Šta je novo?

MaxCoin [MAX] (SHA-3)

A momci i devojke sa rich liste se samo tovare. Eno ga prvi sa gotovo 500k maxcoin-a.
Ovo postaje suludo, zamislite da sad proda gde bi cena otišla? :)

Da svi ti sa rich liste prodaju, cena bi dosla do ~0.00019. :)

Ispod 0.0002 su postavljeni golemi buy orderi(osvojio pro trader loto na mcxnow i bacio pogled), ukupno vrednosti ~200 btc-a. Ovih 20-30 btc viska je postavljeno svuda. :)

Mada ti buy orderi nemaju veze sa vezom, jer prilikom pumpa kupuje se ili prodaje direktno sa oder liste. Znaci ja sad hocu da puknem 200 btc-a, ali necu postaviti order nego cu biti u stand by rezimu sve dok cena ne dodje do meni primamljive. Tako da se oko toga ne preba ni opterecivati, to je za one koji zele da se ujutro probude sa osmehom na licu jer im je prosao order na 0.0015 recimo. :)

I na ltc listi ima neko 50k, taj da se istrese isto bi bilo zanimljivo...

Pakujte se narode, dok nije kasno :p

Šta je u ovom trenutku isplativije kopati LTC ili maxcoin ?

LTC ubedljivo.

Inače, maxcoin ipak nije tako savršen... kao i uostalom svi coin-ovi sa KGW diff algoritmom.

http://www.maxtalk.org/index.php?topic=17

Ja se javljam da sam masovno iskoristavao tu osobinu KGW-a, odnosno cinjenicu da u periodu niskog diff-a, iskopam mnogo vise nego kad diff raste sa neke srednje vrednosti do max nivoa i nazad do sredine. Obicno kgw novcici imaju 3-4 ciklusa dnevno, pri cemu low diff traje po sat-dva. Dakle za 6-8 sati dnevno iskopa se 70-80% od celodnevnog iznosa, pa ako je novcic isplativ kao zeljeni (u mom slucaju BTC), zarada je solidno bolja. Za vreme visokog diff-a kopam BTC. Uvek pogledajte statistiku na pool-u, blocks, pa cete videti koliko ih se otvori kada. LTC i BTC nemaju tu divnu osobinu, kod njih je diff konstantan do retargeta, a ovi "moderni" su bas zeznuti, pogotovo kad su i diff i nagrada promenljivi.

kako mozes to da radis sa KGW kad menja na svakom bloku
a blok netraje nigde ni 5 min
?????

Obicno kgw novcici imaju 3-4 ciklusa dnevno, pri cemu low diff traje po sat-dva.

Mislim da tu gresis barem sto se max-a tice ... Njemu diff trenutno varira od 20k do 40k ali ne na po ciklusima nego od bloka do bloka koji se inace menja na 30 sec ... To bi onda trebalo da znaci da si kopao max po low diff-u u intervalu od 30 sec pa kad skoci diff u narednih 30 sec ti prebacis na nesto drugo i tako u krug? To mi ne pije vodu :p

Pa mislio je covek na druge novcice ne na Max...

Mislim da tu gresis barem sto se max-a tice ... Njemu diff trenutno varira od 20k do 40k ali ne na po ciklusima nego od bloka do bloka koji se inace menja na 30 sec ... To bi onda trebalo da znaci da si kopao max po low diff-u u intervalu od 30 sec pa kad skoci diff u narednih 30 sec ti prebacis na nesto drugo i tako u krug? To mi ne pije vodu :p

Sorry, promasih temu, nisam Max nikada kopao...KGW mi privukao paznju...ja sam SHA kopac :)

Poslednja izmena:
Videcemo sutra sta je isplativije kad diff na LTC ode preko 6000. Spremili smo pice i meze za kolege kopace koji ce da nagrnu ovih dana kod nas na MAX. cheers

Mislim da je za ocekivati da i diff na MAX-u ode duplo ovih dana, jedimo je pitanje da li ce cena to ispratiti.

Zasto bi, pa nije max jedini koin na koga je moguc beg sa scrypte, pa da svi grnu na njega, ici ce to manje vise na ravne casti na dark, max, heavy...

Zasto bi, pa nije max jedini koin na koga je moguc beg sa scrypte, pa da svi grnu na njega, ici ce to manje vise na ravne casti na dark, max, heavy...
Za dark i max okej i njih treba kopati,ali ono djubre od hevija...bar ja iz inata ne bih kopao,zato sto vec sad kopaju sa 10x optimizovanijiim minerom,a narodu daju na svakih 15 dana "poboljsani".

Na kom pool-u kopate?

Jel moze neko da okaci koji miner koristite i konfig za 280x.

Vreme je da se trazi alternativa LTC-u. :-devil-:

Evo, možda nekom pomogne...
Ovaj prekompajlirani cg miner sam uspešno pokrenuo za ati-eve karte i baca oko 300 Mh/s po karti: https://www.dropbox.com/s/klyrz8lvskbsq4b/cgminer-windows.zip

Za cuda miner (nvidia karte) u bat fajlu je ovo pod 1, a za cgminer (ati karte) ovo pod 2. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx je adresa iz walleta.

1) cudaminer -a keccak -L 256 -l K1024x32 -i 0 -C 1 -m 1 -H 1 -s 10 -L 256 -o stratum+tcp://maxpool.1gh.com:17333 -u xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx -p x

2) cgminer.exe --keccak --no-submit-stale -o stratum+tcp://maxpool.1gh.com:17333 -u xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx -p x

zaboravih da napišem, ovi rezultati su sa R9 280

Ne mogu da nateram moju 280x da radi tih 300MHs.

Evo moj konfig, koristim cgwatcher:

{
"pools" : [
{
"name" : "maxpool.1gh.com",
"url" : "stratum+tcp://maxpool.1gh.com:17333",
"user" : "**********************",
"pass" : "x",
"pool-priority" : "0"
}
],
"api-allow" : "W:127.0.0.1",
"api-listen" : true,
"api-port" : "4028",
"kernel" : "keccak130718",
"kernel-path" : "/usr/local/bin",
"hotplug" : "5",
"log" : "0",
"queue" : "1",
"rotate" : "0",
"scrypt" : true,
"shares" : "0",
"auto-fan" : true,
"gpu-threads" : "2",
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-engine" : "1050",
"gpu-fan" : "25-90",
"gpu-platform" : "0",
"gpu-memclock" : "1500",
"gpu-memdiff" : "0",
"temp-target" : "69",
"temp-overheat" : "80",
"temp-cutoff" : "90",
"temp-hysteresis" : "3",
"vectors" : "1",
"worksize" : "256",
"lookup-gap" : "2",
"shaders" : "2048",
"thread-concurrency" : "8192",
"xintensity" : "4",
"no-pool-disable" : true

Poslednja izmena:
skini sa 1gh.com poola miner
i11 g1 1050/900 daju 350 mhs

^^

Upravo sam i skinuo taj i u CGwatcher-u namestio na pokretacki fajl.
Config fajl mi je ovaj iznad sto sam citirao, kada stavim "i11 g1 1050/900" padnem jos losije nego sa mojim, dobijam kao da kopam LTC oko 700 khs. :/

^
- skini miner i otpakuj arhivu
- nemoj da edit-ujes config
- kad pravis profil u cgwatcheru, ostavi prazno polje za config, a ove parametre koje ti je Vojkan napisao upisi dole

--gpu-engine 1050 --gpu-memclock 900 -I 11 -g 1 --keccak --no-submit-stale

Poslednja izmena:
^^

Evo probao sam to sto si mi rekao i evo sta dobijem:

max.jpg

color F0
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 99
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer.exe --keccak -o stratum+tcp://maxpool.1gh.com:17333 -u adress -p x -o stratum+tcp://maxpool2.1gh.com:17333 -u adress -p x -I9 -g1

miner skini odavde za ATI :

http://max.1gh.com/

color F0
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 99
cgminer.exe --keccak -o stratum+tcp://maxpool.1gh.com:17333 -u adress -p x -o stratum+tcp://maxpool2.1gh.com:17333 -u adress -p x -I9 -g1

miner skini odavde za ATI :

http://max.1gh.com/

Uradio i evo:

DRK coin sam namestio najnormalnije, LTC sam kopao mesec i nesto bez problema ali evo sta se sa ovim zbiva...

probaj da izbrises taj cgminer.conf i stavi u bat file samo ovo:

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
cgminer.exe --keccak --no-submit-stale -o stratum+tcp://maxpool.1gh.com:17333 -u BTCadresa -p x --failover-only -o stratum+tcp://maxpool2.1gh.com:17333 -u BTCadresa -p x -I 10 -g 1 --gpu-engine 1050 --gpu-memclock 1500 --temp-target 72 --auto-fan

Mozes da spustis memoriju posto ne igra nikakvu ulogu ovde.

Jel vidis i u tim errorima da imas neku gresku u cgminer.conf fajlu

Ok, kapiram, u folderu minera imas fajlove sa imenom kao ovaj keccak130718Tahitigv1w64l4.bin

obrisi ih sve, sve *.bin fajlove. Startuj ponovo onakav CFG fajl kao sto sam ti dao.

Da promenis boju pozadine i fonta ... Prvo slovo je za pozadinu a drugo za font:

0 = Black
1 = Blue
2 = Green
3 = Aqua
4 = Red
5 = Purple
6 = Yellow
7 = White
8 = Gray
9 = Light Blue
A = Light Green
B = Light Aqua