovima i sa manjim troskovima eksploatacije.

Heinz je napisao(la):
E stvarno, kako mogu da naprave klimu i da je prodaju za cirka 200€ ? :D

Šalu na stranu, ne znam od čega ih prave, ali uzeću Neo pa kud puklo .)

Kad bi znao nabavne cene u Kini na veliko, uvideo bi i da je 200€ dranje. :d

Aca je napisao(la):
Kad bi znao nabavne cene u Kini na veliko, uvideo bi i da je 200€ dranje. :d

To mogu samo da pretpostavim :) Šta da radim kad ne mogu da odem u Kinu, a nemam para za jedno 10k komada :D
Moja teorija: ubuduće ćemo svake godine da manjamo klime, jer će koštati oko 100€, pa se servis neće isplatiti :)

Poslednja izmena:
Ma u Principu klime se i kvare ne samo zbog Kineza, već i zbog naših servisera. Što jedan glup pokvari ni sto pametnih ne može da opravi. I Cariera ako ugrađuje neki priučeni frizer inače diplomirani mašinac-ekonomista sa buvljaka u slobodno vreme, pa ne može se očekivati da šljaka normalno. U principu treba odabrati što boljeg servisera, a onda model i nije toliko bitan.

Tacno tako. Moraju se ispostovati preporuke proizvodjaca za montazu. Da bi to znao serviser treba da ili zna engleski pa da procita ili da ima prevod uputstva za montazu. I za sve to treba da ima znanja i iskustva u tom poslu jer se u uputstvu podrazumeva da ce montazu raditi kvalifikovan montazer a to samo po sebi podrazumeva neka predznanja.
Nas problem i jeste u tome sto smo ubedjeni da smo nesto extra pametniji od ostalih pa sve znamo i mozemo. Ej bre. U Nemackoj ljudi moraju da imaju zavrse skolu da bi radili kao bastovani a nesto nisam primetio da Nemacka u zadnje vreme propada.

Vrh Dno