Šta je novo?

MBA ili MBP

Uzmem jedan za 600e od lika, ali sam mu sutradan odmah vratio jer je pun bugova, dugmici iskacu kad ih stisnes, nece da ode u sleep kad ga zatvoris...

Pa sam nasao drugog decka od njega sam uzeo za 640 ali ovaj radi kao sat, ima samo par ogrebotinica dole na poklopcu baterije...

Hvala puno na odgovoru i ja isto trzim takvu varijantu ako ne nadjem uskoro nesto da valja i da je ocuvano onda cu malo sacekati i uzeti Macbook Pro 13 Retina sa 256 ssd, videcemo sta naleti, pozz i u zdravlju da te sluzi .

ja sam u decembru uzeo mbp 13 mid-12 za 800e, bez i jedne ogrebotine, bukvalno nov sa 6 ciklusa sa garancijom. probaj da kontaktiras idoktora i vladastosica na macserbia forumu, oni mozda imaju ili mogu da nabave ono sto ti treba.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru druze sa Vladom sam u kontaktu a probacu da nadjem negde broj od idoktor-a , jos jednom hvala, pozz.

Od mene je uzeo :)
Mac je odlican
SSD kad mu sines ima da bude munja

ja sam mesec dana lovio na macsrbia forumu i na kupujemprodajem. na kp isto imas lepe stvari, recimo http://goo.gl/zLCp5R ali ima i mnogo late-11 modela, ako ti ne smeta da ima malo losiju grafiku (hd 3000 umesto hd 4000)

Pa to je moj oglas :)
Po meni treba staviti SSD neki + 4GB rama nadogradnje i lap ce biti munja

Ja sam vec stavio 8gb i vidi se razlika i oko prvog stize i 256 SSD Samsung 840 Evo, a jos se dvoumim da li da stavim i ovaj 1tb disk sto imam umesto citaca...

A ja bih uvek jurio mid 2012 umesto late 2011, novija generacija procesora sa boljom grafom, ram brzi, ne znam dal ima jos nesto...

Poslednja izmena:
Tako ce najverovatnije i biti Macbook Pro mid 2012 i dodam 4 Gb rama i ssd 256Gb, ja se nadam da cu biti zadovoljan za one osnovne potrebe za koje meni treba doduse bice i Photoshop-a po malo .

Ja sam prelomio danas popodne i uzeo Macbook Pro 13 Retina i nisam se pokajao ali ni malo ovo cudo radi za sve pare :)

Super, mada to i nije teska odluka :) I ja da sam imao kesha u startu toliko uzeo bih njega. Za koliko si ga dobio?

128/8gb ?

Pa u pravu si druze, naletelo mi je tako Macbook kao nov i5 , 8Gb rama i 128 flash storage cena 940e eto toliko me izasao Macbook uzet je kod drugara iz Cacka veoma pouzdanog prodavca.

Bas tako i posebna pohvala za tebe druze dobio sam vredne informacije putem PM, uzivancija uz masine nove :) .

Ja sam kod jednog prodavca, verovatno ga znate sa drugog foruma, kupio macbook 13 retina sa 8GB RAM, i 256GB SSD za 1300eur.
Imam jedno pitanje koliko je dobro za macbook pro da se koristi sa externim monitorom, a da je macbook stalno zatvoren?

Ja sam kod jednog prodavca, verovatno ga znate sa drugog foruma, kupio macbook 13 retina sa 8GB RAM, i 256GB SSD za 1300eur.
Imam jedno pitanje koliko je dobro za macbook pro da se koristi sa externim monitorom, a da je macbook stalno zatvoren?

Неће му бити ништа посебно али би било добро да га често скидаш са напонског кабла и да га користиш само на батерији.

Hvala na odgovoru. To se podrazumeva. Mislio sam zbog hladjenja

Uff to i mene interesuje mada ja sam dobio recimo savet da posto koristim ext display da Macbook bude napola otvoren zbog samog hladjenja i da mogu bez problema da ga drzim na punjacu a evo sad vidim da kazete da je dobro da se skida sa punjaca pa me interesuje ako moze neki savet generalno bas u vezi takvog koriscenja, pozz.

Ni jedan laptop ne voli da konstantno bude na punjacu, jednostavno posle nekog vremena izuzetno oslabi baterija. Tako da je uvek najbolje puniti do kraja i izvlaciti kabel. Tako ces produziti rok trajanja baterije.

Dok sam imao nekad davno stariju verziju macbook pro, drzao sam ga otvorenog taman toliko da se ekran ugasi. Sad ne znam posto ovaj novi macbook pro 13 retina ima i sa strane proreze za ventilaciju, mozda je moguce i drzati ga skroz zatvorenog.

Ako govoris o prvoj verziji retina onda su to sa strane zvucnici...

da ne otvaram novu temu ,kako se snalazi mb air 2013 sa pustanjem hd filmova,citao sam u prethodnim postovima da se prilicnom zagreje cpu prilikom youtube, kakva li je onda situacija sa 1080p ( pali ventilator i postaje bucan?) ps.externi hdd ntfs format ,koruscen na pc da li bi radio na mba? hvala

Pa verovatno bi se grejao, ali ne odmah. I ventilator kad radi, on to radi veoma diskretno, tj skoro pa se i necuje kad poredis sa ostalim laptop racunarima.
Da externi HDD ntfs bi radio

VLC player, koji god hoces format... silent. nema nikakvih zagrevanja i posle 4 sata pustanja filmova, baterija odlicna, skoro neverovatna koliko dugo moze da pusta film ukoliko je brightness na ispod 50% (napunjena baterija moze da izdrzi 9.5-10 sati pustanja hd formata na nekih 30% osvetljenja)
jedino to sa fullscreen youtube 1080 pa i 720p se ugreje, ako se upale ventilatori, veoma su diskretni, dakle, nije problem, s tim sto vrv taj plug-in preko koga se pusta yt nije optimizovan tj. efikasan za koriscenje haswell procesorske i graficke snage, kao sto je recimo VLC efikasan u tom pogledu. Kod samog grejanja, greje se samo deo koji se nalazi iznad tastature,tj iznad onih esc, brightness itd dugmica... pa i kad je zagrejan, ne smeta pri koriscenju.

sto se tice eksternih diskova, radice bez problema.

Sto se tice rada na punjacu - moje iskustvo je da mu to apsolutno ne smeta ako ga povremeno skidas (1-2x mesecno). Ja tako koristim svoj MBP vec 2 i po godine (uz izuzetak konstantnog koriscenja na bateriji dok sam na putovanjima), i dalje drzi po 6 sati (health: 95%).

Nazad
Vrh Dno